وادی السلام شهر نراق محل آرامش اموات
گور یا قَبر یا مدفن حفرهای در زمین است که مردگان را در آن به خاک میسپارند . واژه قبر به عربی " گور " می گویند که به صورت قُبور جمع بسته میشود.
اگر
در مورد گور افراد با احترام یاد شود به آن آرامگاه یا مَقبره و اگر گور فرد محل
زیارت شود به آن مزار گفته میشود . گور مقدسان و مرشدان دینی را تربت و خاک مینامند .
محلی
که گورهای زیادی در آن در کنار هم کنده شود گورستان یا قبرستان نام دارد و شهرداریهای
ایران از دهه ۸۰ و ۹۰ شمسی اصطلاح
آرامستان را نیز برای این منظور بهکار میبرند .
اولین متوفی که در قبرستان پایین شهر نراق دفن شد مرحوم محمد رضا صالحی فرزند صادق تاریخ 8/5/1349 ( 43 سال قبل) می باشد که در اثر تصادف اتومبیل در سن 91 سالگی دارفانی را وداع گفت .
سنگ
قبر مرحوم محمدرضا صالحی
گور ایشان توسط آقای رمضان قجری فرزند حبیب الله( . - 1391) کَنده شد . آقای صالحی توسط دو دامادش حاج قاسم اصفهانی فرزند عباس و مرحوم سید جلال جلالی فرزند سید تقی جهت معالجه به بیمارستانی در قم مشایعت می شد که ماشین مابین دودهک و نیزار تصادف و هر سه مصدوم می شوند .
آقا محمد رضا به بیمارستان شهرستان محلات منتقل ولی به علت صدمات و آسیب های وارده فوت می کند . دومین متوفی مرحوم غلامرضا حسینی فرزند حسین تاریخ 25/5/1349 پس از 17 روز از مرده اول می میرد که کنار محمد رضا صالحی دفن می شود . آقای حسینی دارای دو فرزند به اسامی سلطانعلی و رضا می باشد .
سنگ قبر مرحوم غلامرضا حسینی
قبرستان فعلی شهر نراق ملک شخصی حاج عبدالکریم احمدی فرزند حبیب الله و زمانی باغ بوده که برای دفن عمومی اموات مسلمین در سال 1349 وقف و اهدا گردید .
مرحوم حاج عبدالکریم احمدی
حاج
عبدالکریم احمدی متولد 1275 در سال 1321 یعنی 70 سال پیش و قبل آن کارمند پست و
تلگراف نراق بود . ایشان تاریخ 07/05/1352 از دنیای فانی رفت و در همین قبرستان در
مقبره خودش به خاک ابدی سپرده شد .
پس از آن در سال ... مرحوم حاج احمد دستمالچی فرزند... (و فرزندش حاج حسین دستمالچی ) قطعه زمین دیگری اهدا نمودند که به وسعت گورستان افزوده و از قناس بودن نیز خارج گردید . همچنین در سال 1391 حاج حسین اکبری فرزند ... قطعه زمینی در جوار این مکان وقف و اهدا کرده اند که مساحت وادی السلام را در آینده افزایش خواهد داد .
به پیشنهاد آقای میرزاعلی قجری فرزند غلامعلی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر نراق در دوره دوم (1381 الی 1385) مقرر شد نامی برای قبرستان پایین انتخاب شود .
از میان سه گزینه پیشنهادی نام " وادی السلام " به دلیل اهمیتش در نجف عراق برای گورستان در نظر گرفته شد و پس از نصب تابلو تا کنون به این نام بین مردم مشهور می باشد .
شهرداری نراق امکانات مناسبی در قبرستان وادی السلام ایجاد کرده که مهمترین آن : ایجاد نور کافی در محوطه سازی – پارکینگ - درختکاری - جدول کشی – آب آشامیدنی – مکان مناسب برای اقامه نماز میت - غسالخانه – سرویس بهداشتی و... می باشد .
شب های جمعه قریب به اتفاق مردم نراق برای فرستادن صلوات و توزیع نذری و فاتحه خوانی اهل قبور از منازل خود خارج می شوند . علی رغم ارادتمندی مردم اخیرا شاهد کم توجهی جمعیت به گلزار شهیدان و امامزاده سلیمان هستیم .
قبلا محل اجتماع و گپ و گفت و پرداختن به مسائل اخروی در گلزار شهیدان و حومه امامزاده سلیمان صورت می گرفت . ولی اکنون بیشترین تجمع و حضور طولانی افراد در وادی السلام انجام می گیرد .