سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

سرباز وظیفه علی اصغر مهدوی جمعی تیپ 58 تکاور ذوالفقار ( اسفند 1362 این تیپ به لشکر 58 ارتقاء یافت) و محل ماموریتش ارتفاعات شیاکوه واقع در گیلانغرب در استان کرمانشاه بوده است .

 

kums0zmmo1xd82kojwua.jpg

شهید علی اصغر مهدوی

 

 طی عملیات مطلع الفجر حین نبرد سنگین با نیروهای ارتش بعث عراق تاریخ 20/09/1360 به شهادت می رسد و جنازه مطهرش در صحنه درگیری بین ایران و عراق مفقود می گردد . لشکر 58 ارتش مورخ 10/3/1383 صرفا شهادت ایشان را مورد تائید قرار می دهد .


زندگینامه علی اصغر مهدوی فرزند حسین اهل شهر نراق

 

علی اصغر مهدوی فرزند حسین در سال 1341 متولد شد و تحصیلات خود را در شهرستان محلات و بعد در شهر نراق ادامه داد. کمتر از یکسال از شروع جنگ تحمیلی به خدمت مقدس سربازی اعزام شد و در تیپ 58 تکاور ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران سازماندهی گردید و به جبهه شیاکوه در گیلانغرب استان کرمانشاه ماموریت می یابد.

این سرباز جان برکف میهن اسلامی در سلسه عملیات مطلع الفجر و پدافندی آن همراه دیگر همرزمانش شرکت داشت و تاریخ 20/09/1360 پس از خلق حماسه های ماندکار در شرایط سخت و دشوار جنگ به شهادت می رسد ولیکن جنازه مطهرش در ارتفاعات شیاکوه در صحنه درگیری باقی و مدتی بعد مفقود می گردد


ozbf1o6v1hb5h8gr6i2z.jpg            

پدرش حاج حسین مهدوی فرزند میرزا قوام و مادرش خانم صنعت محمدی فرزند فتح الله و بقیه اعضای خانواده اش با صبر و شکیبایی بیش از 27 سال چشم انتظار جنازه فرزند محبوبشان شدند و اما خبری به دست نیامد و عمر پدر و مادر هم به سر آمد و به رحمت خدا پیوسته و در قطعه مربوط به خانواده های شهدا در کنار گلزار شهدای شهرستان محلات خاکسپاری شده اند .

به احترام شهید گرانقدر سنگ یادبودی در گلزار شهدای شهر نراق در نظر گرفته شده است . علی اصغر مهدوی پنجمین شهید شهر نراق محسوب می گردد .

 

4rpkeo796rf1l568lc5.jpg

     سنگ یادبود در گلزار شهدای شهر نراق

 

همچنین خواهر زاده این شهید به نام احمد رضا مهدوی فرزند کاظم متولد 1342 تاریخ 20/1/1365 در جبهه مرزی حاجی عمران پیرانشهر در استان آذربایجان غربی به شهادت رسید و جنازه مطهرش در قطعه 53 بهشت زهرا(س) تهران در دل خاک ماموا گرفت . احمد رضا مهدوی با درجه ستوانیکم از نیروهای مومن ارتش جمهوری اسلامی در لشکر 64 پیاده ارومیه بوده است .

 

 

a70lnj20vtzuaclsyw9d.jpg     hd302ne3px40ezl3sibk.jpg   6sy7aerfudwy3n479r0p.jpg

سنگ مزار شهید احمد رضا مهدوی در قطعه 53 بهشت زهرا (س)

 

 

عملیات آفندی مطلع الفجر (شیاکوه) در تاریخ 20/9/1360

 

پشتیبانی از عملیات های منطقه جنوب ایجاب می کرد سکون و آرامشی که به نفع نیروهای خودی نبود در منطقه غرب بر هم زده شود لذا در راستای تدبیر نیروی زمینی ارتش ایران و سپاه پاسداران به منظور تقلیل فشار دشمن، از اوایل مهرماه تلاش جهت یافتن منطقه ای برای انجام عملیات آغاز گردید. برای اجرای عملیات تیپ 58 تکاور ذوالفقار طرح ذوالفقار یک را تهیه و برای اولین بار در منطقه غرب، با هدف در عمق 10 کیلومتری پشت دشمن انتخاب گردید و سرانجام در 20 آذرماه 1360 عملیات مطلع الفجر در مناطق چرمیان و شیاکوه، تنگ قاسم آباد و دشت گیلانغرب (منطقه عمومی گیلانغرب) با رمز یا مهدی (عج) ادرکنی آغاز شد و مدت 27 روز تا تاریخ 6/10/1360 ادامه یافت.

 

 

 

 

1pivz3j6d30980i4nv.jpg

سنگ یادبود در گلزار شهدای شهرستان محلات

 

 

 

نتیجه عملیات مطلع الفجر:

 

ارتفاعات شیاکوه به تصرف نیروهای ایرانی درآمد و علی رغم استقامت و تلاش یگانهای تیپ 58 ذوالفقار و گردان 191 پیاده شیراز و نیروهای سپاه پاسداران بعلت آتش انبوه شدید دشمن، پاتک های مکرر و سخت بودن پشتیبانی از یگانها، سرانجام مواضع قبل از حمله اشغال و تثبیت گردید.

 

ارتش عراق 1700 نفر کشته و زخمی و 68 نفر از آنان نیز به اسارت در آمدند . از پنج گردان تیپ 58 تکاور ذالفقار 145 نفر نیز در سلسله این عملیات به شهادت رسیدند که یکی از آنها علی اصغر مهدوی نراقی بوده و آمار دیگر نیروهای عمل کننده نیاز به بررسی دارد .

 

۹۱/۰۹/۱۹
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۱)

۰۵ اسفند ۰۰ ، ۱۱:۰۶ سلحشوران شهر نراق


پیکر شهید علی اصغر مهدوی نراقی از ارتفاعات شیاکوه گیلان غرب بازنگشت


علی اصغر مهدوی سال 1341 در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان متولد شد .

پدرش حاج حسین مهدوی فرزند میرزا قوام ابن سلیمان تاریخ 6 دی 1297 در شهر نراق متولد شد . او بازنشسته اداره دارایی بود و تاریخ 24 دی 1388 بدرود حیات گفت و پیکرش جنب گلزار شهدای شهر محلات خاکسپاری گردید .

مادرش خانم صنعت محمدی فرزند فتح الله تاریخ 1 دی 1301 در شهر نراق متولد و تاریخ 15 خرداد 1387 دار فانی را وداع گفت و پیکرش جنب گلزار شهدای شهر محلات دفن شد .

خاندان مهدوی و محمدی از مردمان اصیل و انسان های شایسته و مورد احترام در شهر نراق می باشند .

علی اصغر علاوه بر نراق در شهر محلات نیز سکونت و تحصیلات را تا مقطع دیپلم ادامه داد چون شغل پدر ایجاب می کرد تا در محلات نیز ساکن باشند .

علی اصغر در نهضت امام خمینی رحمت الله علیه کوشا بود و بهمن 1357 پیروزی انقلاب را با مردم جشن گرفت . پس از انقلاب و از آخرین روز شهریور 1359 رژیم بعث عراق جنگ را بر ایران تحمیل کرد .

در دومین ماه جنگ آبان 1359 حدود 200 نفر از بسیجیان داوطلب از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان محلات استان مرکزی جهت دوره های آموزش نظامی به نام اولین گروه بسیجیان محلات راهی پادگان سعد آباد تهران شدند . مهدوی نیز یکی از داوطلبین شجاع این گروه زیاد بود که درس و مدرسه را رها کرد تا خود را برای حفظ ثغور مرزهای ایران آماده کند .


پس از دوره آموزشی از پادگان سعد آباد به پادگان امام حسن(ع) رهسپار شدند تا ترتیب سازماندهی و اعزام آنان به جبهه های حق علیه باطل در سَرحدات مهیا گردد . بیش از یک هفته در پادگان و عدم هماهنگی مسئولین ذی ربط باعث شد نصف این نیروها به محلات باز گردند .

سرانجام مابقی بسیجیان دوره دیده از پادگان امام حسن)ع) به پادگان ولیعصر(عج) تهران منتقل شدند تا ترتیب اعزام آنان به جبهه فراهم شود که آنجا نیز بیش از سه هفته معطلی و چشم انتظاری قسمتی از نیروها محل را ترک و به محلات بازگشتند .

محمود امیرخانی محلاتی همرزم و دوست علی اصغر مهدوی نراقی اظهار داشت : ایشان فردی بود که گفت اگر شش ماه ما را در پادگان ولیعصر(عج) نگهداری نمایند مقاومت می کنم و تا جبهه نروم به محلات باز نمی گردم . یک قطعه عکس خاطره انگیز شامل پنج نیروی بسیجی در دی ماه 1359 در پادگان ولیعصر وجود دارد که نفر نشسته مهدوی و چهار نفر ایستاده شهید محمد علی گنجعلی – محمد حسن شائی – محمود امیرخانی و شهید جلال صفری با لباس خاکی بسیج حضور دارند . یک قطعه عکس دیگری نیز هست که بیش از 36 نفر اعضای این گروه داخل تصویر هستند و مهدوی نیز به زیبایی مشهود است .

علاوه بر مهدوی دو سه نفر دیگر هم اهل نراق نیز در گروه محلاتی بودند(احتمالا قدرت الله ایزدی فرزند عباس – غلامحسین رمضانی فرزند حسن – مهدی ایزدی فرزند عباس) .
دو نفر هم اهل مشهد اردهال به اسامی حسن محمد کریمی و سید اکبر حسینی بود که حسینی برای اعضا مداحی می کرد .

سرانجام یکی از روزهای دی ماه 1359 فرا رسید و این عده از تهران راهی پادگان ابوذر در شهرستان سَر پُل ذَهاب استان کرمانشاه شدند . همان شب حسین انصاری محلاتی(فرزند رضا شهادت 5 مرداد 1365 محور سلماس سانحه تصادف) با ماشین دستی نمره 4 موهای سَر اکثر رزمنده ها را اصلاح کرد . نوبت به مهدوی نراقی که رسید به شوخی به او گفت :
تو از عوامل نفوذی هستی و قهقهه زدند ، چهره علی اصغر زیبا و موهای بور و چشمان زاغ و قشنگی داشت .

فردای آن روز هم سازماندهی شده و راهی جبهه سومار می شوند و در همه حال علی اصغر مهدوی یکی از نیروهای صبور و مقام گروه بود . او فردی جسور و از روحیه جنگجویی شایسته ای برخوردار بود و تسلیم ناپذیر بود .

مدت ماموریت گروه اعزامی از محلات از تاریخ 30 مهر 1359 لغایت 30 اردیبهشت 1360 هفت ماه به طول انجامید . اکثر نیروها وقتی به محلات بازگشتند امتحانات خرداد مشخص شده بود و تعدادی به دلیل حضور متناوب در جبهه ترک تحصیل کردند .

مهدوی پس مدتی در اوایل نیمه دوّم سال 1360 به خدمت سربازی رفت و پس از آموزش و سازماندهی در تیپ 58 ذوالفقار جهت دفاع و مقابله با نیروهای متجاوز بعث عراق به استان کرمانشاه اعزام گردید .

عملیات مطلع الفَجر با رمز یا مهدی ادرکنی در محور گیلان غرب - شیاکوه از تاریخ 20 آذر 1360 لغایت 6 دی 1360 انجام شد . این سرباز شجاع و حماسه آفرین در اولین روز این عملیات مجروح گردیده و متعاقبا به شهادت می رسد و لیکن پیکر مطهرش در صحنه درگیری و ارتفاعات شیاکوه جا ماند و تا کنون به عنوان مفقودالجَسد از او نام برده می شود . به احترام ایثار و فداکار شهید و حرمت خانواده اش دو سنگ یادمان در گلزار شهدای شهرهای نراق و محلات نصب گردید .
همچنین در شهر نراق کوچه یا خیابان ................. به نام شهید توسط زحمتکشان شهرداری نصب گردیده است .

لازم به ذکر است پنج سال بعد دایی شهید علی اصغر ستوان یکم به نام احمد رضا مهدوی فرزند کاظم متولد 1341 جمعی لشکر 64 پیاده ارومیه ارتش تاریخ 20 دی 1365 در نوار صفر مرزی و تپه های حاج عمران پیرانشهر استان آذربایجان غربی در اثر موج انفجار و کولاک شدید برف و بهمن به شهادت رسید و پیکر مطهرش در قطعه 53 ردیف 27 شماره 15 بهشت زهراء(س) تهران خاکسپاری شد .

مرحوم حاج حسین مهدوی و همسرش مرحومه صنعت محمدی والدین شهید در زمان حیات مطالبی مرقوم داشتند :
پسرمان نجیب ، مهربان ، درس خوان و با عاطفه بود و با فامیل و اهالی با محبت رفتار می کرد . وقتی جنگ آغاز شد از اولین جوانمردان بود که در کنار بسیجیان محلات روانه سَرحدات شد . وقتی سرباز بود و به مرخصی آمد حرفهای خاص می زد و به مادرش گفت جنگ هست و زحماتم را حلال کن . ابتدا فرزندم از گیلان غرب برایمان در نراق تلگراف فرستاد و خبر سلامتی خود را داد ولی ارتباط با آغاز عملیات قطع شد و ما نگران شدیم . در تهران و یگان مربوطه ارتش جستجوی زیاد کردیم تا اینکه افسری از جنگ بازگشته بود و گفت در خصوص فرزند شما با مسئولین صحبت شد که جزء مفقودین است یا اسرا ولی هنوز معلوم نیست . در بهمن سال 1360 گزارش آمد که اسیر شده و در اسفند همان سال گفتند جزء مفقودین می باشد و ما برای همیشه سرگردان و مبهوت بودیم .بعد هم تاریخ 10 خرداد 1383 ارتش شهادت قطعی فرزندمان را تایید کرده و در بنیاد شهید شماره پرونده 60/13115/1/ش را اعلام نمودند .
در همان سالهای ابتدایی جوانی به نام مرادی ساکن کرج به نراق آمد و به من و همسرم گفت : من دوست و همرزم علی اصغر بودم ، موقع عملیات در تپه ای به نام مراد من در اثر ترکش مجروح شدم و پسر شما نیز زخمی شد و من به دلیل شرایط درگیری و زخمی بودنم نتوانستم علی اصغر را از مهلکه خارج و به عقب هدایت کنم . دو روز بعد و در ادامه حمله آنجا را پس گرفتند ولی در بین شهدا و مجروحین که به عقبه خط منتقل شد پسر شما نبود .

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook