سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

محمد رضا پورصادقی فرزند علی اکبر در سال 1341 در شهر نراق متولد گردید و تا یازده سال(سوم دبیرستان حاج عباس معصومی) تحصیل نمود که انقلاب اسلامی به رهبری حضرت آیت الله سید روح اله خمینی(ره) در آستانه پیروزی سال 1357 بود .

 

14rf2hfzhgn0kfjmm0f.jpg

محمد رضا در عنفوان نوجوانی

 

محمد رضا محیط مدرسه را ترک گفت و با وجود تمام سفارشات حاضر نشد میدان مبارزه را ترک و به تحصیل دردبیرستان باز گردد .

به سبب اینکه محیط زادگاهش برای مبارزه با رژیم ستم شاهی پهلوی کوچک بود به تهران پایتخت ایران هجرت کرد . به رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) عشق می ورزید . پس از انقلاب در انتظامات نماز جمعه در دانشگاه تهران شرکت داشت و هر کجا مستمندی نیاز به کمک داشت یاری می رساند . پس از مدتی با اصرار خانواده اش از تهران به نراق باز گشته و در مغازه شیشه بری آقای علی محمد مرادی فرزند نصرالله مشغول به کسب و کار می شود .

 

7omj5bk58swhis8w9nd3.jpg          myp7yiepprbteput9rva.jpg

     محمد رضا پور صادقی                      علی اکبر پورصادقی ، پدر شهید

 

از اولین روز مهر 1359 جنگ عراق و هم پیمانانش بر ایران اسلامی تحمیل شد . در فراخوان فرمانداری شهرستان دلیجان و مساعدت حجت الاسلام سید محمد باقر شریف موسوی همدانی امام جمعه شهر نراق چندین گروه داوطلب از نراق و دلیجان به تناوب به پادگان منظریه شهر قم ماموریت یافتند تا مهمات و تجهیزات مورد نیاز رزمندگان در سرحدات استان خوزستان را برای ارسال سوار تریلی و کامیون ها نمایند . محمد رضا پور صادقی در آذر ماه 1359 به مدت 15 روز جزء یکی از این گروه های اعزامی بود .

 

v04ybbwy7wl68towziq.jpg

شهید محمدرضا پورصادقی جمعی تیپ 55 هوابرد شیراز

 

نامبرده در زمستان سال 1359 جهت عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان محلات ثبت نام و امتحان داد لیکن به عللی از جمله مشکل خدمت سربازی انتخاب نگردید و این مسئله وی را متاثر نمود . سپس به تهران رفته و خود را به پادگان ولیعصر(عج) معرفی و دفترچه آماده به خدمت سربازی دریافت و راهی استان فارس شد . پس از طی نمودن دوره آموزش در تیپ 55 هوابرد شیراز سازماندهی گردید .

pbtdzpu7swvsznz92jl1.jpg

     از راست : شهید محمدرضا پور صادقی

 

جنگ تحمیلی در شرایط ویژه ای سپری می شد و هر روز شاهد عقب راندن دشمن از سرزمین های اشغالی کشورمان توسط دلاور مردان ارتش و سپاه بودیم . محمد رضا پور صادقی نیز به همراه جان بر کفان تیپ 55 هوابرد شیراز راهی جبهه های حق علیه باطل گردید .

سازمان مجاهدین خلق ایران(منافقین) که در جهت خلاف مردم و رهبری امام خمینی(ره) گام بر می داشت در سلسله ترورهای ناکارآمد خود تاریخ 20/6/1360 آیت الله سید میراسدالله مدنی فرزند سید میرعلی امام جمعه شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی را در محراب نماز ترور و به شهادت میرساند . رزمندگان سلحشور به یاد و خاطر حضور و ایثار این راد مرد در دفاع مقدس یک هفته بعد  از شهادتش تاریخ 27/6/1360 نبردی را بر علیه ارتش عراق طرح ریزی و اجرا می کنند که به نام " عملیات مدنی " مشهور گشت .

 


عملیات شهید مدنی تاریخ27/6/1360 محور بستان-سوسنگرد

 

بعد از عملیات شهید رستمی ، ارتش عراق به رغم در اختیار داشتن دهلاویه آن را تخلیه کرد و در غرب آن مستقر شد. به این ترتیب روستای دهلاویه در دوازده کیلومتری سوسنگرد از دشمن خالی شد، در حالی که در تصرف نیروهای خودی نیز قرار نگرفت. به منظور تصرف خاکریز مقدم دشمن از دغاغله تا دهلاویه و در پی آن ورود به روستای دهلاویه و استقرار در آن ، عملیاتی مشترک در تاریخ 27/06/1360 در جنوب جاده سوسنگرد بستان (از دهلاویه تا دغاغله ) با نام شهید مدنی انجام شد.

این عملیات به منظور انهدام توان رزمی ارتش عراق در محور عملیاتی سوسنگرد دهلاویه توسط نیروهای سپاه و ارتش جمهوری اسلامی به اجرا در آمد و موفق شدند روستاهای سویدانی ،رمله، دحیمی و مگاصیص را تصرف کنند .به دنبال موفقیت رزمندگان ،نیروهای بعثی برای بازپس گیری مواضع از دست داده چندین پاتک کرد و موفق شد روستای مگاصیص و خاکریز سویدانیدغاغله را بازپس بگیرد ولی نتوانست به مواضع قبل از عملیات برگردد . در این عملیات 168 نفر از رزمندگان ایران به شهادت رسیدند .

عملیات شهید مدنی به آزادی منطقه ای به وسعت 10 تا 15 کیلومتر مربع انجامید و دشمن بعثی خسارات و تلفاتی را متحمل شد. عراق با بجا گذاشتن 150 نفر کشته و زخمی و 190 نفر اسیر از مواضع خود عقب رانده شد. همچنین در این عملیات تعداد 50 دستگاه تانک اشغالگران منهدم شد . دهلاویه از توابع شهرستان سوسنگرد و در 12 کیلومتری شمال غربی سوسنگرد قراردارد.

همزمان با اجرای عملیات شهید مدنی سرباز وظیفه ارتش جمهوری اسلامی محمد رضا پورصادقی فرزند علی اکبر(سومین شهید مدفون در نراق) تاریخ 27/6/1360 در محور بستان - سوسنگرد در مصاف با نیروهای ارتش بعث عراق در نبردی شجاعانه به وسیله ترکش خمپاره شربت شهادت نوشید و جنازه مطهرش به مدت 80 روز در صحنه درگیری فی ما بین ماند تا اینکه دسترسی به جنازه او مقدور و به شهر نراق منتقل گردید .

6x4f5o8b7cva7hyxpmj.jpg

جنازه شهید محمد رضا پور صادقی

 

سرکار خانم عزت اصفهانی فرزند عباس مادر بزرگوار این شهید و اعضای دیگر خانواده در مدت این دو ماه و ده روز چه آسیب های روحی و روانی که متحمل شدند ولی به خاطر امام و اسلام صبر و بردباری پیشه کردند .

 

yuuzuucohwtjs2zgjz99.jpg

 سرکار خانم عزت اصفهانی

 

تاریخ 18/09/1360 با شرکت انبوه مردم شهید پرور و مسئولین و خانواده برای شهید پور صادقی تشیع جنازه با شکوهی صورت گرفت و در امامزاده سلیمان روی در نقاب خاک کشید . آن زمان هنوز گلزار شهدای شهر نراق راه اندازی نشده بود .

شهید محمدرضا پورصادقی وصیت نامه ندارد و به گوشه ای از دست نوشته هایی که پس از شهادتش در ساک دستی اش به دست آمد پرداخته می شود :

b8z08rp77fy34wuko5qy.jpg

 

منم محمد ، در جوانی زدم بر قلب دشمن با شهامت                        من که در راه شهادت غرقه در خون شد پیکرم
حق نهاده از کرم تاج شهادت بر سرم                                    شهرتم پور صادقی و نام من باشد محمد
رفته ام بهر شهادت چون مطیع رهبرم                                                              به راه دین شهادت افتخارم به عشق رهبرم از جان گذشتم
که پیروزی دین با خون نوشتم                                 از زبان من بشنو خروش رهبرم
بانک تکبیر آید از سلول های پیکرم                                  بستگانم را کسی هرگز نگوید تسلیت
که مبارک باد گوید بر پدر و مادرم                                  زندگانی شما مدیون جانبازی ماست
پس روید راهی که ما پیموده ایم

 

اعضای خانواده پورصادقی همه بسیجی و دارای فعالیت بوده اند .

تقی پور صادقی از سال 1360 از اعضای بسیج نراق می باشد و سابقه یک بار حضور در دفاع مقدس همزمان با اجرای قطعنامه 598 را دارد
علی اشرف پور صادقی متولد 1346 از نیروهای بسیجی بوده و در نیمه سال 1360 در آموزشگاه صفی آباد شهرستان محلات دوره آموزشی را سپری نموده است .

محسن پورصادقی متولد 1351 در اسفند سال 1362 در بسیج نراق فعالیت را آغاز کرد و اکنون نیز در تهران عضو فعال بسیج می باشد .
تنها خواهر شهید سرکار خانم مهین پور صادقی نیز از خواهران بسیج و جملگی از رهروان راه برادر شهیدشان محمد رضا و پیرو ولایت می باشند .

یادآوری می گردد پسر خاله شهید محمد رضا پورصادقی به نام مصطفی طالبی فرزند حسین متولد 1341 طی عملیات والفجر یک در جبهه زبیدات عراق به شهادت رسید و در گلزار شهدای شهر نراق سر بر آستان تراب نهاد .

yiemm11xl7r8zeypogbh.jpg

۹۱/۰۹/۱۷
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook