سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

بسم اله سبحانه
و بعد حضور یافت در عالی محفل شرعی مطاع عالیحضرت آقا محمد خلف مرحمت شان خیرالحاج حاجی ملا آقاجان نراقی و دانسته و فهمید در حالت ما فصیح عندالاقاریرالشرعیه بمبایعه لازمه جاریه(رسوم رایج) صحیحه شرعیه و بمعاقره صریحه(خالص) ملیه(زیبا) منتقل نمود به جناب مَحامد(خصلت نیکو) آداب آقا میرزا ابوتراب خلف مرحمت مآب فخرالحاج حاجی علی اکبر نراقی همگی و تمامی یک دانگ از جمله ششدانگ از یکدرب طاحونه(آسیای آبی) حاجی شریف شهره قصبه نراق را که از تحدید(حد و مرز) و توصیف مستغنی(بی نیازی) است مع جمیع متعلقات شرعیه و منضمات عرفیه ...از حجریه(سنگ شده) و خشبیه و حدیدته و غیره خصوصا راهتک و ناسار(ناودان) و اشجار(درختان) و از آنچه تعلق به طاحونه مزبوره من حیث لایخرج نمود شیئی بقدرالحصه(سهم) بانضمام مجری المیاه(محل عبور آب) دو سَرَجَه از جمله یکهزار و پانصد سَرجه آب قنوات عُلیا و سُفلای قصبه نراق را و از تحدید(حد و مرز) و توصیف مستغنی است و مدار و گردش آن در ده شبانه روز است ثمن(بهاء) و مال المبایعه مبلغ معین دوازده تومان سلایح خزانه مبارکه ناصرالدین شاه قاجار از قرار ده عدد یک تومان رواج مقبوض حین العقد باعتراف... و صیغه جاری شد و شرائط صحت بعمل آمد و تمام مال المبایعه معلومه نقد فی المجلس از قبل جناب مشتری واصل و عاید صریر(آواز قلم) او که بایع(فروشنده) مرقوم است گردید و به وصول تمامی مال المبایعه معترف شرعی شد و ... فعلا رعایت قبض و اقباض و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف و سایر شروط صحت در مبایعه و اسقاط جمیع خیارات موجبه فسخ سیما خیارالغبن ولوکان فاحشا و خیارات متحمله و متصوره و الزام شرعی بر مبایع مزبور که احیانا هر زمان که مبیع مرقوم مستحقا للغیر برآید و به ثبوت شرعی برسد در هر صورت خود بایع از مال خود از عهده برآید معمول و مرعی شد .

تحریرا فی بیست و هفتم شهر شوال المکرم من شهور 1312
7 شوال 1312(برابر 14 فروردین 1274)


سایت سلحشوران شهر نراق از بابت ارائه سند ارزشمند 126  ساله توسط جناب آقای محمود فروغی پور فرزند حبیب الله  و از جناب استاد سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به دلیل بازخوانی این سند قدیمی صمیمانه قدردانی می نماید .

۹۶/۰۴/۰۲
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۱)

سلام
با توجه به اینکه هرچه در خصوص قوانین نوشته و دیگر نظامات و مستندات مالکیت در این مملکت داریم مربوط به بعد از انقلاب مشروطه می باشد و باعنایت به زمان تنظیم این سند که قبل از وجود هرگونه قانون مدون که ضمانت اجرا داشته باشد ،نگارش شده .نشان از وجود کاتبان بالعدل می دهد که با تاسی از آیه ۲۸۲ سوره بقره وبا نبوغ ذاتی خود اقدام به تنظیم این سند نموده که کاملا با روح قوانین حاکم جاری متابقت و همخوانی دارد. بنحویکه املاء کننده این سند تاریخی با ظرافت خاصی مراعات تمامی جوانب تنظیم این سند را نموده و چنان با قوانین ماهوی و شکلی کشورهای مترقی از جمله قوانین کشور خودمان همخوانی دارد که اگر تاریخ تنظیم این سند را ذکر نمی کردید. هر دانش آموخته حقوق که آن را مطالعه می کرد تصور می نمود که این سند بعد از صاحب قوانین نوشته شدن این مملکت نگارش شده . با کمی تجزیه و تحلیل به این مهم پی می بریم که در این شهر کهن چه فرهیختگانی حضور داشتند .
با تشکر از جناب آقای سید مجتبی غفاری و آقای محمود فروغی پور و مدیریت محترم سایت سلحشوران شهر نراق

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook