سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

استاد محمد رضایی نراقی ذاکر خوش لحن اهل بیت

يكشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۶، ۰۶:۵۰ ق.ظ

محمد رضایی سال 1324 هجری قمری برابر 1284 هجری شمسی در شهر تاریخی نراق و در خانواده ای متدین و مذهبی،خادم اهل بیت عصمت و طهارت به دنیا آمد.

مرحوم استاد محمد رضایی

پدرش استاد علی رضایی فرزند غلامرضا ابن حسین و مادرش خاور خانم ... فرزند غلامعلی(محل دفن بقعه شاه سلیمان) نام داشتند . استاد علی که به جرّاح مشهور بود تاریخ 7 تیر 1334 پس از فوت در بقعه شاه سلیمان خاکسپاری گردید .

مرحوم  استاد علی رضایی(جرّاح) فرزند غلامرضا ابن حسین(1250 ش - 1334 شمسی)

زمان های قدیم که از وجود مدرسه و تحصیل خبری نبود روحانیونی از شهر قم برای تبلیغ در ماه محرم و رمضان به نراق می آمدند و آموزش قرآن را عهده دار بودند . اغلب آنها که مدت بیشتری را در نراق سکونت داشتند در حسینیه یا مسجد علاوه بر آموزش قرآن، به آموزش فارسی نیز همت می گماشتند و افرادی که دارای علاقه ، هوش و استعداد خوبی بودند ، سواد نیز تحصیل می کردند که آقای محمد رضایی یکی از آنها بود .

آن مرحوم با فراگیری و مداومت در قرائت قرآن کریم ، سوره های زیادی را حفظ نموده و همچنین دعای ابوحمزه ثمالی، سحر و اغلب زیارتنامه ها از جمله وارث و عاشورا را نیز فرا گرفت .
قدیم از وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو و تلویزیون خبری نبود و در سحرهای ماه مبارک رمضان ایشان دعاها را برای اهل منزل می خواند و آنان را از این فرایض بهره مند می گردانید .

آقای رضایی در بازار شمس السلطنه نراق مغازه داشتند و اجناس و ارزاق عمومی مورد نیاز مردم را به فروش می رساند.علاوه بر این داروهای گیاهی را نیز طبق دستورات بوعلی سینا به مردم ارائه می داد . ارتباط نزدیک وی با تجار و بازاریان قم و تهران باعث رشد فرهنگی و سیاسی ایشان گردید و همیشه از اتفاقات تاریخی مانند جنگ جهانی و آمدن چند نفر انگلیسی به شهر نراق، کودتای 28 مرداد، قیام آذربایجان و ... خاطراتی را بازگو می کرد .

تصویری از دفترچه اشعار مرحوم محمد رضایی مربوط به 75 سال قبل

نامبرده علاوه بر دوره های قرائت قرآن با دوستانشان دوره های کتابخوانی شبانه برگزار می نمودند و با حضور در جلسات به خواندن کتاب های جوهری،رساله عملیه، اشعار سعدی و حافظ ، شاهنامه فردوسی و ... نیز می پرداختند .
استاد محمد رضایی از چگونگی عزاداری و بستن تکیه ها در زمان خفقان دوره رضاخان پهلوی که ممانعت به عمل می آوردند خاطرات تعریف و نحوه عزاداری و برگزاری مخفی مراسم در کاروانسرا توسط مردم را بازگو می نمود .

تصویری از دفترچه اشعار مرحوم محمد رضایی مربوط به 75 سال قبل

رضایی از ارادتمندان و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و از ذاکرینی بود که در مصائب امام حسین(ع) نوحه می خواند و بعضا شعر می سرود . در بستن تکیه ها و تشکیل هیئت های عزاداری فعالیت چشمگیری داشت. تصویر دفترچه اشعار او مربوط به 75 سال قبل در اختیار می باشد .

تصویری از دفترچه اشعار مرحوم محمد رضایی مربوط به 75 سال قبل

آن دوران از امکانات امروزی برای رساندن صدا و نظم دهی به دسته های عزاداری مانند بلندگو اثری نبود. صدای رسا و حرکات دست او به این امر کمک می کرد که در ایّام محرم هرچه باشکوه تر حرکات هیئت ها منظم و صدا به گوش همه عزاداران برسد. در موقع خواندن مرثیه ها از روی چهارپایه ای که توسط یکی از عزاداران حَمل می گردید بالا می رفت و با اشراف برجمعیت به این امر می پرداخت . نام امام حسین(ع) را همراه با گریه بر زبان می آورد .

مرحوم استاد محمد رضایی

مشارالیه تعریف می کرد در یکی از شب های سرد زمستان که برف سنگینی باریده بود مغازه اش در بازار شمس السلطنه مورد دستبرد سارقین قرار می گیرد و کالاهای گران قیمت مغازه به سرقت می رود.این مسئله باعث می شود ایشان قدری در تنگنای مالی قرار بگیرند؛ لذا مغازه کوچکتری نزدیک منزل دایر و به فروش مایحتاج از جمله گیاهان دارویی می پردازد .

http://asanteb.com/wp-content/uploads/2017/03/daro-giahi-98698.jpg

وی روحی لطیف و زبانی خوش داشتند. هرگز نام افراد را با القاب سبک نمی کردند و همیشه سفارش می کرد که با مردم به احترام سخن بگویید . او گله مند نبود و حتی در سال های آخر زندگی بر اثر بیماری آب سیاه چشمانش کم بینا شده بود ولی همیشه شاکر خدا و اهل بیت بود .

مرحومه شوکت حسنی

ایشان همسری با وفا و بانوی مومنه و پرهیزکار به نام شوکت حسنی فرزند شکرالله داشت که در تمامی شرایط زندگی یار و همراهش بود . شوکت خانم متولد سال 1288 هجری شمسی بود که در 76 سالگی تاریخ 11 شهریور 1364 فوت نمود و در جوار رحمت حق آرام گرفت . روی سنگ قبرش نوشته اند :

ای خاک تیره مادر ما عزیز دار
این نور چشم ماست که در بر گرفته ای

آقای محمد رضایی فرزند استاد علی جرّاح و مرحومه شوکت حسنی دارای پنج فرزند دختر و سه پسر به نام های مرحوم حاج منصور، حاج علی اکبر و حاج مرتضی هستند . محمد یک برادر به نام هاشم  و دو خواهر به نامهای عزت و عصمت داشت .
سرانجام صدرالذکر تاریخ 8 اسفند 1362 در 80 سالگی بدرود حیات نمود و پیکرش در وادی السلام زادگاهش شهر نراق خاکسپاری گردید .

روی سنگ قبرش نوشته اند :

در این جهان بخدا تا رَمَق بجان من است
حسین نام گرامیّیش بر زبان من است

 
                              حاج علی اکبر رضایی                              حاج مرتضی رضایی

سایت سلحشوران شهر نراق از آقای حاج علی اکبر رضایی فرزند محمد نسبت به مساعدت در تکمیل پست در خصوص پدرش قدردانی می نماید .

همچنین از جناب هادی کمره ای فرزند محمد از بابت تایپ مطالب سپاسگزاریم .


۹۶/۰۷/۳۰
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۴)

۰۲ آبان ۹۶ ، ۲۲:۴۹ علیمحمد میرشکاری
الحق و الانصاف استاد علی و استاد محمد وحاج مرتضی و حاج علی اکبررضایی از بابت خدمات ارزنده ای که به نراق و نراقیها نموده اند به گردن ما بسیار حق دارند و لذا ضمن تشکر از سایت سلحشوران که با ذکر و یاد انها و خدماتشان در واقع بخشی از دین ما را نسبت به انها ادا مینمایند خیلی تشکر و امتنان داریم.
خداوند ارواح طیبه مرحوم استادعلی و استاد محمد رضایی و همسرش را با روح سالار شهیدان محشور و فرزندان بزرگوارحاج علی اکبر و حاج مرتضی را بسلامت و پایدار بدارد
۰۴ آبان ۹۶ ، ۰۹:۲۶ مرتضی علی آقایی
سلام خسته نباشید جناب آقای عضایی. بسیار خوشحال شدم در مورد حاج محمد رضایی پست نمایش دادید.این مرحوم از نادر افرادی بود که جایش در سایت سلحشوران خالى بود . از اینکه روزمه ایشان را منتشر نمودید بی نهایت سپاسگزارم.
۰۵ آبان ۹۶ ، ۱۰:۴۱ ابوالفضل یوسفی
ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت عوامل محترم سایت سلحشوران ،خاندان رضایی از پیشکسوتان عرصه علم و فرهنگ و نجیب زادگان دیار کهن نراق میباشند و بسیاری از افراد تحصیل کرده خود را مدیون و مرهون زحمات بی شائبه بزرگواران چون حاج علی اکبر و حاج مرتضی رضایی میدانند لذا به رسم ادب بر مرحومینشان فاتحه ای میفرستیم و سلامتی و پایداری بازماندگان این خاندان را از صمیم قلب آرزومندیم(ابوالفضل یوسفی)
۰۹ آبان ۹۶ ، ۲۳:۱۲ علی اکبر رضایی

برادر ارجمند جناب آقای عضائی با عرض سلام و احترام بدینوسیله از زحمات بی شائبه جنابعالی و همکاران گرامیتان در کانال نراق شهر من و عزیزان سایت سلحشوران شهر نراق که برای بلند آوازه کردن نام نراق ونراقی تحمل زحمت می فرمائید و همچنین ایجاد پُست به نام پدرمان استاد محمد رضائی بی نهایت سپاسگزاریم.

سلامتی و توفیق روز افزون شما را از خداوند متعال مسئلت مینمائیم.
با عرض ادب،رضایی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook