مبارزات ضد شاه نراقی ها در 17 شهریور 1357 تهران
ابتدای تیر ماه 1357 همراه پسر دایی ام کاظم محمودی فرزند علی از شهر نراق روانه پایتخت شدیم .
سردار شهید کاظم محمودی
اینجانب محمد(غلام) ابوالحسنی منطقه یوسف آباد در مغازه فروش لوازم خانگی و کاظم خیابان آیزنهاور (انقلاب) در مغازه طلا فروشی عمویش ولی الله مشغول به کار شدیم .
فعالیت های انقلاب مردمی بر علیه رژیم ستم شاهی محمد رضا پهلوی به رهبری آیت الله سید روح الله خمینی(ره) شدت گرفته بود و به اوج خود نزدیک می شد .
پنج شنبه 16 شهریور 1357 تظاهرات خود جوش مردم از قیطریه تا میدان شهیاد(آزادی) اعلام گردید . موتور یاماها 100 سی سی را روشن کرده و به محل کار کاظم محمودی آمدم و هر دو در خروش میلیونی مردم شرکت کردیم .
روزنامه ها تعداد موتورسواران را پنج هزار نفر تخمین زدند و بعضا سیما این صحنه ها را نمایش می دهد .
جمعیت مسیر را از پیچ شمیران به داخل خیابان آیزنهاور و میدان شهیاد(آزادی) ادامه دادند . چهار راه پهلوی(ولیعصر) پشت سر گذاشته شد حول و حوش ساعت 15 نیسان های حمل غذا بین هواداران انقلاب ساندویج و بعد هندوانه توزیع نمودند .
پس از میدان 24 اسفند(انقلاب) یک دستگاه مینی بوس آمد که چند نفر از انقلابیون از جمله یک روحانی از روی سقف آن شعارها را هماهنگ کرده و تظاهرات را کنترل می کردند . یک سید جوان با شال سبز با صدای بلند گفت :
توجه داشته باشید که نام میدان ژاله به شهدا و... تغییر یافته است . و بعد مرتب اعلام کرد :
فردا صبح ؛ هشت صبح ؛ میدان ژاله
من و کاظم محمودی برای اینکه بتوانیم صبح روز جمعه به راهپیمایی 17 شهریور
1357 برسیم با همان موتور آمدیم خیابان خراسان – کوچه محتشم منزل شوهر خواهرم ، سید علی مهرزاد فرزند سید شکرالله
خوابیدیم تا راه را نزدیکتر کنیم .
نزدیکی منزل خواهرم سرکار خانم زهره ابوالحسنی ،خانواده آلاد پوش های مشهور سکونت داشتند که چهار فرزندشان قبل انقلاب توسط ساواک شاه کشته شدند(حسن آلاد پوش و همسرش محبوبه متحدین – سرور آلاد پوش و همسرش محمد حسین اکبری آهنگران – مجتبی و مرتضی(حسین) آلادپوش) .
دایی ام آقا نصرالله محمودی فرزند حسین اهل شهر نراق که از زمره انقلابیون در بدنه ارتش شاهنشاهی بود نیز برای حضور در تظاهرات عظیم 17 شهریور از کرج به منزل خواهرم آمده بود .
رژیم منحوس پهلوی حکومت نظامی و مقررات منع عبور و مرور را اعلام کرده بود ولی مردم خشمگین از ظلم و بیداد شاه صبح ساعت شش میدان شهدا را در اختیار گرفته بودند .
بنده و کاظم و دایی نصرالله از منزل خارج و مشاهده کردیم تمام خیابان های منتهی به میدان شهدا توسط سربازان بسته شده و هلی کوپتر هم مرتب بر فراز آسمان منطقه پرواز می کند .هر چه تلاش کردیم با موتور خودمان را به قلب میدان برسانیم نظامیان اجازه نمی دادند و بعضا حمله می کردند که مجبور بودیم به داخل کوچه باز کردیم .
با هزار بدبختی از کوچه پس کوچه ها به حوالی بیمارستان سوم شعبان آمدیم . غیر قابل قبول بود که دژخیمان شاه به سوی مردم بی دفاع شلیک و عده ای را به شهادت رسانده و تعدادی نیز مجروح شده اند . مردم با هر وسیله ای مجروحین را برای مداوا به بیمارستان انتقال و از فرط ناراحتی بر سر و صورت زده و گریه می کردند .
عصر آن روز که به جمعه سیاه معروف شد ناراحت و نالان حدود ساعت 15 به اطراف میدان و خیابان های محل حادثه رسیدیم و مامورین دولتی با آب پاش مشغول شستشو و پاکسازی جنایت های حکومت پهلوی بودند .
اقوام ما ساعت 16 آقا نصرالله را مخفیانه به کرج رساندند تا شنبه 18 شهریور در آبیک سر کارش در ارتش حاضر باشد و مبارزه خودش را بر علیه دیکتاتوری شاه ادامه دهد .
نصرالله محمودی
انقلاب اسلامی پیروز شد ولی دشمنان جنگ را بر ایران تحمیل کردند . کاظم محمودی متولد 1338 تاریخ 16/8/1361 طی عملیات محرم در جبهه عین خوش موسیان ایلام به شهادت رسید . برادرش عبدالله محمودی نیز تاریخ 2/1/1361 طی عملیات فتح المبین آسمانی گردید
وبلاگ سلحشوران شهر نراق :
آمار شهدای 17 شهریور 1357 تهران مجموعا 88 نفر به ثبت رسیده که 64 نفر در میدان شهدا(ژاله) به شهادت رسیده اند . همان روز در پانزده نقطه دیگر تهران 24 نفر طی درگیری با نیروهای شاه به شهادت می رسند .
همچنین 205 نفر در واقعه جمعه سیاه توسط مامورین محمد رضا پهلوی مجروح گردیده اند .
سهم
شهر نراق در حادثه 17 شهریور 1357 یک شهید به نام علیرضا صادقی فرد فرزند
امرالله متولد 1338 در تظاهرات خیابان سبلان شمالی تهران می باشد .
ایشان اولین شهید منتسب به نراق می باشد که در حادثه انقلاب به شهادت رسید و در قطعه 9 بهشت زهرا(س) تهران خاکسپاری گردید .
وبلاگ سلحشوران شهر نراق 17 شهریور 1392