سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

سه شنبه 18 مهر در تقویم کشور " روز جهانی پست " نامگذاری گردیده است . فرصت را مغتنم شمرده ضمن معرفی کوتاهی از نحوه شکل گیری پست نراق و فعالیتش در دفاع مقدس مطالبی برای هموطنان گرانقدر مرقوم نمائیم :

 

ایرانیان نخستین ملتی بودند که از حدود سه هزار سال پیش در زمان سلسله هخامنشی اقدام به تاسیس تشکیلات منظم پست با عنوان "چاپار" کردند. پست، کهن ترین و گسترده ترین نوع ابزار ارتباطی بین مردم یک کشور با ساکنان دیگر سرزمین ها و مناطق جهان به شمار می رود .

پست و تلگراف و تلفن نراق با سابقه بیش از صد ساله حدودا از سال 1286 هجری شمسی در عهد سلطنت محمد علی شاه فرزند مظفرالدین شاه راه اندازی شده است . دفتر پست و تلگراف خانه در زمان سلطنت احمد شاه قاجار فرزند محمد علی شاه به فعالیت خود ادامه داده است . از سال 1291 هجری شمسی در زمان نخست وزیری میرزا حسن مستوفی فرزند یوسف اهل آشتیان و مشهور به مستوفی الممالک یکی از اهالی نراق به نام غلامحسین امینیان فرزند... و معروف به معاون الممالک معاونت وزارت پست و تلگراف و تلفن ایران را به عهده داشته است . وزیر پست نیز آقای اسدالله میرزا شهاب الدوله بوده است .

لازم به ذکر است پس از مرگ حاج محمد نراقی معروف به حاجی خان توسط وراث وی خانم شمس السلطنه و برادرش غلامحسین امینیان بازار نراق برای فعالیت های عام المنفعه مردم راه اندازی و نام شمس السلطنه برای آن انتخاب می گردداز سال ١٢٩٧ الی ١٣۰٢ هجری شمسی خانم نورالهدی منگنه فرزند میرزاعلی مشهور به منیرالسلطنه همسر غلامحسین امینیان نراقی از مدیران وزارت پست و تلفن بوده است . در زمان تصدی معاون الممالک پست نراق نیز همچون سایر مناطق ضمن توزیع نامه های رسیده ، نسبت به ارسال نامه های مردم اقدام می نمود . همچنین با دستگاه مرس برای مخابره تلگراف ها به فعالیت می پرداخته و آن مقطع نراق جزء ایالات کاشان بوده http://217.25.48.35/occasion/post84/002.jpgاست .

 

 

 

 

 

 

88سال قبل در خرداد 1303 طی حکمی آقای میرزا جواد خان تیموری از مسئولیت پست نراق برکنار و آقای غلام محمد خان تیموری به جای ایشان انتخاب و معرفی می گردد .

80 سال قبل در سال 1310 یکی از کارمندان پست نراق آقای ... تلگرافی فرزند ... اهل شهرستان کاشان بوده که فعالیت های وی مورد توجه مردم قرار داشته است .

75 سال قبل در سال 1315 فردی به نام محمد..... مشهور به مشهدی محمد اهل شهرستان محلات از ده پائین محلات پست را به صورت چاپار (اسب) به نراق حمل و نقل می کرد . بعد یکی از اهالی به نام آقای علی اکبر تیموری فرزند..........(فرزندانش امرالله و فضل الله) با اسب و در همه شرایط جوی پست را بین نراق و روستاهای جاسب و منطقه نقل و انتقال می داد . محل نگهداری اسب قسمت کوچکی از کاروانسرای بزرگ بازار بود که در قدیم به کاروانسرای ماشاءالله عضایی مشهور بود . طبقه فوقانی کاروانسرا با اتاق های زیاد محل تحصیل علم دانش آموزان بود که آثار آن همچنان مشهود می باشد .

70 سال قبل یعنی سال 1321 مسئول پست و تلگراف نراق آقای احمد امینیان فرزند غلامحسین و حاج عبدالکریم احمدی فرزند حبیب الله کارمند آن بوده است . آن مقطع پست نراق زیر نظر اداره پست شهرستان محلات و آنها نیز تحت مسئولیت شهر قم بودند . اتاق محل کار ایشان ابتدای بازار شمس السلطنه انتهای کوچه منزل مرحوم نعمت الله اکبری بود .

  8ak9emolz5f3xzvrshnk.jpg

  آثار به جا مانده از اداره پست نراق در زمان احمدیی و گرانپایه


حاج عبدالکریم با عشق و علاقه نامه های مردم را به درب منازل می رساند و حتی نامه های روستاهای اطراف از جمله سینقان را هم به وسیله اسب انتقال می داد . تلگراف های مردم را نیز از طریق دستگاه مرس مخابره و دریافت می کرد .یک مطلب جالب اینکه صندوق پستی به رنگ زرد در کنار دواخانه (داروخانه) دکتر عباس اکبری فرزند حبیب الله جنب آب انبار بازار نصب بود و بعضی ها نامه هایشان را تمبر کرده به صندوق می انداختند و تعداد بیشتر نامه های بدون تمبر را به صندوق انداخته و مبلغ تمبر را که حدود ده شاهی بود را صادقانه به صندوق می انداختند و آقای احمدی بعدا که صندوق را خالی می کرد زحمت تمبر کردن نامه ها را متقبل می شد .


dghdgdds
مرحوم حاج عبدالکریم احمدی


علی اصغر احمدی فرزند ارشد حاج عبدالکریم سال.....در پست و تلگراف و تلفن شهر قم استخدام گردیده و در ابتدای اشتغالش در روستای طایقان در 25 کیلومتری قم فعالیت داشته است .
65 سال قبل یعنی سال 1326 آقای...... فرزند.... اهل شهر قم که باجناق آقای احمد امینیان محسوب می شد مسئولیت اداره پست و تلفن را بر عهده گرفت و همچنان حاج عبدالکریم احمدی کارمند بود . آقای عبدالکریم احمدی متولد... تاریخ ......فوت نمود و یکی از موقافتش قبرستان وادی السلام شهر نراق می باشد 19 شهریور 1329 مهندس امیر قاسم اشراقی به سمت وزارت پست و تلگراف و تلفن معرفی گردید و از حدود سال 1336 رئیس دفتر وی خانم....... اهل نراق و مشارالیها از طایفه عبدالحسین مهدوی بوده است .
حدود 60 سال قبل یعنی سال 1331 آقای علی اکبر جمال عباسی اهل استان لرستان مسئول این اداره گردید .
50 سال قبل یعنی سال 1341 عزیزالله گرانپایه اهل تهران مسئولیت پست و تلفن نراق را عهده دار و تا چندین سال در همان ساختمان قبلی مشغول خدمت بوده است . همسر آقای گرانپایه مرحومه خانم فاطمه صفری فرزند... اهل روستای کرگان جاسب بوده است . دو نفر از کارمندان آن آقایان یوسف عضایی فرزند ماشاءالله وعلیرضا اکبریان اهل شهر نیمور محلات بوده اند .

45سال قبل یعنی سال 1355 آقای سید رضا ماجدی فرزندسید خدابخش اهل مشهد اردهال مسئول پست نراق گردید . دو کارمند آن آقایان یوسف عضایی و ابوالفضل اکبری اهل محلات اشتغال به کار داشتند .

40 سال قبل یعنی سال 1350 آقای مهدی بابایی اهل شهرستان اراک مسئول پست نراق شد و همچنان آقایان یوسف عضایی و علیرضا اکبریان کارمند اداره بودند .

35 سال قبل یعنی سال 1355 مسئولیت پست شهر نراق بر عهده آقای عبدالله نعمت الهی اهل قم قرار گرفت .
یکی از اهلی شهرستان دلیجان به نام آقای .... نجفی پیک بین دلیجان و نراق بود که پس از ایشان آقای ابراهیم عضایی با وسیله ماشین جیب شخصی اش این مسئولیت را به عهده گرفت . سه نفر از کارمندان دیگر آقایان یوسف عضایی فرزند ماشاءالله - مرحوم نصرالله محمودی فرزند.... مشهور به نصرالله فاطمه ای و حسین سپاهی اهل شهرستان محلات بودند . محل فعالیت آنان پشت بانک صادرات و داخل کوچه سید احمد موسوی فرزند سید مهدی بوده که در حال حاضرساختمان آن کاملا از بین رفته است .

 آثار به جا مانده از ساختمان پست در زمان تصدی نعمت الهی

یاد آوری می گردد که در سال 1328 هجری شمسی یک خط تلفن مغناطیسی از نوع هندلی جایگزین مرس گردیده و احتیاجات ارتباطی مردم حل گردید . بیست و پنج سال به این شکل سپری گردیده تا اینکه در سال 1353 مرکز مخابرات نراق از دفتر پست تفکیک و به صورت مجزا شروع به فعالیت نمود و مسئولیت اداره آن بر عهده آقای ذوالفقار قجری فرزند مصطفی گذاشته شد .

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رهبری آیت الله سید روح الله خمینی(ره) و حدودا از سال 1358 آقای یوسفعلی کریمی اهل قم اداره پست شهر نراق را تحویل گرفت . کارمندان اداره نیز آقایان یوسف و ابراهیم عضایی و سید قاسم موسوی فرزند سید حسن بودند . پس از انقلاب در جنب مدرسه حسین معصومی ساختمان ثابتی برای پست نراق ساخته شد لیکن چند سالی است به دلیل تعطیل نمودن ،اداره آن به بخش خصوصی واگذار شده و ساختمان برای سکونت به مردم اجاره داده شده است .

در زمان جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران اسلامی از ابتدای مهر 1359 تا مرداد 1367 یکی از بارز ترین ارتباط رزمندگان سلحشور با خانواده هایشان نامه بود که کاغذ آن در طرح های مختلف به صورت سفید و آماده از طرف نهاد ها و شرکت ها و ادارات در اختیار واحد تعاون لشکرها قرار می گرفت و نیازی به الصاق تمبر و تشریفات نبود .

 

7zufrpzwg679z6g25ujj.jpg        dvms43uy9s68k09tvz2r.jpg

    

کارمندان اداره پست نراق با علاقه تلاش داشتند از این طریق و یا دریافت تلگراف خبر سلامتی رزمندگان را به خانواده آنها انتقال دهند . زیباترین جمله ای که بسیجیان در روی پاکت های نامه در جبهه می نوشتند تشکر از نامه رسان بود که روحیه مضاعف ایجاد می نمود:
نامه رسان متشکریم ""

53dttyapmmqldu0yj9ot.jpg


آقای یوسفعلی کریمی در اکثر مراسم های مذهبی ، شهدا و رزمندگان شرکت داشت . ایشان اواسط جنگ تحمیلی به همراه خانواده به شهر قم بازگشت و فرزندش محمد کریمی که قبلا در بسیج نراق نیز فعالیت داشت به جبهه اعزام شد و طی عملیاتی یکی از چشمانش را از دست داد و به خیل جانبازان نائل آمد .

آقای سید قاسم موسوی فرزند سید حسن یکی از زحمتکشان اداره پست نراق بود که در امر نامه رسانی رزمندگان جبهه به خانواده هایشان تلاش می نمود . ایشان از یاوران بسیجیان بود و در مانور و رزمایش های مختلف شرکت داشت و سال ... بازنشسته گردید . دو نفر از خدمتگزاران مشهور پست نراق قبل از جنگ و در مقطع دفاع مقدس برادران ابراهیم و یوسف عضایی فرزندان ماشاءالله بودند که اکنون از شمار بازنشستگان این اداره محسوب می شوند .

لازم است در اینجا از مرحوم سید نصرت الله میرسلطانی فرزندسید محمود یکی از کارمندان صدیق وزارت پست و تلگراف و تلفن در تهران یاد بکنیم . فرزند دلبند مشارالیه به نام سید حسین میرسلطانی جوان ترین فاتح لانه جاسوسی آمریکا در تهران تاریخ 13/8/1358 بود که در مقطع دفاع مقدس به جبهه اعزام و تاریخ 27/8/1359 در جبهه سوسنگرد به شهادت رسید . آقا سید نصرت الله مورخ ....در زادگاهش شهر نراق فوت نمود و لیکن جنازه وی به دلیل حضور خانواده اش به تهران منتقل و در قطعه...مربوط به پدر و مادران شهدا بهشت زهرا(س) با احترامات فائقه دفن گردید . یادآوری می گردد وزارت پست و تلگراف در تاریخ 19/9/1382 به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام یافته است .

وبلاگ سلحشوران شهر نراق روز جهانی پست را به همه زحمتکشان صدیق اداره پست تبریک و شادباش می گوید .
از کلیه همولایتی ها درخواست می گردد هر گونه مطالب اصلاحی و یا معرفی مسئولین و کارمندان پست نراق را اطلاع دهند تا در نوشته لحاظ گردد .


۹۱/۰۷/۱۷
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook