سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

قریب دو قرن و نیم پیش دو برادر مومن به اسامی ملا نصیر و ملا لطفی در نراق زندگی می کردند که خداپرستی آنان مورد توجه سایر مسلمین بود و دارای مکتبخانه بودند . ملا لطفی نراقی دارای دو فرزند به نام های ملا عبدالمبین و آخوند ملا میرزاجان بود که ملا عبدالمبین از اجداد فروغی ها همچون ملاعبدالکریم ؛ ملا ابوالقاسم ؛ ملا محمدعلی و حبیب الله فروغی می باشد .

آخوند ملا میرزاجان نیز دارای دو فرزند صالح و شایسته به اسامی : ملا محمد اسماعیل و ملا محمد تقی بود . آنان شخصیت های ذی نفوذ و با درایتی بودند که بیشترین خدماتشان توجه به حال محرومین جامعه بود .دو فرزند مُلا میرزاجان نراقی از انسان های با وجاهت و بین مردم  احترام داشتند .   

مُلا محمد تقی در زمان حیات سرشناس بود و دخترانش : سکینه ؛ خاتون ؛ رقیه  و پسرانش : ملا غلامحسین(فوت 26 اسفند 1357) و ملا غلامرضا فروغی از دانایان مسائل دینی و اجتمایی بودند که نام این پسران همچنان در افواه به نیکی یاد می شود که در بعضی وقایع نراق از جمله یاداشت اسناد و عقدنامه ها تاثیر داشتند .
نام ملا محمد تقی ابن ملا میرزاجان ابن ملا لطفی  به عنوان یکی از شهود  پای عقدنامه خانم مریم فاضلی فرزند حاج حبیب الله نراقی رئیس التجار و حجت الاسلام اقا محمد فاضلی مجتهد(1240 – 1319) فرزند ملا محمدرضا ابن ملا ابوالحسن ابن ملا محمد مهدی نراقی(نوه علامه حاج ملا محمد مهدی نراقی) در تاریخ 18 ذیحجه 1318 موجود می باشد .

متاسفانه در حدود یک دهه قبل سنگ قبرهای تاریخی و فرهنگی ارزشمندی در بازسازی بقعه شاه یحیی شهر نراق انجام گرفت و بسیاری از سنگ نبشته ها تخریب گردید در صورتیکه امکان داشت سنگ فرش ها در کنار و لابلای سنگ های با قدمت جانمایی می گردید .
سنگ مزار مرحوم ملا محمد تقی نراقی که در کنار سایر سنگ ها مورد بی مِهری بود برای اولین بار توسط خادمین سایت سلحشوران شهر نراق به عرصه تاریخ و فرهنگ باز گردانده شد و با مساعدت مهندس مهدی اسماعیلی شهردار و تلاشگران شهرداری نراق و از طرفی بازخوانی نوشته های روی سنگ قبر توسط استاد حاج سید مجتبی غفاری دریچه ای به تاریخ گمنام نراق گشوده شد :

کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ
وفات مرحوم مغفور جَنت مکان خُلد آشیان آقا مُلا محمّد تقی ابن مرحوم مُلا میرزاجان نراقی
فی سیّم ربیع المولود سَنه 1335

3 ربیع المولود(اوّل) 1335 (برابر 7 دی 1295)


۹۸/۰۲/۲۳
سلحشوران شهر نراق

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

هدایت به بالای

folder98 facebook