این ادب را از که آموختند
مهر 1353جوانی بودم با شور و شوق پای به عرصه آموزش و پرورش گذاشتم . مرا به دبیرستان امینییان آن روز و دبیرستان فعلی معصومی نراق فرستادند .
عزیز الله فروغی
یکی از کلاس هایی که تدریس داشتم چهارم طبیعی بود . در این کلاس که وارد شدم چهره های آشنا و غیر آشنا را ملاحظه کردم و به مرور زمان دریافتم که انصافا دانش آموزان بسیار خوب و نازنینی مشغول تحصیل هستند .
اما با گذشت زمان با اخلاق و رفتار و منش های آنها که بیشتر آشنا شدم بسیار برایم جذّاب و لذت بخش بود . در بین این عزیزان چهره ای صبور و خوددار ؛ تلاشگر و مهربان با سیمای معنوی مشاهده شد که جای تامل داشت . چرا ؟
مرحوم سید نظام الدین موسویان
زیرا وقت شناس و مرتب و از همه مهمتر مودب بود . ادبش هر انسانی را شرمنده می کرد . هیچوقت حرفی نمی زد که پشیمانی خود و دلخوری دیگران را به وجود آورد . فکر می کنید این شخص کی بود ؟ فقط می توانست سید نظام الدین باشی(موسویان) دانش آموز چهارم طبیعی باشد .
امّا یک سال بعد سال 1354 دقایقی از کار من در مدرسه راهنمایی بامداد آن روز و اصفهانی فعلی نگذشته بود که به کلاس اوّل راهنمایی رفتم و تدریس درس ریاضی را شروع کردم . از همان جلسه اول پس از سوال و جواب کردن دیدم نوجوانی ساکت ولی با آرامش خدادادی و ظاهری آراسته و بیانی شیوا و نگاهی معصومانه دستش را بلند می کرد و می گفت : من بگویم ؟
تعجب همه را بر انگیخته بود ؛ چون شناختی به صورت مستقیم از او نداشتم لذا پرس و جو کردم و متوجه شدم این نوجوان برادر همان دانش آموز سال گذشته سید نظام الدین است . نامش را سید غلامرضا باشی معرفی کرد.
شهید سید غلامرضا باشی
عجب ! مگر این دو برادر در چه خانواده ای تربیت شده اند که آنقدر مودب هستند ؟ پدرش آقا سید علی باشی و مادرش حاجیه خانم کلثوم مجیدی رضوانی هستند که از خوبان و با اخلاق ترین های روزکار هستند . علاوه بر پدر و مادر پنداشتم الگوی دیگری باید داشته باشند . مگر معلمی دارند که به آنها درس ادب می دهد ؟ نمی دانم ؟
مرحوم سید نظام الدین موسویان در واپسین روزهای حیات
امّا پس از مدتی که با ایشان بودم برایم محرز شد که قطعا این ها از اربابشان امام حسین(ع) ارث برده اند و این امانت الهی را با گوشت و پوست خود اجین کرده اند . اولین روز های سال تحصیلی 1359 عراق با پشتیبانی بعضی کشورها جنگ ناخواسته ای را بر ایران نوپای اسلامی تحمیل کرد .
این دو برادر پا به پای مردم در دفاع مقدس حضور داشتند . حتی برادر با ادب دیگرشان به نام سید تقی باشی(موسویان) از اواسط جنگ به هم نوعان سلحشورش پیوست .
سید تقی موسویان
عید نوروز سال 1361 سید غلامرضا باشی از نخبه های تحصیل استان مرکزی در دفاع مقدس و عملیات فتح المبین به شهادت رسید . آنگونه که نقل می کنند آقا نظام نیز سال 1362 در جزیره مجنون شیمیایی گردیده ولی برای تشکیل پرونده اقدامی نکرده بود .
ای کاش توان نوشتن همه خصوصیات شهید سید غلامرضای عزیز را داشتم که الگویی برای نوجوانان و جوانان امروز ما هست . چرا که این برادران ادب را برای ما عملا معنی کردند . خدایشان رحمت کند و به خانواده این عزیزان سلحشور توفیق عنایت فرماید .
ارادتمند همه جوانان و نوجوانان عزیزالله فروغی بازنشسته آموزش و پرورش 27/9/1393
سلحشوران شهر نراق از چهره فرهیخته و فرهنگ دوست حاج
عزیزالله فروغی فرزند ابراهیم تقدیر و تشکر می نماید .
مرحوم آقا نظام موسویان
مطالب با اهمیت استاد عزیزالله فروغی به مناسبت چهلمین روز درگذشت جانباز شیمیایی و جهادگر دفاع مقدس حاج سید نظام الدین باشی(موسویان) مورد استفاده کاربران قرار می گیرد . پنج شنبه 25 دی 1393 مراسم چهلمین روز عزیز سفر کرده از ساعت 14 در مسجد جامع شهر نراق منعقد می گردد .