سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

۳۷ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

بدان ای پسر
که مردم بی هنر مادام بی سود باشد، چون مُغیلان که تن دارد و سایه ندارد . به نامی که پدر و مادر بر تو نهاده اند قانع مباش و در کسب هنر بگوش تا بلند نام گردی .
با مردم جاهل صحبت و معاشرت مکن خاصه جاهلی که خود را عالم پندارد . سقراط گوید اگر نمی ترسیدم که خلق مرا ملالت کنند و گویند سقراط همه علوم عالم را به یک مرتبه دعوی کرد به یک مرتبه و به طور مطلق می گفتم که هیچ نمی دانم .

توضیحات سایت سلحشوران شهر نراق :
آقای غلامعباس عابدینی فرزند روح الله تاریخ ۳ خرداد ۱۳۱۳ در شهر نراق متولد شد . وی با خانم حشمت ایزدی فرزند آ محمد ازدواج نمود و  دارای دو فرزند به نام های علی و زهرا می باشند . آقای عابدینی در سن ۶۸ سالگی دار فانی را وداع گفت و تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۱ در قطعه ۲۱۳ ردیف ۳۴ شماره ۶ بهشت زهراء(س) تهران خاکسپاری گردید .

۰ نظر ۲۷ فروردين ۰۱ ، ۲۰:۲۴
سلحشوران شهر نراق

حضور محترم بندگان اجل عالی آقای آقا محمد علی فروغی ملاحظه فرمایند
 
قربانت گردم ، مرقومه محترم بوسیله رحمت الله مُکّاری(خَرَکچی – ستوربان) بانضمام قابلمه قورمه(گوشتی که نراقی ها خشک و نگهداری می کنند) مرحمتی واصل گردید . از سلامتی وجود شریف و کلیه فامیل نهایت مسرت حاصل شد . در خصوص اشیاء ارسالی به تهران تاکنون رسید آن نیامده مجدد هم سه یوم قبل سه مَن آرد نان خشک کرده با مقداری اثاثیه دیگر و در یک جعبه نموده توسط آقای غلامحسین نراقی(فرزند میرزا احمد خان) جهت آنها ارسال گردید امید است تا بحال رسیده .

در خصوص زیادی کار اینجانب مجدد علاوه شده از آنجایی که طبق دستور مرکز از اول دیماه اداره اقتصاد به اداره خواربار تبدیل گردیده و انحصار دخانیات و تریاک مجدد ضمیمه مالیه شد ، اداره پنبه هم ضمیمه اداره کشاورزی گردید و سایر دوایرش هم از قبیل قند و شکر ، قماش ، غله،  برنج علیحده و بنام اداره خواربار شد . اینجانب را به ریاست اداره قند و شکر و گوشت(در کاشان) منصوب و حکم صادر نموده اند . چندی قبل متصدی فروشگاه بودم و فعلاً کلیه قسمت قند و شکر و گوشت را به عهده اینجانب گذارده اند و این است که کارم فوق‌العاده زیاد شده . علاوه بر این قسمت از ابتدا تا کنون آنچه قند و شکر و چایی به دهات و خود کاشان داده شده و کوپن تحویل گرفته اند و در تصرف متصدیان قبلی بوده فعلاً دو نفر را تعیین کرده و تحت نظر اینجانب گذارده که شماره و معدوم نماییم . خلاصه فعلاً کار اینجانب خیلی زیاد شده . در خصوص فروش قالیچه هم اولاً مبالغی قرض داشتم ضمناً بچه ها هم از روزی که آمدیم تا کنون لباس جهت آنها نگرفته مایه خجالت بود از طرفی هم گفتیم شاید حضرتعالی طلبکار باشید ، خواستیم یک زوج قالیچه های اولی را بفروشیم به بازار فرستادیم و اقبال ما بازار به کلی خوابید که هنوز هم خوابیده و فرش درست تومانی شش ریال تنزل کرده یعنی که فعلأ که هیچ خریدار ندارد و ما هم نفروختیم .

بعداً مدد معاش بچه ها آمد قریب یکصد تومان یکصدو بیست تومان هم دو برج مساعده دادند که تا عید چهارماهه کسر نمایند قدری از قرض ها را دادیم فعلآ یکی یکدست لباس جهت امین الله(امین الله فروغی فرزند عبدالحسین) و شعاع الله( شعاع الله فروغی فرزند عبدالحسین دکتر زنان و زایمان مقیم خارج) خریدیم که آنهم قدری ....... و اُجرَت خیاطی روی زمین میباشد . خدا شاهد است انسان مات میماند که این چه وضع و روزگاری میباشد به هر حال نقداً هم اقل خرج است و چاره ای نداریم چنانچه مُکاری ها وجه داشته باشند قدری گرفته و حواله داده خواهد شد . حضرت آقای فروغی پور(حبیب الله فروغی پور فرزند ملا محمد علی) هم بطوریکه مرقوم فرموده بودند نراق نمیباشند و به قم رفته اند چنانچه تشریف آوردند مخصوصا عرض ارادت تقدیم میدارم .
خدمت عُلیا مُخدره زوجه عمویی(منور سلطان فرزند ابوتراب همسر ملا علی) و فاطمه خانم(فاطمه فروغی فرزند محمد علی همسر حبیب الله فروغی پور) از طرف خود و عموم سلام عرض مینمایم . نورچشمان عزیز احمد آقا(احمد فروغی فرزند حبیب الله) و سایرین را قربان و دعاگو آقا عمویی آمیرزا محمود(میرزا محمود ابن ملا محمد اسماعیل ابن ملا میرزا جان نراقی) و اهل خانه را سلام میرسانم . والده امین الله(مولود فروغی فرزند ملا محمد علی همسر عبدالحسین فروغی) و بچه ها سالم و خدمت فرداً فرد سلام بندگی تقدیم میدارند .  آقای فروغی پور(محمود) مرقوم داشته بودند به آقای شهریاری بگویم راجع به قالیچه آقا میرزا عبدالحسین(فروغی) و خامه های زوجه آقا عمویی آقا محمود . آقای شهریاری در حدود دو روز است مبتلا به سُدّه(نوعی بیماری) شده و مریض بستری میباشد و کمتر حجره ایشان باز است ولی حالش یکی دو روز است بهتر شده با وجود این به آقای آزادگان عرض شده . زیاده بر این عرضی نداشته و سلامتی عموم را طالبم . قربانتان فروغی(عبدالحسین فروغی فرزند محمود)


سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی نامه از کاشان به نراق در خصوص خاندان فروغی بیش از 80 سال قبل سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۲۷ فروردين ۰۱ ، ۱۸:۴۷
سلحشوران شهر نراق

در فولکلورها (باورهای عامیانه)مردم نراق، غنش به تغییرات آب و هوایی گفته می شود که در فصول مختلف سال اتفاق می افتد از جمله سرد شدن یک باره هوا،بارندگی، رگبارهای پراکنده ،باد و طوفان که در زمان های خاصی که انتظار آن نمی رود اتفاق می افتد.

تغییرات آب و هوایی چه تاثیری بر زندگی ما میگذارد؟ - سایت خبری تحلیلی خوبان  خبر

در قدیم مانند امروز امکانات هواشناسی وجود نداشت و دامداران و کشاورزان وضعیت جوی هوا را به صورت سنتی پیش بینی می کردند که برخی از این وضعیت ها به باورها تبدیل شدند و از قدیم الایام تا کنون این باور های سینه به سینه به نسلها منتقل شده تا به امروز رسیده است که از میان آنها می توان به چله ها،غنش ها شیشه ها که طول زمانی آنها 66روز بعد از نوروز و هر شیشه با شیشه دیگر 10 روز فاصله دارد که مشتمل بر 6، 16، 26 ، 36 ،46، 56 ، و66 روز بعد از نوروز می باشد اشاره کرد که کشاورزان در طول این مدت انتظار بارش باران را دارند.

پیش بینی های تغییرات آب و هوایی ایران تا ۲۰۸۰ در یک مطالعه بین المللی -  ایسنا

مهم ترین و سخت ترین غنش ها در شهر نراق مربوط به غنش های بهاری است که در صدر آنها غنش سی و ششه است یعنی ۳۶ روز بعد از عید که یکی از سخت ترین غنش هاست. در این روز شرایط جوی به سرعت تغییر می کند.کم شدن ناگهانی دمای هوا ،باد وباران و تگرگ درست در زمانی اتفاق می افتد که زمان اوج کاری کشاورزان و باغداران است خسارات و صدمات جبران ناپذیری  به محصولات زراعی و باغی آنها وارد می شود از جمله پایین ریختن سر درختی ها مانند بادام و زرد آلو ،خسارت به محصولات گندم و جو که همزمان با شروع باد وباران همزمان اتفاق می افتد وبه گویش نراقی گندم و جوها در‌حالت سبز و خوشه روی هم می خوابند و به همان صورت باقی می مانند و پوسیده می شوند.این غنش آنقدر سخت و زیان آور است که مردم نراق از قدیم برای آن شعری بدین مضمون سروده اند:

غنش هایی که بعد نوروز است
غنش سخت سی وشش روز است

این شرایط جوی از قدیم وجود داشته و همه ساله هم اتفاق می افتد البته ممکن است زمان آن یکی دو روز دیر یا زود فرق کنه ولی به غنش سی و ششه شهره است و کار دامداران هم بعد از سی شیشه یعنی ۶ اردیبهشت شروع می شود.
در شهر نراق ایام این غنش چون شروع جالیز کاری مردم بود کشاورزان برای جلو گیری از خسارت احتمالی ،هنگامی که بذر خربزه و هندوانه و ... را داخل خاک می کاشتند روی خاک را مقداری ماسه نرم می ریختند چرا که می دانستند اگر باران ببارد روی خاک سِلَه یا سالَه (به گویش نراقی )می بندد و بذر های زیر خاک به علت سفت شدن زمین وتُرد بودن جوانه ها قادر به سبز شدن نبودند. برای این کار از ماسه استفاده می کردند و آب باران مستقیم با خاک بر خورد نداشت و رطوبت خاک از طریق ماسه به خاک می رسید و بوته ها از زیر ماسه ها سبز می شدند.

تغییرات آب و هوایی در حال تغییر مشخصات مواد مغذی محصولات زراعی جهان است

یکی دیگر از این باور ها مربوط به ۷۰ روز بعد از عید است که اگر چه نمی توان به آن غنش گفت ولی این مورد هم هنوز در ذهن مردم باقی مانده است یعنی :

ز بعد هفتاد یَه برفی افتاد

آری قدیمی های نراق هنوز هم بر این باور هستند که بعد ۷۰ روز بعد از عید در نراق برف باریده است! از عنش های دیگری که در نراق مرسوم است غنش باد خنک است که در اواسط تابستان اتفاق می افتد .دمای هوا در این زمان کاهش می یابد و طوری وانمود می کند که اوج گرمای تابستان به پایان رسیده و دمای هوا از این زمان به طرف خنکی می رود.
بعد از چله بزرگ‌که زمان آن از‌اول دی تا دهم بهمن است و چله کوچک که از یازده بهمن تا آخر بهمن (۲۰ روز) و چار چار که زمان آن ۸ روز و از ۴ روز آخر چله بزرگ و چهار روز اول چله کوچک است یک غنش دیگر هم وجود دارد که زمان آن دهه سوم ماه اسفند یعنی از بیستم تا سی ام اسفند است .

 معمولا در برخی از شهر هر دو چله را ۴۰ روز و جمعا ۸۰ روز محاسبه می کنند و ۱۰ روز باقیمانده یعنی بیستم تا سی ام اسفند را غنش می گویند.در این ۱۰ روز دمای هوا به شدت کاهش می یابد و حتی دما به زیر صفر هم می رسد.سرد شدن بیش از حد خسارت جبران ناپذیری به کشاورزان وارد می کند.این غنش درست در موقعی اتفاق می افتد که شکوفه ها در حال باز شدن هستند وبا ورود این سرما همه یخ می زنند . در نراق همه ساله ۱۰ روز آخر سال را شاهد این سرمای سخت هستیم .این روزها هم در باورهای مردم نراق غنش گفته می شود.  کشاورزان و دامداران چون فعالیت شغلی آنها در ارتباط با تغییرات شرایط جوی است کاملا از آن آگاه هستند. از موارد مرتبط دیگر با غنش های سال برای دامداران ، زمان قوچ انداختن در گله(کلا قوچ)،زاییدن گوسفندان،بره پی و بزغاله پی،از شیر گرفتن بره و بزغاله و زمان پشم چینی گوسفندان است که دامداران به زمان آن آگاه می باشند وبر اساس تجربه خود برنامه ریزی می کنند.

سایت سلحشوران شهر نراق از مطالب ارزشمند جناب آقای مرتضی علی آقایی فرزند علی اکبر نویسنده ، محقق و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ شهر تاریخی نراق قدردانی می نماید .

۱ نظر ۲۶ فروردين ۰۱ ، ۱۶:۴۷
سلحشوران شهر نراق

مُصالِح(واگذاردن مال) : بانو فاطمه کاظمی دارنده شناسنامه شماره ... صادره از نراق متعلقه آقای مشهدی محمد آ حبیب الله نراقی
مُتَصالِح(صلح و سازش) : مریم کاظمی دارنده شناسنامه شماره ... صادره از نراق فرزند بَطنی مصالح مرقومه
 مورد مصالحه: همگی و تمامی یکدرب اطاق مخروبه که واقع است در خانه حسین شعبانیها شهره فی مَحله میان ، قُرب حمّام حاجی جعفر(جنب مسجد جامع نراق) و محدود است
از یکطرف به خانه مرحوم آقا سید تقی باقری و
از طرف دیگر به خانه استاد تراب و
از سَمتی به فضای خانه و
از سَمت دیگر بشارع
با ممر و مدخل و مشاع سهمیه فضای جلو اطاق نامبرده و کلما یتعلق بها به مال المصالحه مقدار یک سیر نبات و یکریال پول سفید رایج ایران و مال المصالحه نقداً از طرف متصالح واصل و عاید مصالح مرقوم گردید و تمامی مورد مصالحه حق صرف و ملک طلق متصالح است و از برای احدی حقی و بهره ای باقی نیست و صیغه مصالحه جاری شد  شرط دیگر چنانچه از تاریخ ذیل الی مدت پنجاه سال دیگر فسادی در مورد مصالحه پیدا شود بنوعی مصالح مرقوم از عهده برآید که دیناری خسارت به متصالح مزبور وارد نیاید و قرارداد دیگر که فی مابین طرفین شده متصالح اطاق مخروبه را تعمیر نماید و کلیه مخارجات آن بعهده متصالح پس از آن مصالح تا حیات دارد محل سکونتش در اطاق نامبرده باشد و پس از حیات او اختیار تمامی مورد مصالحه بشروطی که در بالا ذکر شد با مصالح است و چنانچه بعداً هم از طرف فرزندان دیگر مصالح ادعایی بشود باطل و از درجه اعتبار ساقط خواهد بود .
و کان ذالک تحریرا بتاریخ هفتم مهرماه یکهزارو سیصد و سی شمسی ۱۳۳۰
اثر انگشت مُصالح   اعترف بما رقم فیه لدی      حسین غفاری نراقی(فرزند عبدالباقی)

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی قباله فروش ملک در محله حمام میان 70 سال قبل سپاس گزار می باشد .

از جناب آقای علی اکبر باقری نراقی فرزند حبیب از بابت ارسال تصویر سند مربوط به ملک فروشی جنب مسجد جامع نراق قدردانی می کنیم .

۰ نظر ۲۶ فروردين ۰۱ ، ۱۴:۴۷
سلحشوران شهر نراق

شهر تاریخی و توریستی نراق (هند کوچک ایران)
جهانگرد معروف عصر ناصرالدین شاه حاج سیاح محلاتی در کتاب خاطرات خود از شهر نراق به اسم (هند کوچک ایران) نام برده است .  شهر تاریخی و توریستی نراق در12 کیلومتری دلیجان و در 20 کیلومتری مشهد اردهال و 55 کیلومتری شهر کاشان قرار دارد و دارای جمعیتی  حدود چهار هزار نفر در نوسان می باشد.
این شهر تاریخی با وجود اینکه کوچک است ولیکن قدمتی طولانی  7000 ساله در تمدن ایران دارد و یکی از مناطقی است که جاده ابریشم از آن می گذشته . ارتفاع شهر نراق از سطح دریا 1650 متر  بوده و اطراف آن را کوه ها و باغ های گردو و بادام و گل محمدی و غیره فرا گرفته است ، و دارای آب و هوای معتدل و طبیعت زیبا است.

این شهر درگذشته بخشی از قم خصوصا کاشان استان اصفهان بوده و مدتی تحت اداره شهرستان محلات بود و بعدا بخش مهمی از شهرستان دلیجان و نگین استان مرکزی محسوب می شود .    این شهر باستانی دارای خانه های زیبا و قدیمی ، بازار و مساجد ، اماکن   تاریخی ، بقاع مبارکه مانند شاه یحیی، شاه سلیمان، زبیده خاتون و دارای بازار قدیمی، و دانشگاه آزاد و حوزه علمیه الغدیر می باشد. این شهر عالمان ربانی بزرگی امثال فاضلین نراقی ملا محمد مهدی و فرزندش ملا احمد نراقی و شعرا و ادبای صاحب نامی چو ن علی نراقی متخلص به محتشم و مشهور به محتشم نراقی کاشانی دارد.
خلاصه اینکه آب و هوای معتدل و مناظر طبیعی زیبا و کوه‌های در هم تنیده و آب های گوارا و سرد و آبشار های زیبا مانند آبشار گیسو و غارهای شگفت انگیز مانند غار نخجیر و اماکن رفاهی مانند رستوران سنتی شهروند و بوم گردی (نخجیر و نراقی ها) و (سرای شمس) و (هند کوچک) و بوم گردی مردم نراق و ساختمان به سبک سنتی شهرداری، این شهر را بعنوان یک شهر نمونه گردشگری و نگین شهرهای استان مرکزی قرار داده . و مهم تر از همه موارد مذکور اصالت دینی و تمسک به باورهای دینی بویژه ولایت اهل بیت از خصوصیات مردم این شهر است .

برگرفته از کتاب مُصور :(ایران مزارات دینیة واماکن سیاحیة) با تغییر اندک  تالیف ایوب حائری . کتاب ایران مزارات دینیه و اماکن سیاحیه به زبان عربی توسط ناشر معروف در سال 1397 به چاپ رسید . نویسنده حجت الاسلام ایوب حائری نژادیان اهل خرمشهر و اهواز و متولد سال 1341 می باشد .

 توضیحات سایت سلحشوران شهر نراق :
کتاب ایران مَزارات دینیه و اماکن سیاحیه مجموعه‌ای شامل نام و تصاویر اماکن گردشگری و زیارتی ایران است که به زبان عربی و برای گردشگران عرب‌زبان نوشته‌شده تا به‌آسانی برای سفر خود به ایران و بازدید از اماکن مختلف برنامه‌ریزی کنند.

یکی از چالش‌های موجود درزمینهٔ گردشگری به‌ویژه در ایران، عدم معرفی مناسب اماکن گردشگری و زیارتی و عدم توانایی شهروندان برای ارتباط با گردشگران خارجی و راهنمایی آن‌ها است و اکنون کتاب پیش رو گامی در این زمینه است. در این کتاب اماکن گردشگری و زیارتی هفت منطقه خراسان، قم، تهران و ری، اصفهان، کاشان و اطراف آن ، نراق ، یزد و شیراز معرفی‌شده‌اند و در کنار تصاویر هر نقطه گردشگری توضیحاتی نیز در معرفی آن ارائه‌شده است .

۰ نظر ۲۵ فروردين ۰۱ ، ۱۴:۵۵
سلحشوران شهر نراق

فروشنده : بانو مریم کاظمی دارنده شناسنامه شماره ... صادره از نراق فرزند آقا محمد کاظمی نراقی
 خریدار : آقای علی اکبر باقری نراقی دارنده شناسنامه شماره ... صادره از نراق فرزند مرحوم آقا حسین باقر نراقی
 مورد معامله: همگی و تمامی یکباب اطاق مخروبه که واقع است در خانه حسین شعبانیها شهره فی مَحله میان ، قُرب حمام حاجی جعفر(جنب مسجد جامع شهر نراق) که همان یکدرب اطاق محدود است
شرقاً به خانه مرحوم آقا سید تقی باقری،
غرباً به فضای خانه،  
شمالاً به خانه استاد تراب،  
جنوباً به شارع
با متعلقات آن از ممر و مدخل و مشاع به نوعی که از طرف خانم سلطان کاظمی(فرزند نصرالله تاریخ فوت 23 دی 1361) به فروشنده نامبرده صلح شده به مال المبایعه مبلغ یکصد و پنجاه تومان که عبارت از یکهزار و پانصد ریال است وجه نقد و تمامی مال المبایعه نقداً از طرف خریدار عاید و واصل فروشنده نامبرده گردید  پس تمامی مورد معامله حق صرف و ملک طلق خریدار است و از برای احدی حقی و بهره ای باقی نیست و صیغه مبایعه بر مراتب مسطوره فوق جاری شد و در ضمن العقد شرط شد بر فروشنده نامبرده چنانچه از تاریخ ذیل الی پنجاه سال دیگر فسادی در معامله پیدا شود باید بنوعی از عهده برآید که دیناری خسارت به مشتری مرقوم وارد نیاید.
محل انگشت خانم سلطان والده فروشنده نامبرده
اثر انگشت مریم کاظمی مورد گواهی است
امضاء حسین پریشانی(فرزند عباس)
اقل الشهود طبیب زاده (ابراهیم طبیب زاده غفاری فرزند میرزا عبدالباقی)
 اقرار به مراتب متن نمود گواهی دارم
امضاء حسین غفاری نراقی(فرزند عبدالباقی)
 اعترف بما رقم فیه لدی
امضاء احمد فروغی(فرزند ملا غلامرضا)

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی قباله فروش ملک در محله حمام میان نزدیک حمام حاجی جعفر سپاس گزار می باشد .

از جناب آقای علی اکبر باقری نراقی فرزند حبیب از بابت ارسال تصویر سند مربوط به ملک فروشی جنب مسجد جامع نراق قدردانی می کنیم .

۰ نظر ۲۵ فروردين ۰۱ ، ۱۰:۵۳
سلحشوران شهر نراق

۲۴ آبان روز کتاب ؛ کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است . ضمن تبریک و شادباش این روز ارزشمند اسامی خانمها و آقایان اهل شهر نراق در سراسر ایران که در این رشته فعالیت داشتند یا دارند را به اتفاق شما یاران تکمیل می کنیم :

۲۴ آبان روز کتابخوانی و کتابدار مبارک - دانشگاه علوم پزشکی زنجان - کتابخانه  مرکز آموزشی و درمانی آیت اله موسوی

۱- مرحوم استاد حاج نعمت الله محمدی نراقی فرزند عبدالله شاعر و چهره درخشان فرهنگی نراق (۱۲۸۹ - ۱۳۶۴ شمسی) مسئول اداره کتابخانه عمومی گرمسار در دهه ۴۰

۲- مرحوم استاد مصطفی کیانی نراقی فرزند علی اکبر، کتابدوست-کتابشناس- شاعر-منتقد ادبی-فرهیخته فرهنگی-نویسنده و مجری رادیو - مرد هزار سال ادب فارسی و صدای ماندگار ادبیات معاصر(۱۳۱۱ - ۱۳۹۵)

۳- آقای احمد رضایی نراقی فرزند یوسف کارشناس کتابداری و سرپرست کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران - بازنشسته

۴- آقای محمد(غلام) ابوالحسنی فرزند عزت الله راه اندازی اولین کتابفروشی پس از انقلاب سال ۱۳۵۹ به نام شهید مطهری داخل میدان نراق .
این مکان قبل از افتتاح ساختمان ستاد مقاومت پاتوق عده ای از بسیجیان بود که در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند.ابوالحسنی از مُروّجین کتابخوانی بود.

۵- آقای عباس باقری فرزند حسینعلی مدیر کتابخانه دبیرستان حاج عباس معصومی نراق بعد از انقلاب

۶- شهید سید غلامرضا باشی فرزند سید علی کتابدار کتابخانه دبیرستان حاج عباس معصومی نراق بعد از انقلاب(شهید عملیات فتح المبین)

۷- شهید ابوالفضل بیابان گرد فرزند حسین کتابدار کتابخانه دبیرستان حاج عباس معصومی نراق بعد از انقلاب(شهید عملیات فتح المبین)

۸- آقای علی محمد پیشه ور فرزند حسین مسئول کتابخانه و کتابدار کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) شهر نراق اوایل دهه ۶۰(کتابخانه بعد تخریب شد)

۹- آقای سید مهدی موسوی فرزند سید احمد کتابدار کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) شهر نراق اوایل دهه ۶۰(کتابخانه بعد تخریب شد)

۱۰- شهید حسن کرباسی فرزند علی کتابدار کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) شهر نراق اوایل دهه ۶۰( شهید عملیات والفجر ۸)

۱۱- آقای مجتبی رمضانی فرزند غلامعلی

۱۲- خانم مریم قجری فرزند قاسم

۱۳- خانم فهیمه لطفعلی فرزند حسینعلی

۱۴- خانم آمنه ایزدی فرزند محمود

۱۵- آقای حسین ترابی فرزند فتح الله

۱۶- خانم مریم السادات میرسلطانی فرزند سید جعفر

۱۷-  خانم اکرم قجری فرزند قاسم

۱۸- خانم فاطمه فروغی فرزند نصرالله

۱۹-خانم مریم رضی فرزند گل محمد کتابدار افتخاری کتابخانه فاضلین نراقی

۲۰-خانم معصومه رضایی فرزند محمدعلی کتابدار افتخاری کتابخانه فاضلین نراقی

۲۱- خانم حمیده اشرفی فرزند محسن کتابدار افتخاری کتابخانه فاضلین نراقی

۲۲- خانم الهه حیدری فرزند نصرالله دانش آموخته کتابداری

۲۳- خانم فاطمه شریفی فرزند غلامعلی کتابدار دانشگاه آزاد نراق و مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

۲۴- خانم آزاده کریمی فرزند جعفر کتابدار افتخاری دانشگاه آزاد نراق

۲۵- آقای یارمحمد بندعلی فرزند علی اهل راوه داماد داود مظفری نراقی

۲۶- خانم اعظم پنبه زن فرزند سلطانعلی کتابدار کتابخانه فاضلین نراقی

۲۷- خانم اکرم مهرادفر( پنبه ای) فرزند عبدالله اهل کاشان همسر موسی عابدی نراقی

۲۸- نفر بعد را شما بگو

۰ نظر ۲۴ فروردين ۰۱ ، ۱۱:۵۳
سلحشوران شهر نراق

هوالمالک بالاستحقاق
و بعد، باعث بر تحریر و ترقیم این کلمات شرعیه الدلالات آنکه با تحقق کافّه شرایط صحت حضور بهمرسانید، جناب جلالت مأب عمدةالاعیان آقامیرزا باباخان یوسفی نراقی خلف مرحمت شأن آقامیرزا آقا و به مبایعه جازمه صحیحه شرعیه بیع نمود و بفروخت به عالیشأن عزت شعار استاد رحمت الله خلف مرحوم آقا محمد باقر صبّاغ نراقی همگی و تمامی یکدرب باغ شجر واقعه در دشت  علیای قصبه نراق مشهور به باغ تیمور که تخمیناً دو قَفیز(واحدی برای اندازه گیری زمین) است محدود به حدود اربعه ذیل السطر؛
حدی به باغ رضا استاد اسماعیل
حدی به باغ آقای محمد یوسف خان(یوسفی)
حدی به شارع
حدی به باغ آقای معاون الممالک(میرزا غلامحسین خان امینیان فرزند محمد)

با کافه ملحقات و منضمات آن از اشجار مغروسه من الجوز(بادام) و اللوز(گردو) و جدارین و کلّما یتعلق بها بانضمام مجری المیاه، پنج سَرچه ازجمله یک‌هزار هشتصد سَرچه آب قنوات علیا و سفلای قصبه نراق واقعه در طاق هشتم مع سَرجوبه بیرون باغ مزبور، محادی باغ با جمیع ملحقات آنها به ثمن مال المبایعه مبلغ چهارصد و چهارده تومان فض قران، ده عدد یکتومان ماخوذ حین العقد به اعتراف الشرعی و بایع مرقوم پس از اخذ مال المبایعه بینین مرقومین را که عبارت است از یکدرب باغ با سرجوبه آن و پنج سَرچه آب علیا و سفلای نراق از ید تصرف خود اخراج نموده به تصرف مشتری مرقوم داده و بر مالکیت او قرارداد یافت بنوعی که تصرف مالکانه نمود، کتصرف الملاک فی املاکهم و ذوی الحقوق فی حقوقهم بین الجانبین،قبض و اقباض،و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف الاعلی رسم القبله معمول و مرعی گردید.الیوم به مقتضای مارقم تمامی سیمین مرقومین حق صرف و ملک طلق مشتری مزبور است و احدی را در آن به هیچ وجه من الوجوه حقی و بهره ای باقی نمانده و صیغه مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه مستجمع جمیع شرایط و ارکان خالی از کافّه نواقص و بطلان با اسقاط جمیع خیارات سیما خیار الغبن و لو کان فاحشاً بل الفحش و لو لضعیف الثمن، بل ازید و الزام بر بایع که چنانچه از حین تحریر الی پنجاه عام دیگر فسادی در بیع ظاهر شود و یا مستحقاً للغیر برآید و به ثبوت شرعی برسد و از ید مشتری انتزاع یابد کلهم بعضاً عیناً او منفعتاً را به نفسه از عهده برآید و سوای رد مال المبایعه و اجرت المثل سنوات ماضیه و غرامات شرعیه آن معادل مال المبایعه مجانی دادنی باشد. بینهما علی النهج الشرع الانور جاری و واقع گردید
و کان ذالک التحریر فی چهاردهم جمادی الثانی سنه 1349(برابر با 14 آبان 1309)

حضور یافت بایع مرقوم در متن و اقرار و اعتراف نمود بر اینکه مبلغ چهارصد و چهارده تومان وجه نقد قیمت یکدرب باغ تیمور شهره، با سَرجوبه و اشجار باغ مع مجری المیاه پنج سَرچه آب علیا و سفلای قصبه نراق که مطابق متن فروختم به عالیشان استاد رحمت الله تماماً  کاملاً توسط مشارالیه واصل و عاید اینجانب گردید و دیگر حقی به مشارالیه ندارم.
بتاریخ سنه 1349
باباخان نراقی

سایت سلحشوران شهر نراق از استاد گرانقدر آقای حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی قباله فروش ملک در دشت علیای نراق نزدیک یک قرن قبل سپاس گزار می باشد .

 از جناب آقای حمیدرضا  سلطانی شایان فرزند اکبر از بابت بازنویسی ، تایپ و تنظیم سند بازخوانی شده قدردانی می گردد .

۰ نظر ۲۴ فروردين ۰۱ ، ۱۰:۵۳
سلحشوران شهر نراق

یک قرن پیش اَلوارها به انبار و دولاب و مکان های پُر آذوقه و جواهر شهر نراق حمله کرده و به غارتگری پرداختند .  یکی از آنها از طریق دیوار به دالان منازل سلطان علی ابن آقا باقر  و خانه شعبان ها که باقری ها سکونت داشتند وارد میشه و می بینه یه دیزی روی زمین صاف و بدون آتش داره قل قل می کنه و به محض این صحنه پا به فرار گذاشته و به راهزنان می گه وارد این خونه نشید جن داره و با چشم خودم دیدم که دیزی بدون آتش داشت قل قل می کرد .

بر حسب اتفاق و قبل از ورود دزدان به این مکان همسر خانه دیزی را از سَر بار کنار گذاشته و منتقل پُر از آتش را برای استفاده داخل کرسی به اتاق می برد تا بعد برگرده و دیزی را ببره که همان لحظه مهاجم وارد خانه شده و پس از دیدن این صحنه با ترس و اضطراب پا به فرار می گذارد .
این اتفاق باعث میشه نراقی ها با تمسخر نمودن راهزنان شعری درست کنند که همچنان در افواه و سینه به سینه نقل می شود : 

دالان دراز آقا باقر
قل قل می کند تا دم آخر


 توضیحات سایت سلحشوران شهر نراق :

در وجه فولکلوریک آن (ادبیات عامیانه) و با لهجه‌های مختلف نمونه‌هایی از جریان دالون ملا باقر داریم که تعدادی از آن‌ها گردآوری و ثبت شده‌اند و در دوران معاصر صادق هدایت(بهمن ١٢٨١ – فروردین ١٣٣٠) از پیشقدمان است:

دالون دراز ملاباقر قرقر می‌کنه تا بوق آخر

که مقصود قلیان است که در قدیم مورد استعمال عده ای از مردان و زنان بود ـ بوق آخر هم یعنی آخرهای شب که نهادهای انتظامی آن دوران‌ها می‌نواخته‌اند برای حفظ و حراست مردم و خانه‌ها و هشدار آن‌ها برای مدود و مقُقّل کردن درها و پنجره‌ها و دکان‌ها. بوق‌سگ اصطلاح تبعی همین بوق و بوق‌هاست که اشاره داشته به نصفه شب‌ها و دیروقتی‌ها... از روی طنز و سخره .

از جناب آقای علی اکبر باقری نراقی فرزند حبیب بابت ارسال این خاطره تاریخی متعلق به بیش از یک قرن گذشته سپاس گزاریم .

۰ نظر ۲۳ فروردين ۰۱ ، ۱۹:۳۵
سلحشوران شهر نراق

تصدق حضور مبارک شوم
اولاً ان‌شاالله وجود میمنت مسعود جناب مستطاب بندگان عالی در کمال صحت و استقامت مزاج خواهد بود به حق انوار خمسه(پنج تن آل عبا) .
عرض میشود چون رافع روانه خدمت بود لازم شد به دو کلمه در مقام تصدیع برآیم زحمت افزای خاطر مبارک جنابعالی میشوم .  به ورود رافع ملاحظه پاگیره را نموده عقد نامچه را مرقوم و به خاتم شریف مزیّن بفرمائید بعد صیغه را جاری فرمائید . جناب بندگان عالی وکیل میباشید که ایجاباً و قبولاً صیغه را بفرمائید و بزودی رافع را روانه فرمائید ، البته کمال لطف و مرحمت را خواهید نمود . اقل الخلیفه ماشاالله ابن میرزا اسدالله قاضی به عرض سلام مصدع هستم مبلغ پنجهزار دینار ارسال حضور شد ان‌شاالله به کَرَم خود قبول خواهید فرمود .
مُهر : محمد علی ابن علی اکبر

سایت سلحشوران شهر نراق از استاد ارزشمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به دلیل بازخوانی نامه محمد علی فرزند علی اکبر جهت ثبت ازدواج بیش از یک صد سال قبل سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۲۳ فروردين ۰۱ ، ۱۶:۳۵
سلحشوران شهر نراق

مشاغل و حرفه های بسیاری در یکی دو قرن پیش در شهر تاریخی نراق وجود داشته که تعدادی از این شغل ها در بازخوانی اسناد قدیم نراق مشهود است .

بر همین اساس خیلی از اسم های خانوادگی اهالی نراق بر اساس شغل و حرفه آنان نام گذاری شده است که بعضی از آنان همچنان برای مردم آشنا می باشند .

مکان های دیدنی و گردشگری نراق - مجله اتاقک

عناوین ۱۱۰ حرفه، شغل و یا اصناف قدیمی بر وزن فَعّال به همراه معنای آنها معرفی می شود :

🔸صبّاغ: رنگ‌رز- رنگ فروش
🔹سکّاک: چاقوساز-سکه‌ زن-آهنگر
🔸بزّاز: پارچه فروش
🔹دقّاق: آرد فروش
🔸خرّاط: تراشکار- چوب تراش
🔹نجّار: درودگر - چوب ساز
🔸بقّال: تره‌فروش- غله‌فروش
🔹حدّاد: آهنگر-آهن‌ فروش-زندان‌بان
🔸صیّاد: شکارچی
🔹قنّاد: شیرینی‌ پز
🔸دبّاغ: پوست فروش
🔹رزّاز: برنج فروش-برنج‌ کوب
🔸خزّاف: سفالکار
🔹علّاف: علوفه فروش
🔸سرّاج: سازندهٔ زین اسب
🔹قصّاب (جزّاز): گوشت فروش
🔸طبّاخ: آشپز
🔹خبّاز: نانوا
🔸فصّاد: رگ زن-حجامت‌ کننده
🔹نبّاش: قبرکن-کفن‌ دزد
🔸دلّال: واسطه معامله
🔹خرّاز۱: فروشنده لوازم خیاطی
🔸خرّاز۲: مشک‌دوز- دوزندهٔ کفش
🔹دلّاک: کیسه کش حمام و سلمانی
🔸غسّال: مرده شوی
🔹غو‌ّاص: مرواریدیاب- فرورونده در‌ آب
🔸سمّاک: ماهی‌فروش
🔹طیّار: خلبان
🔸عقّاد: عقدکننده- سازنده نخ و تکمه
🔹طراح: طرح‌ریز- نقشه‌کش
🔸سیّاح: جهانگرد و گردشگر
🔹بنّاء: خانه‌ ساز
🔸جلّاد: مجری فرمان قتل
🔹جرّاح: شکافنده بدن بیمار برای علاج
🔸رقّاص: رقصنده در مجالس
🔹حجّار: سنگ‌ تراش
🔸حلّاج: پنبه‌ زن
🔹ندّاف: پنبه‌ زن- لحاف‌ دوز

گشتی در شهر تاریخی گمنامی مانند «نراق»

🔸صفّار: رویگر-روی‌فروش- مس‌گر
🔹عطّار: عطرفروش-داروفروش
🔸جبّار: شکسته‌ بند
🔹سقّاء: آب فروش
🔸هزّال: دلقک-لطیفه‌ پرداز
🔹ختّان: ختنه‌کننده
🔸خمّار: باده‌ فروش
🔹طنّاز: خنداننده
🔸تمّار: خرمافر‌ش
🔹عصّار: روغن ساز
🔸رمّال: فال‌گیر
🔹خطّاط: خوش‌نویس- خوش‌نگار
🔸رحّال: آنکه کجاوه و پالان شتر سازد
🔹سبّاک: لوله‌کش
🔸حمّال: باربر
🔹همّاز (لمّاز): آبرو ریز و عیب‌جو
🔸نمّام (درّاج): سخن‌چین
🔸زیّات: روغن‌فروش
🔹شجّار: دانشمند گیاه‌ شناس
🔸کفّاش: سازنده یا تعمیرکار پاپوش
🔹ضرّاب: سکه‌ زن
🔸مدّاح: ستایشگر-خواننده شعر آیینی
🔹نسّاج: بافنده پارچه و جامه
🔸کنّاس: رفتگر-تخلیه‌گر آب چاه
🔹مشّاط: آرایشگر
🔸سنّان: دندان‌ساز
🔹فرّاش: خدمت‌کار
🔸فنّان:هنرمند
🔹نقّاش (رسّام): تصویر گر
🔸سلّاخ: آنکه پوست حیوان را می‌کند
🔹شمّاع: شمع ساز
🔸ملّاح (بحّار): ناخدا، کشتی‌بان
🔹فلّاح: کشاورز- برزگر
🔸نرّاد: نرد باز
🔹نقّال: قصه‌ گو- افسانه‌ گو
🔸جمّال: شتربان
🔹صرّاف(فلّاس): داد و ستد کنندهٔ‌ پول
🔸صیّاغ: زرگر-جواهر ساز- ریخته‌ گر
🔹کسّاح: برف‌ روب-خاک‌ روب
🔸ثمّار: میوه‌ فروش
🔹لبّاد: نمد مال - نمد‌ فروش

نگاهی به برخی از خاک های منحصر به فرد ساختمانی شهر نراق و کاربرد آنها ::  سلـحــشـوران شـهـر نــراق

🔸دبّاس: دوشاب‌ ساز - شیره پز
🔹طبّال: طبل زننده-دهل‌ زن
🔸خیّاط: دوزنده
🔹قصّاف(لعّاب): بازیگر
🔸حرّاض: گچ‌کار-آنکه گچ در کوره پزد
🔹عکّاس: آنکه عکس برمی‌دارد
🔸ورّاق: کسی که کتاب را صحافی کند
🔹صحّاف:مصحف‌ فروش-دوزندهٔ ‌کتاب
🔸فخّار: سفال‌گر- سفال‌ پز
🔹حکّاک: نگین‌ساز- مهرساز
🔸دوّات: سازنده آلات از مس
🔹فحّام: ذغال فروش
🔸طرّاز: نگارگر جامه- زینت‌گر
🔹خشّاب: چوب‌فروش
🔸حفّار: چاه‌کن-گورکن-کاوشگر
🔹طرّار: راهزن- دزد- جیب‌بر
🔸نقّار:آنکه‌ بر سنگ‌ یا چوب‌ کنده‌ کاری‌ کند.
🔹خطّاب: سخنران- مسلط به خطبه
🔸لحّام: جوش‌کار
🔹طحّان: آسیابان
🔸سیّاف: شمشیرگر- شمشیر ساز
🔹نعّال: نعل بند
🔸خیام: چادر دور- خیمه‌ دوز
🔹نصّاب: نصب‌ کننده
🔸سبّاح: آب‌ ورز-شناگر
🔹عشّاب(حشّاش):ادویه‌ساز-گیاه‌شناس
🔸خشّاب: چوب‌ فروش
🔹جشّار: ستور بان- صاحب چراگاه اسب
🔸لبّاف: جوال‌باف- پلاس باف

۱ نظر ۲۲ فروردين ۰۱ ، ۲۲:۲۴
سلحشوران شهر نراق

قبول اجاره شرعیه نمودند علیا جناب خِدارَت(پاکدامنی) و طهارت مآب اُسوه المُخدرات عذرا خانم جلیله حضرت مستطاب اجل العالی آقای معاون الممالک دام اقباله العالی از جناب مستطاب اشرف الحاج حاجی اسدالله تاجر نراقی ابَوی(پدر) خود و عمده الاعزه و الاعیان آقا میرزا علی اکبر خان وصی و ناظر همگی و تمامی یکدرب باغ تقی شهره واقعه در دشت سُفلای نراق که محدود است
از سمتی به مِلک جناب حاجی محمد علی تاجر نراقی و
از جهتی به باغ ورثه آقا عباس آکلبعلی وَرثه حاج مهدی و
از جانبی به مِلک آقا علی مرحوم حاج محمد رضا و
از طرفی به مِلک علیا حضرت خانم کوچک متعلقه آقا میرزا احمد خان نراقی
با جمیع متعلقات و متفرعات از تمامی اشجار مَغروسَه(درختان مختلط) در آن دون استثناء شیئی بانضمام کوچه راهرو که متعلق به عین موجره است مع یک لوز(بادام) که جزو اجاره میباشد و باغجاه مرقوم از ثُلث وصی مرحوم کربلائی عباس است مطابق وصیت نامچه ابتدا از هفدهم مهر ماه جلالی هذا سنه ایت ئیل(سال سگ) الی انقضای مدت سه سال تمام متوالی به مال الاجاره مبلغ نود تومان قِران رواج المعامله مقرر و مشروط آنکه علیا مُخدره مستاجره مسطوره مال الاجاره را به قسط السنین در رفع محصول همه ساله هرسالی مبلغ سی تومان تسلیم موجران نموده رسید دریافت دارد که به مصرف روضه خوانی حضرت خامس آل عبا علیه السلام برسد و از نتایج اشجار جوز(گردو) نصیبی از برای مستاجران نیست و تمام آن حق مستاجره میباشد و صیغه موآجره شرعیه بر طبق مراتب مسطوره بینهما واقع و جاری گردید .
و کان ذالک تحریرا فی عزه شهر ربیع المولود ایت ئیل(سال سگ) سنه غشما 1341(1 ربیع الاول 1341 مطابق 29 مهر 1301)

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد معزز حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی قباله اجاره مِلک بیش از یک قرن پیش سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۲۲ فروردين ۰۱ ، ۱۶:۲۴
سلحشوران شهر نراق

پلنگ بزرگترین گربه‌سان دنیا است که در ارتفاعات بلند کوهستانی زندگی می‌کند و در ارتفاعات مرتفع و دور از دسترس بودن باعث شده تا انسان آن را شکارگری مغرور بداند. بر این اساس ۶٠ سال پیش و مشخصا دهه ۴٠ دو سه قلاده پلنگ در کوه اُل و در امتداد آن ارتفاعات آبشتا وجود داشت که به اهالی نراق و دامهای آنان خسارت وارد می کرد .

طبق تحقیقاتی که از چند نفر از دامداران و چوپانان معزز و محترم صورت گرفت و در ذهن و خاطرشان بود چندین بار پلنگ در منطقه گیسو و کوه اُل با شهروندان درگیر شده و خسارات بدنی وارد ساخته است که برای نمونه دو نفر آنان سید باقر میرسلطانی فرزند سید جعفر و حسین کمره ای فرزند حسن و دیگران در افواه مردم ذکر می گردد .
پلنگ عمدتا از غروب تا طلوع به فعالیت می‌پردازد و به صورت تکی در قلمرو خود زیست می‌کند . آنها از قلمرو خود دفاع می کنند و با علائمی مانند پشته کردن خاک، پنجه کشیدن بر روی درختان و سرگین و ادرار مرز قلمرو خود را مشخص می‌کنند . طعمه‌های مطلوب در کوه های کاه و گندم و همچنین دره بهشت و کوه اُل نراق زیستگاه مناسبی برای چند قلاده پلنگ بود که طی سالیان گذشته لطمه های مالی به اهالی وارد ساخت .

تلاش بین‌المللی برای حفظ پلنگ ایرانی

خسارت های پی در پی پلنگ در نراق حتی در اسناد یک قرن تا ١۵٠ سال پیش وجود دارد که در صورتجلسه و حسابرسی ارباب با چوپان نوشته شده که تلف شدن دو راس گوسفند توسط پلنگ کسر گردد . یا در سندی نوشته شده پس از حمله پلنگ گوسفند و گوسفندان همچنان جان داشته و سَرَش را بریده و از گوشتش استفاده کردند .
آخرین قلاده پلنگ در دهه ۴٠ پس از آسیب به دامهای مردم در آبشتا باعث شد اهالی متفق شده و سر راه پلنگ دام بگذارند . در یک روز برفی که این حیوان زیبا‌ از امتداد کوه اُل در منطقه آبشتا پایین می آید دامداران مسیر او را روی برف ردیابی نموده تا اینکه به تله افتاده و با شلیک اسلحه شکاری از پای در می آید و برای همیشه وجود قشنگ پلنگ در نراق به تاریخ می پیوندد و ذکر خاطرات آن در افواه و تعریف آن دور کرسی در شب های زمستان باقی ماند .

۰ نظر ۲۱ فروردين ۰۱ ، ۲۰:۱۸
سلحشوران شهر نراق

‍ بیع کرد و بفروخت به مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه عفت و عصمت پناه بی ‌بی جان خانم صبیه مرحمت پناه ملا عبدالغفار نراقی به ستوده آداب آقا حسین ولد مرحوم آقا باقر آقا رضا خیاط نراقی همگی و تمامی نصف از یکدر خرابه واقع در درب خانه شعبان فی محله درب حمام میان محدود به حدود اربعه
حدی به خانه استاد رضا نجار ،
حدی به اطاق آقا ابراهیم و
حدین به دالان درب خانه مرقوم
مع پس اطاق و ممر و مدخل و مشاع و کلما یتعلق بها به ثمن مبلغ هفت هزار و دهشاهی رایج خزانه ناصرالدین شاه صیغه مبایعه صحیحه شرعیه جاری شد  بین الجانبین قبض و اقباض و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف و ضمان کاشف الفساد و اسقاط کافه خیارات موجبه فسخ سیما خیار الغبن ولو کان فاحشا بعمل آمد بعد ذالک مبیع مرقوم ملک طلق مشتری مرقوم است  و بایعه را در آن حقی و نصیبی و بهره ای باقی نمانده و ثمن موصوف تاماً کاملآ از ید مشتری واصل و عاید بایعه مرقوم گردید و بوصول آن اقرار و اعتراف شرعی نمود و مبیع مرقوم را از ید تصرف خود اخراج نموده بتصرف مشتری مشارالیه داد و او در مبیع مرقوم تصرف مالکانه و مستحقانه نمود کتصرف الملاک فی املاکهم و ذوی الحقوق فی احقاقهم پس الیوم هرگاه دیگری از جانب بایعه یا خود بایعه ادعایی نماید خود بایعه از عهده مبیع مرقوم وغرامت شرعیه آن برآید .
و کان ذالک تحریرا فی شهر محرم الحرام مطابق سنه 1299(برابر با 2 آذر 1260)

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی قباله فروش ملک در محله حمام میان نزدیک به 145 سال قبل سپاس گزار می باشد .

از جناب آقای علی اکبر باقری نراقی فرزند حبیب از بابت ارسال تصویر سند قدیمی مربوط به ملک فروشی جنب مسجد جامع نراق قدردانی می کنیم .

۰ نظر ۲۱ فروردين ۰۱ ، ۱۶:۱۱
سلحشوران شهر نراق

مادر چه گویمَت که تو قلب تپنده و جانانه منی
مادر چه نام نَهم تو را تو فرشته و دلداده منی

از آن نگاه پُر مِهر و محبت که در چهره تو هست
آرام بخش و التیام دردها و عشق کاشانه منی

یادم نمیرود که شبها بر سَر بستر بیماریم چِسان گذشت
خوابت حرام کردی مادر تو نور دیدگان منی

در موقع رفتن به دبستانم داشتی چه شور و حال
چشمت به دَر مانده که بر گردم تو روح جاودانه منی

هر دَم نگاه عاشقانه و حسرت به اندام من فتاد
گفتی این نهال کی بارور گردد مادر عشق عاشقانه منی

جعفری شده حیران عزیزم که چه گویم وصف تو را
گویند الجنته و تحت الاقدام الامهات تو کیمیای منی

شعرهای کوتاه و دوبیتی عاشقانه درباره حضرت زهرا و مادر

شاعر استاد علی اکبر جعفری نراقی

۰ نظر ۲۰ فروردين ۰۱ ، ۲۱:۰۴
سلحشوران شهر نراق

بیع کرد و بفروخت بمبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه عزت شعار استاد رضا حدّاد ولد مرحوم استاد نادعلی ..... به سیادت پناه آقا سید هادی سلمانی ولد مرحوم آقا سید عبدالله مشهدی الاصل نراقی المسکن تمامی یکدرب پس اطاق واقع در خانه عبدل شعبان فی محله درب حمام میان محدود به حدود اربعه
حدّی به خانه استاد رضا نجار و
حدّی به اطاق ورثه حاجی کاظم و
حدّی به اطاق بایع مرقوم و
حدّی به طویله و دالان
مع ممر و مدخل و کلما یتعلق بها به ثمن مبلغ یازده هزار دینار رایج خزانه ناصرالدین شاه روپیه دانه بیست و شش نخود وزن ده عدد در یکتومان صیغه مبایعه صحیحه شرعیه جاری شد،  بین الجانبین قبض و اقباض و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف و ضمان کاشف الفساد و اسقاط کافه خیارات موجبه فسخ سیما خیار الغبن ولو کان فاحشا بعمل آمد

و ملک مبیع مرقوم ملک طلق مشتری موصوف میباشد و بایع را در آن حقی و نصیبی و بهره باقی نمانده و ثمن موصوف تاماً کاملآ از ید مشتری عاید و واصل بایع مذکور گردید و بوصول آن اقرار و اعتراف شرعی نمود و مبیع مزبور را از ید تصرف خود اخراج نموده بتصرف مشتری مرقوم داد و او در مبیع مرقوم تصرف مالکانه و مستحقانه نمود بعد هذا هرگاه دیگری از جانب بایع مزبور یا خود او ادعایی در مورد مبیع مزبور بنماید ادعای او باطل و عاطل خواهد بود .
و کان ذالک تحریر فی بیست و هفتم شهر شوال المکرم مطابق سنه ۱۲۹۶
۲۷ شوال ۱۲۹۶(برابر با ۲۲ مهر ۱۲۵۸)


سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود بابت بازخوانی قباله فروش ملک در محله حمام میان نزدیک به 150 سال قبل سپاس گزار می باشد .

از جناب آقای علی اکبر باقری نراقی فرزند حبیب از بابت ارسال تصویر سند قدیمی مربوط به ملک فروشی جنب مسجد جامع نراق قدردانی می کنیم .

۰ نظر ۲۰ فروردين ۰۱ ، ۱۶:۰۴
سلحشوران شهر نراق


ما را در سر سودای عاشقی است

                                                   و دفاع همچنان باقیست

                                                                                                                                                                                                              و تا انتها ایستاده ایم.....

۰ نظر ۱۹ فروردين ۰۱ ، ۱۱:۲۱
سلحشوران شهر نراق

هوالمالک بالاستحقاق
و بعد
در عالی محفل شرع مطاع الازم الاتباع حاضر شد عالی شان آقا جان ابن مرحوم آقا محمد علی خالو آقا بابای نراقی نظر به ولایتی که داشت اصالتا و وصایتی که از مرحوم اخوی خود آقا میرزا جان داشت مطابق نوشته وصیت نامه او در حال مایصح عنه الاقاریر الشرعیه بالاختیار و بلاشائبیه لا اکراه ولا اجبار به مبایعه صحیحه شرعیه لازمه جازمه قطعیه صریحه ملیه اسلامیه بیع نمود و بفروخت به جناب آقا محمد رضا ابن مرحمت شان حاجی محمد تقی من القصه همگی و تمامی یکدرب باغ مشجر واقعه در لاستان محدود به حدود ذیل السطر
حدی به باغ آقا محمد باقر ،
حدی به باغ خود بایع ،
حدی به شارع،  
حدی به باغ مرحوم آقا محمد حسین حاجی مهدی
که محاط علیه و تخمیناً شش قَفیز است مع دو اصله جوز(بادام) وآنچه لوزی(گردو) که در آن غرس است با سایر اشجار مغروسه در آن از کلی و جزئی مع ملحقات شرعیه و منضمات عرفیه بانضمام مجری المیاه ده سَرجه از جمله بیست و چهار طاق آب مزرعه لاستان که از تحدید و توصیف مستغنی است به ثمن مبلغ مشخص معین شصت و پنج تومان فض رایج خزانه حضرت مظفرالدین‌شاهی عددی بیست و چهار نخود وزن ده عدد یکتومان رواج ماخوذ حین العقد و صیغه جاری شد و شرایط صحت بعمل آمد و بایع مرقوم کل مبیع مسطور را از ید تصرف خود اخراج نموده و به تصرف مشتری مزبور داد و او نیز در ملک خود تصرف مالکانه و مستحقانه نمود کتصرف الملاک فی املاکهم و ذوی الحقوق فی حقوقهم الیوم بمقتضای مارقم کل مبیع موصوف کایناً ماکان وبالغاًمابلغ حق صرف و ملک جناب مشتری معزی الیه است و احدی را به هیچ وجه من الوجوه در مبیع حقی باقی نمانده و عقد مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه مشتمله به جمیع شرائط و ارکان و خالیه از کافه نواقص و بطلان مع اسقاط کل خیارات موجبه فسخ سیما خیار الغبن ولو کان فاحشا بینهما کما هوالمقرر فی الشریعه المطهره واقع و جاری شد و در ضمن عقد خارج لازم بایع مسطور ملزم شرعی شد که چنانچه از تاریخ ذیل الی مدت پنجاه سال شمسی تمام در مبیع مزبور فسادی ظاهر شود و به ثبوت شرعی برسد کل ام بعضاً عیناً او منفعتاً خود بایع از عهده غرامات شرعیه آن برآید که رجوع به مشتری نداشته باشد و بعلاوه رد ثمن معادل ثمن مزبور را مجاناً بلا عوض به مشتری دادنی باشد و صیغه الزام به قانون شرع جاری شد. 

وکان ذالک تحریر فی بیستم شهر رمضان المبارک مطابق قوس ماه جلالی هذاسنه پارس ئیل(سال ببر) سنه ۱۳۲۰
20 رمضان 1320(برابر با 29 آذر 1281)

حاضر دارالشرع انور گردید عالیحضرت مشتری مرقوم در متن جناب آقا محمد رضا ابن مرحوم حاجی محمد تقی نراقی در حالت مایصح عنه الاقاریر الشرعیه بالطوع والرغبه منتقل نمود کل مبیع موصوف را بدون استثنا ء شیئی ذکرام لم یذکر و سمی ام لم یسم به عالی شان آقا جان بایع مزبور به مال المصالحه مبلغ همان شصت و پنج تومان رایج موصوف در متن و صیغه جاری شد و شرایط صحت بعمل آمد بین الجانبین قبض و اقباض و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف بعمل آمد الیوم بمقتضای مارقم کل مبیع مرقوم حق صرف و ملک طلق آقاجان مصالح له است و احدی را به هیچ وجه من الوجوه در آن حقی باقی نمانده و صیغه به قانون شرع بینهما واقع و جاری شد .
وکان ذالک تحریرا فی شهر رجب المرجب مطابق سنه ۱۳۲۳
مهر: محمد رضا
مهر : محمد ابن محمدرضا
اعترف بما رقم فیه لدی
مهر: الراجی محمد رضا
اعترف بما رقم فیه لدی
مهر: الراجی محمد کاظم
اعترف بما رقم فیه لدی
مهر: یا امام موسی
وقعت واعترف بما رقم فیه لدی
مهر : یا امام محمد تقی
اعترف بما رقم فیه لدی
مهر : الراجی محمد کاظم
اعترف بما رقم فیه لدی اقل حاج محمد علی
مهر  :...محمدعلی
اقل الشهود ابن ملا ابوالقاسم نراقی(فرزند ملا عبدالکریم) ۱۳۲۹
مهر : الراجی محمد علی
مهر : یا امام رضا
اعترف بما رقم فیه لدی
مهر : محمد ابن رضا میرزا محمد


سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد نستوه آقای حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی قباله فروش مِلک در مزرعه لاستان مربوط به برادران آقا جان و میرزا جان 122 سال قبل سپاس گزار می باشد .

توضیحات : یادآوری می شود میرزا جان پدرِ مرحوم حاج علی غفاری بود .

۰ نظر ۱۹ فروردين ۰۱ ، ۱۱:۰۸
سلحشوران شهر نراق

کتاب ایران مزارات دینیه و اماکن سیاحیه به زبان عربی توسط ناشر معروف در سال 1397 به چاپ رسید . نویسنده حجت الاسلام ایوب حائری نژادیان اهل خرمشهر و اهواز و متولد سال 1341 می باشد .

 توضیحات :
کتاب ایران مزارات دینیه و اماکن سیاحیه مجموعه‌ای شامل نام و تصاویر اماکن گردشگری و زیارتی ایران است که به زبان عربی و برای گردشگران عرب‌زبان نوشته‌شده تا به‌آسانی برای سفر خود به ایران و بازدید از اماکن مختلف برنامه‌ریزی کنند.

 یکی از چالش‌های موجود درزمینهٔ گردشگری به‌ویژه در ایران، عدم معرفی مناسب اماکن گردشگری و زیارتی و عدم توانایی شهروندان برای ارتباط با گردشگران خارجی و راهنمایی آن‌ها است و اکنون کتاب پیش رو گامی در این زمینه است. در این کتاب اماکن گردشگری و زیارتی هفت منطقه خراسان، قم، تهران و ری، اصفهان، کاشان و اطراف آن ، نراق ، یزد و شیراز معرفی‌شده‌اند و در کنار تصاویر هر نقطه گردشگری توضیحاتی نیز در معرفی آن ارائه‌شده است .

۰ نظر ۱۸ فروردين ۰۱ ، ۲۳:۱۶
سلحشوران شهر نراق

به مقام منیع حضرت اشرف آقای وزیر مالیه دامت شوکته بعرض میرساند

عریضه رعایای راوَنج(روستای راوَنج از توابع شهرستان دلیجان)
 این مُشت رعایای فقیر راوَنج سه پُشت به طول ، وقایع نگار بودیم در زمان مرحوم آقای امین الدوله(احتمالا میرزا ابو طالب غِفاری) جزء حکومت بودیم .
چند سالی بود بواسطه دوستی مرحوم صدر راونجی(صدرالعلمای راونجی پدر زن سید احمد طباطبایی یزدی) به ظِل السلطان(سلطان مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه) و آسایش خود ، راوَنج را جزو محلات و سایرالبلوک(شهرستان محلات استان مرکزی) نمود و حُکام سایرالبلوک بواسطه پیشکار خود میرزا احمد خان مستوفی که حال لقب پیشکار مالیه دارد نهصدو چهار تومان مالیات راوَنج را سالی هزار و دویست و کسری می گرفت .
حال هم می‌گوید در طهران صورت وزیر مالیه از من گرفته یک نهصدو چهار تومان یک فقره صد تومان تفاوت عمل یکفقره به اسم خودش دوازده تومان تعارف یکفقره به اسم آبدارخانه و فراش خانه و غیره بیست تومان یکفقره رِباط(کاروانسرا) دودهَک(روستای دودهَک از توابع شهرستان دلیجان) که بنای شاه عباس میباشد و مِلکی جمیع راونج است رعیت راونج علافی(فروشنده موقت غلات و علوفه) او را اجاره میدادند و وجه او را به جمع مالیات میبردند .

امسال پنجاه تومان مال رعیت را از مستاجرین رِباط(کاروانسرا) ، حکومت محلات و پیشکارش گرفتند و گفتند آقای وزیر مالیه جزء کتابچه خود کرده اند برای او میگیریم به ماها دخل ندارد . مقصود فقرا این است محض رضای خداوند برَسم کما فی السابق مالیات راوَنج جزء قم باشد زیرا که اهل سایرالبلوک غَرَض شخصی به ماها دارند و بار خود را دوش ما میگذارند و یکی آنکه اگر این حضرات از جانب وزارت مالیه است و بنا شده و عایدی اُمنای وزارت است حرفی نداریم .
محض رضای خدا صورت کل و جزء را مطابق دفترخانه و عایدی دفتر وقایع نگار به فقرا صورت بدهید که چیز فوق طاقت به ما نگذارند .
یکصد تومان تخفیف دادیم تا پارسال میبردند پار گذشته(سال قبل) هشتاد تومان به فقرا حساب کردند و بیست تومان او را ندادند که جزء آقای وزیر مالیه است .
حال هم مدتی است از جانب جمیع ولایات وکالت داریم و به آستان مبارک پناه آورده عرض حال مینمائیم محض رضای خداوند و وظیفه خود امروز ما را راحت فرمائید .
امر امر مبارک

بازخوانی قباله واگذاری ۴ مَن زمین توسط حسینقلی فرزند محمد اسماعیل دلیجانی  به ملا محمدعلی فروغی فرزند ملا ابوالقاسم نراقی در دشت دروازه(قنات بهریار  دلیجان) بیش از یک قرن قبل - سند

از استاد ارجمند جناب حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود اهل شهر نراق بابت بازخوانی نامه اعتراض به دریافت مالیات زیاد از اهالی روستای راونج به وزیر مالیه بیش از یک قرن پیش سپاس گزار می باشیم .

۰ نظر ۱۸ فروردين ۰۱ ، ۱۳:۰۶
سلحشوران شهر نراق

هدایت به بالای

folder98 facebook