سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

۴۳ مطلب در دی ۱۳۹۳ ثبت شده است

 کتاب " سفر نامه ابن بطوطه "

 

  محمد بن عبدالله بن محمد بن إبراهیم لَواتی طَنجی  مشهور به ابن بطوطه و ابوعبدالله  سال ۷۰۳ قمری برابر با ۱۳۰۴ میلادی در شهر طنجه مغرب (مراکش) به دنیا آمد . سفر او ۲۷ سال به درازا کشید (۱۳۲۵-۱۳۵۲ میلادی) و در مراکش سال ۷۷۹ هجری برابر با ۱۳۷۷ میلادی در سن 76 سالگی درگذشت.

49a5ssdmnxhhy4hdsngg.jpg

 

توضیحات سلحشوران شهر نراق :

 در کتاب دو جلدی سفرنامه ابن بطوطه  آثاری از مسافرت ایشان به نراق و علی الخصوص به کاشان که مهمتر بوده وجود ندارد ولی در کتاب تاریخ نراق اثر آقای علی عظیمی  نوشته شده که ابن بطوطه  قدمت نراق در زمان حیاتش را 700 ساله اعلام نموده است .

jc9tlzam08mpiis8qa4h.jpg

در صفحه 57 این کتاب عینا نوشته : ابن بطوطه که چند روزی را در نراق به سیاحت پرداخته می گوید نراق بیش از هفتصد سال قدمت دارد . تاریخ ورود این سیاح به شهر نراق قید نگردیده است . باید توجه داشت که در آن زمان از علم باستان شناسی استفاده نمی شد و سیاحان از بناهای موجود حدس می زدند که فلان جا چند سال قدمت دارد .

3c54h1ted7erar9u456.jpg

همچنین در چند سایت فضای مجازی که مجموعا به شهرداری نراق وابستگی دارد نیز موضوع سفر ابن بطوطه سیاح مراکشی نوشته شده است . 

در صفحه 195 کتاب تاریخ اجتماعی کاشان به نویسندگی حسن نراقی نوشته :

ابن بطوطه سیاح طنجی مراکش که در سال 777 هجری (658 سال قبل) به ایران مسافرت نموده کاشیهای زرین فام ساخت کاشان را که در نجف و مشهد ؛ تبریز و اصفهان دیده وصف نموده و آنها را از حیث رنگ و نقش و جلوه بهتر از کاشیهای ساخت اسپانیا معرفی می کند .

anxernww52cbw4hipbv2.jpg                                                                                                                    u72p7bo2t4e1di9mjnc9.jpg

ویکی پدیا : ابن‌بطوطه بار سوم، از ناحیه جنوب (هرمز) و بار چهارم از ناحیه شرق از راه آسیای وسطی به گونه‌ای که خواهیم گفت وارد ایران گردیده است.

ziief5s1szj661t1km9.jpg

 

او پس از ادای مناسک حج نوبت دوم، از راه دریا و بحراحمربه سودان رفته، سپس از راه دریا به بلاد یمن آمده آنگاه باز هم از راه دریا به بلاد (بربر) مقیدیشو مگادیشو در سومال امروز) رفته از آنجا به (ظفار) منتهی‌الیه بلادیمن در ساحل دریای هند منظور(دریای عرب)امروزی است رفته و از آن‌جا در حالی که از چند جزیره گذشته به شهر (عُمان) وارد شده، و از آنجا به ناحیه (هرمز) در ساحل خلیج فارس رسیده، می‌گوید: آنجا بندر هند و سند است و از این بندر متاع و مال‌التجاره به هند و عراقین (عراق عجم اراک - عراق عرب اراک) و فارس و خراسان حمل می‌گردد .

 

۰ نظر ۳۰ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۵
سلحشوران شهر نراق

خانم شمسی حیدری فرزند علی اهل شهر نراق در خصوص یکی از سجایای اخلاقی فرزند شهیدش محسن عابدینی فرزند علی اکبراظهار داشت :

jin0ovz9n3qf2g3au0bw.jpg

 

فرزندم وقتی برای چرای گوسفندان در بیابان های با صفای واران جاسب می رفت به موقع بانگ اذان به هر طریق آب تهیه و وضو می گرفت و نمازش را اوّل وقت به جای می آورد .

 

 5mnu8ou002bk33f5v93.jpg                                                                                                   nadw36t2ldf0mh8qns0k.jpg

 

اگر هوا مناسب بود در فضای باز و اگر بارانی و نامساعد بود زیر تخته سنگ ها نماز اول وقت را اقامه می کرد .محسن همیشه می گفت هیچ کاری بالاتر از نماز اوّل وقت نیست .

 

czkhs0unegglbvaaami.jpg                       85oay1ambaivurxvz1h.jpg

مزار مطهر شهید عابدینی در روستای واران جاسب                       یادمان شهید عابدینی در گلزار شهدای شهر نراق

 

ایشان 18 ساله و سرباز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان دلیجان بود که تاریخ 31 تیر 1364 در جبهه شیخ صله شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه در اثر انفجار مین به شهادت رسید و پیکر مطهرش در روستای واران جاسب در ایوان عرش منزل گرفت .

 nug32pajrdkpv9jbax.jpg

همسرم علی اکبر عابدینی فرزند ... اهل روستای واران جاسب دو ماه پس از شهادت فرزندمان در اثر بیماری فوت نمود . کوچه منزل ما در شهرستان دلیجان به نام شهید محسن عابدینی نام گذاری گردیده و در گلزار شهدای زادگاهم نراق نیز سنگ یادبودی از طرف شهرداری به پاسداشت ایثارگری های شهید مدّ نظر قرار گرفته است .

 

xtrx5x9zkjyd8mvc00m.jpg

 

خانم شمسی حیدری فرزند علی اهل شهر نراق 07/01/1392

۰ نظر ۳۰ دی ۹۳ ، ۲۲:۰۵
سلحشوران شهر نراق

 فرزندان فتحعلی کمره ای از مبارزین و با شجاعت ترین افراد روزگار حضرت سید روح الله خمینی(ره) هستند . قبل انقلاب سرباز رهبر و جانفدای او بودند و وقتی جنگ و دفاع مقدس پیش آمد در صفوف مقدم پیش قراول شدند .

xrmdf7tzs2k9cvjx3e.jpg

جز به رضایت حق تعالی اندیشه ای نداشتند و با اینکه می توانستند شرایط بهتر زندگی را داشته باشند به پای ارزش های معنوی ایستادگی کردند .

rva7gdffcca6s1mmhf92.jpg

القصه ؛ وقتی به شهرستان مرزی سردشت آ . غ می رفتم پس از پایان کار به پادگان شهید بروجردی می رفتم تا گمشدگانم سید مهدی و اسماعیل را بیابم . در اثنای شب نشینی نراقی ها که در سردشت زیاد بودند یکی از دوستانم که هم سن و سال بودیم کناری می نشست و فقط خنده بر چهره داشت .

dvs0gozkueidcgo9bsq.jpg

جعفر کمره ای را کسی عبوس ندید و از بس می خندید صورتش سرخ تر می شد . ایمان بالایی داشت و دل شیر که بسان او کمتر پیدا می شود . دشمنان از فعالیت های سالم و صحیح او و چند نفر در منطقه سردشت به ذله آمده بودند .

 sf17dskvp80eji68l6.jpg

بی ریا و بی تکلف فقط به مقتدایش و فرمان او می اندیشید . اگر در لحظه به او آماده باش می دادند فقط نیاز بود کتانی اش را به پا کند ؛ یعنی بشمار 3 آماده دفاع از دین و مملکت بود .روزی او را در زمستان سخت دیدم ساق بند پشمینه ای پوشیده به او گفتم جعفر توی برف و بوران پوتین بهتر جواب میده .گفت نه با کتانی راحتر می دوم و راه می روم و پوتین مزاحمم است و سرعتم را می گیرد . در عوض این ساق بند پایم را گرم نگه می دارد .

 ak4rfkrtn7qu3c6n5mu9.jpg

صحبت از نوجوانان و جوانان فریب خورده به دامان گروه ها مثل کومله و دمکرات شد که گفت دلم به حالشان می سوزد سرکردگان مزدور آنان در بهترین شرایط زندگی در اروپا و عراق زندگی می کنند و برای شعار فریبنده خودمختاری جوانان این مرز و بوم را به کشتن می دهند .

w3op5lrewzqzvjn56yg.jpg

اینها همه دارای خانواده های اصیل کردستان و با غیرت هستند که با کوچکترین اختلاف خانوادگی به دامان ناپاک این گروه ها می پیوندند .  مثلا برای نخریدن دوچرخه و موتور یا فرار از تحصیل و یا ازدواج ناموفق فرار کرده و دو ساعت بعد در شمال عراق نزد این احزاب می روند . شعارهای این گروه ها رنگ و لعاب خوبی داره و افراد را دچار وسوسه می کند .

 biomhjxcnp275tgq2g3.jpg

 جعفر گفت جوانانی که به آنان ملحق می شوند هنوز دو ماه نگذشته که پشت صحنه تزویر و دروغ مسئولین آنها کشف شده و خود را تسلیم می کنند . بیشترین آسیب را خانواده آنان می بیند .  جعفر خوشحال بود و می گفت الان نسبت به گذشته شرایط خیلی متفاوت شده و مردم کردستان به خصوص جوانان متوجه شده اند که دیگر گرفتار تبلیغات عوام فریبانه احزاب را نخورند . اشتغال و تحصیل دو اهرم موفقی است که در کردستان جوانان را حفظ می کند .

 p9skhqonpb5zbhjpda6l.jpg

     سرداران شهید قدرت الله و جعفر  کمره ای

رفتار و کردار جعفر مثل آنچه که در نهج البلاغه در صفات متقین نوشته مصداق پیدا می کرد .
برادرش محمد کمره ای از دوستان دیرینم می باشد که او هم موفقیت هایی در کردستان داشت . تهذیب نفس سر لوحه امور زندگی اش می باشد . روزها و ماها با او بودن به جزء آرامش و افزایش ایمان اشکالی در روزمرگی ات پیش نمی آورد .او نیز در کردستان ایده های داشت که حفظ امنیت مردم از جنایت و خیانت ضد انقلاب یکی از آنها بود .

8aj8ol4rszfyjqnbn2q.jpg

از راست : سردار شهید قدرت الله کمره ای - علی(میرزاعلی) کمره ای - محمد کمره ای - سردار شهید حمید آذین پور اهل شاهین دژ

شمسعلی کمره ای هم از سربازان ولایت بود که سال ها لباس سبز سپاه بر تن داشت و باقی الصالحاتی برای خود بر جای گذاشت

مصطفی کمره ای با اینکه 27 سال از شهادت برادرش می گذرد هنوز به دنبال انواع شجاعت های جعفر می گردد . نام سردشت و کردستان او را به وجد می آورد و علاقه دارد مطلب جدیدی بشنود

x8tx8eljq1jbs10wfd.jpg

فروردین 1366 برادرشان میرزاعلی کمره ای برای اولین بار به مناطق محروم در شمالغرب آمد و در سردشت مستقر شد . او از جبهه های جنوب به غرب آمده بود تا ببیند برادرش جعفر کیست و چکار می کند که سلطان منطقه سردشت لقب گرفته است .

 ywlluapoyr81nqx1393a.jpg

آمده تا ببیند در منطقه سردشت چه چیزی نهفته است که برادرش دلبسته آنجا شده است . پله های دفتر فرماندهی که ناصر صفر زاده اهل خوی(1338 - 1375) آنجاست را نفس زنان بالا رفته و در دل می گوید این همه پله برای چی در این شیب قرار گرفته است .

xpt0g0mu88y8lcklqii2.jpg

جانباز گرانقدر مجتبی شریفی رئیس دفتر فرماندهی سپاه سردشت که در کردستان به کاک مجتبی مشهور است از میرزاعلی به گرمی استقبال نموده و او را به پادگان شهد بروجردی راهنمایی می کند .رزمندگان نراقی مثل سید مهدی موسوی سید مرتضی بابایی - محمد کمره ای - سید حسن و سید عباس حسینی نژاد - سید مظفر موسویان - حسین و اسماعیل حبیبی - محمدرضا قاسمی - حسن ترابی - تقی باقری - قدرت الله آقاصادقی نصرالله حیدری و ده ها سلحشور دیگر در سردشت مشغول انجام وظیفه هستند .

rwf2bgmxu717abs0knjv.jpg

از راست : سردار شهید جعفر  کمره ای - حسین کریمی اهل مشهد اردهال - میرزاعلی کمره ای

میرزاعلی کم کم با محیط خو می گیرد و متوجه می شود پیشمرگان اهل تسنن کرد پا به پای رزمندگان و از جمله جعفر به تکاپو هستند . میرزاعلی هنوز 20 روز نگذشته و از ایثار و حماسه آفرینی و قهرمانی های برادرش برداشت کاملی دریافت نکرده که خبر ناگواری سریع منطقه را پُر می کند و مشت هایی است که بر سر فرود می آید .

uyc7j16d8l6r2jh82fd.jpg

   پیکر مطهر سردار شهید جعفر کمره ای

 

ایستگاه رادیوی حزب منحله و تجزیه طلب دمکرات ایران که از شمال عراق برنامه پخش می کند با شادمانی اعلام نمود که پیشمرگان حزب ما موفق شدند در نوار مرزی عراق در روستای گوره شیر سردشت تعدادی از نیروهای گردان جندالله از جمله یکی از سرکردگان آن جعفر کمره ای را از پای در آوردند .

fmub878ob9wyjazbzmx.jpg

رادیو بی بی سی که از انگلستان اجرای برنامه می کند به نقل از گزارش دمکرات پیروزی پیشمرگان حزب خیانت پیشه دمکرات را تکرار می کند که دو شهروند نراقی به اسامی قدرت الله کمره ای(شهید) در محلات و مسلم مرادی(مرحوم) در نراق این خبر بی بی سی را استماع می کنند و شوک عجیبی به آنان وارد می شود .

sw3eukn9ia6swoejix5g.jpg

بنده هم از طریق رفیقان مطلع شدم که جعفر کمره ای دوست نازنین و گرانقدرم تاریخ 11 اردیبهشت 1366 و جمع 15 نفری دوستانش از جمله صادق کلهر فرزند پرویز اهل روستای گورخانه از توابع دهستان خندان شهرستان طارم سفلی استان قزوین در گوره شیر سردشت به شهادت رسیده اند .

bxkzge418cr0yu8vr9ue.jpg

     شهید صادق کلهر

گورخانه محل تولد صادق کلهر در سرشماری سال 1385 دارای 9 خانوار و 25 نفر جمعیت داشته(اکنون حدود 135 نفر جمعیت دارد). دوستانی هم گفتند محل تولد شهید کلهر روستای نظام آباد قزوین استضد انقلاب حتی بر بدن های معصوم و بی جان جوانان ایران زمین از جمله صادق و جعفر رحم نکردند .

uyu0tro6bp81ek68oq2i.jpg

میرزاعلی به ناصر صفر زاده(1338 - 1375) اهل خوی فرمانده سپاه سردشت مراجعه می کند که نباید دست روی دست گذاشت که ناصر می گوید قول هایی دریافت کرده ام و اگر تا فردا پیکرهای شهدا نیامد خودمان عملیات می کنیم .پیکر مطهر جعفر پس از دوازده روز از طریق تطمیع قاچاقچیان از کوره شیر به سردشت منتقل و پیکر کلهر کمتر از سه هفته انتقالش به طول انجامید .

b1w5imqwt8vvw5hd0ya.jpg 

پیکر مطهر جعفر به معراج ارومیه منتقل گردید . با هماهنگی قبلی پاسدار میرزاعلی را در ارومیه ملاقات کردم . چاره ای نداشتم تا بغضم را از ایشان پنهان کنم ولی او با ایمان راسخ و قلبی مطمئن رفتار و گفتارش را کنترل می کرد و انگار پیام می دهد که این راه منتخب جعفر و خودمان است .

188xz5vhn5xzl0pa0v12.jpg

پیکر شکنجه شده سردار شهید جعفر کمره ای توسط مزدوران حزب منحله دمکرات کردستان ایران در منطقه سردشت

ماشین شخصی یا اداری ام را حرکت داده و به اتفاق آقا میرزاعلی راهی معراج سپاه که حدودا در کیلومتر 15 جاده مهاباد می شویم . دلم لحظه ای آرام و قرار ندارد و تا کی باید جانفشانی و شهادت غرورآفرین دوستانم را نظارگر باشم .

 1wnargf38eohwe0k32e.jpg

دو نفری نازنین پیکر را از سردخانه بیرون آوردیم و نگاه های پی در پی به این فرزند رشید مادر مرحومه مرصع رضایی تاب و توانم را می برد . برادران و خانواده شهید ناراحت نشوند الان 27 سال از شهادت این راد مرد تاریخ ایران می گذرد اجازه دهید همگان بدانند که قسمت هایی از بدن جعفر توسط خصم دون مُثله شده بود . او را شکنجه کرده بودند .

 3yydilgrgcz8l1yqcx.jpg

ضد انقلاب دوست ندارد واقعیت ها روشن شود و دوست دارد جنایت های بیشمار آنان در کردستان از دید حقوق بشر و اذهان مردم پنهان بماند . چته های بی سواد حزب منحله دمکرات که رهبرانشان دَم از حقوق خَلق کرد و خودمختاری کردستان می زنند باید منفور تاریخ باشند .

0uj2popgavi8e090tuvs.jpg znwm879hkybr2glpz.jpg

وصیتنامه سردار شهید جعفر  کمره ای

 

جعفرها در سنگر نشسته بودند تا از دست آوردهای نظام اسلامی پاسداری و دفاع کنند ولی شما در اردوگاه اجنبی و با پول و تجهیزات صدام حسین و پشتیبانی تبلیغاتی چند کشور اروپایی غائله و ناامنی در کردستان را به پا کردید .

 92mmelreqx61mpg313h.jpg

از راست : شهید جعفر کمره ای - بسیجی سید... موسوی اهل شهرستان نور مازندران

 

اکنون نیز پول های هنگفت حکومت اقلیم کردستان عراق به شما تزریق می شود تا نفس های نامطمئن خود را ادامه دهید . شما فقط جعفرها را مثله نکردید ؛ حتی بسیاری از جوانان برومند خلق کرد را نیز شکنجه و به آنان آسیب رساندید .اولین و شقی ترین افرادی که سر از بدن پاک جوانان ایرانی در سرزمین سبز کردستان بریدند شماها بودید . داعش امروز این حرکت ناپسند و ددمنشانه را از شماها آموخت .

71ehv3r8zavxcsehp10q.jpg

پیکر شکنجه شده سردار شهید جعفر کمره ای توسط مزدوران حزب منحله دمکرات کردستان ایران در منطقه سردشت

 

 من برای این پیکر مثله شده بمیرم که برای امنیت مردم و منطقه گلگون گردید . اعتقادم این است که عکس های خیانت حزب منحله دمکرات را بر بدن مطهر شهید جعفر را پنهان نکنیم به صرف اینکه خانواده شهید بزرگوار احساسات پاکشان جریحه دار می شود . فقط بدانید بیشترین سود را دمکرات ها می برند که جنایتشان مخفی می ماند .

fe702bpuoahmu9lghk3.gif

درنگی نمانده لذا قامت رشید این پاسدار ولایت را معطر کردیم و صلوات و فاتحه ای نثارش کردیم و ناراحت بودم که ما تنها شدیم . میرزاعلی دل رئوف است ولی مصمم بودن چهره اش انسان را مقهور خود می کند .

mm8i8zcseebz25ljndp3.jpg
آمبولانس کم تجهیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سربازی که راننده اش بود آماده شد و آقا میرزاعلی با این وسیله راهی شهرستان دلیجان شدند . پاسدار علی رعیتی راد قائم مقام سپاه تلاش می کند مردم وفادار دلیجان در تشییع جنازه این دلاور مرد منطقه حاضر شوند و بعد به زادگاه جعفر آمدند و مردم آنچه که در توان داشتند از راه و رسم این شهید بزرگوار در زیر تابوت به نمایش گذاشتند .

wm6syuwsge5t31oqwq13.jpg

از راست : مرحوم حسین رضایی اهل اراک - سردار شهید جعفر  کمره ای اهل نراق


جوان رعنا و تازه داماد ایران در گلزار شهیدان نراق در خاک ماموا گرفت و ننگ و نفرین ابدی برای شقی ترین انسان های نادان و تجزیه طلب حزب منحله دمکرات کردستان ایران در تاریخ ثبت گردید .

qs9h45ylzerxpztweo.jpg

جعفرها همچنان برای عدالتخواهی و مبارزه با کفر و الحاد به دفاع مشغول هستند تا سربلندی بیشتر ایران اسلامی را نظاره گر باشند .

آقا میرزعلی کمره ای نیز پس از تدفین و مراسم های معمول مجددا به محل فعالیت خود و برادرش به سردشت بازگشت و به مدت هفت ماه در واحد تعاون سپاه فعالیت خود را ادامه داد .

yt9l4y61h9qf5e184cm8.jpg  st2vhf4n8u9l3egarqnl.jpg

                                                     میرزا علی کمره ای                                   سردار شهید جعفر کمره ای

اکنون که از نحوه شهادت جعفر و شجاعتش بیشترسوال می شود آهی می کشد و اشکی در چشمانش حلقه می زند و ناگفته هایی را برایم توضیح می دهد که به اصطلاح امروزی ها مو به تن آدم سیخ می شود .

ufpgkywvq474idldclw.jpg

پنج شنبه 25 دی 1393 که آقا میرزاعلی را در گلزار شهدای علی بن جعفر شهر قم ملاقات کردم مطلبی را گفت که مسئولیت ما را خطیر و سنگین تر کرد .

pge285g2pmi2elvzovx.jpg

ایشان گفت همیشه دلم می خواست کاغذ و قلمی دست بگیرم و بنویسم از آنچه که جعفرها داشتند و برای چه این مسیر را انتخاب کردند و ده ها مطلب دیگر ولی شرایط و روزمرگی برایم میسر نشد تا اینکه سر و کله سلحشوران نراق پیدا شد و تشکر وافر دارم که از مظلومترین انسان های تاریخ با ارزش های والایشان می نویسند . خدایا؛الطافت را بیشتر مقدر فرما تا بیشتر بنویسیم از مظلومترین انسان های تاریخ

 ne9x7p2235jjki09efbh.jpg

                                                                                                                                                          

۰ نظر ۲۸ دی ۹۳ ، ۲۱:۵۴
سلحشوران شهر نراق

 یادتان هست سلحشوران شهر نراق سال 1392 دو پُست از خاطرات آقایان علی محمد صادقی فرزند علیرضا اهل دلیجان و احمد ابوالحسنی فرزند عزت الله اهل نراق نوشت و به شرح این شعار پرداخت:

 

شاه فِرارِش کَرّدََه      تُنُکَه جورابِش کَرّدََه

 

tdq7nqh2b77bnpyb5xn.jpg

 

نراقی ها در بحبوبه پیروزی انقلاب به رهبری امام خمینی(ره) به دلیجان رفته و با اهالی انقلابی آنجا راهپیمایی کردند . روز 26 دی 1357 هم دلیجانی ها با شادی زاید الوصف با ماشین و موتورهای زیاد به نراق آمدند و فرار محمد رضا شاه پهلوی از کشور را به اتفاق جشن گرفتند .

8g9mfj0zaidmf6xpeop.jpg


توی میدان شهر نراق مردم شورانگیز دلیجان با لهجه بسیار زیبا شعار می دادند :


شاه فِرارِش کَرّدََه      تُنُکَه جورابِش کَرّدََه

 

8l8kxqmkuv1eumze2lf.jpg


36
سال از آن واقعه تاریخی گذشته و سالروز این اتفاق در 26 دی 1393 بَنر قابل توجه و خاطره آوری توسط روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی دلیجان در معرض دید عموم قرار گرفت که روی آن نوشته است :


شاه فِرارِش کَرّدََه      تُنُکَه جورابِش کَرّدََه

 

۰ نظر ۲۸ دی ۹۳ ، ۲۱:۵۴
سلحشوران شهر نراق

 

چِسان خود را نکو می آزمودم                  
اگر نُه سال من تنها نبودم

اگر چه دوستان بودیم با هم
سکوت از طفل خُردم می شنودم

 
نَه مامم پیش من بود و نه بابا
خدایا دَم به دَم غم می ربودم

میان آتش حِرمان گرفتار
سراسر شعله ور شد تار و پودم

 

1pbvn6ueqmzvpl24zmd.jpg    h40b3wtepzq3yt0negt6.jpg   8zx15lg6lzix40rgcub.jpg        c1voomnp2tt3915c7v0l.jpg

           علیرضا کاظمی                         حسین اکبری                       احمد ابوالحسنی                    قدرت الله ایزدی

 

چه امیدی بجز مهر تو یا رب
مَرارت می زده است از وجودم

بُدست خشتی گلین بالینم آنجا
خدا را شکر کرده می غُنودم

حقیرم می نمودند و به تلخی
دفاع از حرمت خود می نمودم

تنم سرخ و کبود و زخم کردند
لب خود را به خنده می گشودم

تلاشم شادی همسنگرم بود
دگر بر آسمان می خواست دودم

 

68jtqn0fmtbi037i9pv1.jpg   scinaff71vidyb292y29.jpg   5hf0532ltbsa0t9gbpj.jpg     cgbakddak6is7n6nph.jpg

                                                 عباس باقری                       مرتضی عابدینی                   علی اکبر حیدری                   سعید سلیمانی


من از رنج اسارت در گذشتم
کنون سیال و پویا همچو دودم

اسارت با فلاکت فرق دارد
هر آنچه کاشتم اکنون دُرودم

دگر مفهوم عالم نابتر گشت
ندارد ارزشی بودم و سودم



اشعار از خانم ارغوان(جمیله) شاهکوهی 04/12/1384

 

۰ نظر ۲۷ دی ۹۳ ، ۲۳:۱۱
سلحشوران شهر نراق

 موفقیت های چشم گیری که بعضی کودکان خردسال در امتحانات بدست می آورند نویدی است برای آینده کشور ؛ آینده ای که این کودکان با استعداد سازنده آن هستند . به همین جهت دانش آموزی که توانست از کلاس پنجم به کلاس هفتم ارتقاء یابد و با موفقیت و کوشش سال ششم را امتحان دهد .

 

xso401bt1pxzgdyed29i.jpg

مرحوم غلامعلی لطفی(عکس از آرشیو)

 

این دانش آموز آقای غلامعلی لطفی است که اکنون در کلاس هفتم دبیرستان امینیان نراق تحصیل می کند و اولیای دبیرستان آینده درخشانی برای نامبرده پیش بینی می کنند که عکس آن به پیوست است .

 

 

 copy.jpg

 

  

شماره 263
تاریخ 22/11/1348
خبرنگار اطلاعات در شهر نراق سید مصطفی غفاری

۰ نظر ۲۷ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۹
سلحشوران شهر نراق

 

کتاب " راهنمای گردشگری شهرهای ایران . کاشان "

 

 کتاب راهنمای گردشگری شهرهای ایران . کاشان توسط آقای حسن زنده دل  متولد سال 1331 در 151 صفحه تهیه و توسط نشر کاروان جهانگردان در سال 1385 چاپ گردیده است .

z2eqjzr28ga8zgotf4ng.jpg

 

به جاذبه های طبیعی آثار تاریخی و باستانی بناها و آثار دینی امام زاده ها و زیارتگاه ها آرامگاه های شهرستان کاشان و حوالی نراق مثل مشهد اردهال ؛ نیاسر و ... پرداخته شده است .

 

توضیحات سلحشوران شهر نراق

 بدلیل نزدیکی شهر نراق به شهرستان کاشان اکثر مطالب کتاب در خصوص راهنمای گردشگری کاشان مورد استفاده این دیار نیز می باشد . 

 - در صفحه 102  کتاب به مدرسه آقا بزرگ نراقی اشاره و مشخصات سازه آن را توضیح داده است .  این بنای اسلامی سال 1258 تا 1265(170 تا 177 سال قبل) هجری قمری به همت مرحوم حاج محمد تقی خانبان و به احترام دامادش عالم جلیل القدر ملا محمد مهدی نراقی فرزند ملا مهدی ( برادر ملا احمد نراقی) معروف به آقا بزرگ ساخته شده است .

wrduqr0t6qrdlobt5pv1.jpg

 در مدرسه آقابزرگ حجره نراقی ها وجود دارد و انسان های مشهوری در آن مدفون می باشند :

آرامگاه مرحوم ملا محمد علی مجتهد نراقی(فرزند آقا بزرگ) متوفی به سال 1285 و مرحوم میرزا محمد حسین مجتهد نراقی (متوفی بسال 1319 قمری) و فرزند شهیدش مرحوم آقا علی نراقی ( تاریخ شهادت 1331 هجری قمری) و قبر بانو فاطمه علویه مادر شهید آقا علی نراقی سال 1353 قمری

ixpqg3kzqegapq4uwd7.jpg

 - در صفحه 145 اسامی مشاهیر کاشان نام برده شده که متاسفانه از بین تعداد زیاد مشاهیر نراقی در کاشان فقط به علامه ملا محمد بن ابی ذر نراقی پرداخته شده و ضمن اینکه اسم این عالم را کامل ملا محمد مهدی ننوشته و در پسوند این نام مرقوم شده نراقی کاشانی .

ixsnpep1si2psz2hmoc.jpg

 در معرفی این مشاهیر نوشته :

 وی معروف به محقق نراقی است ، که برخی او را خاتم الحکما و المجتهدین خوانده اند . آثار علمی او علاوه بر معارف اسلامی شامل حکمت ؛ فلسفه ؛الهیات ؛ طبیعیات ؛ انواع علوم ریاضی از جمله هیئت ؛ هندسه مسطحه و فضایی و اخلاق است ؛ که بالغ بر سی مجلد مشروح و مفصل می گردد ؛ ولی اغلب آن ها گمنام باقی مانده اند .

  از آثار مشروح علمی او فقط دو کتاب چاپ و منتشر گشته ؛ یکی کتاب مشکلات العلوم که نمونه ای است از احاطه وی به علوم و فنون گوناگون ؛ و دیگری کتاب جامع السعاده در علم اخلاق است . این کتاب که بارها در ایران و نجف تجدید چاپ شده است ؛ مورد توجه دانشمندان دنیای اسلام قرار گرفته . چنان که یکی از علمای کشور لبنان به نام شیخ حبیب آل ابراهیم در کتاب نفیس خود موسوم به التیتمه ؛ جامع السعاده را از شاهکارهای معدود اسلامی می داند و آن را یکی از هجده کتاب ممتاز و شاهکار مسلم علوم اسلامی قلمداد می کند .

p67u8curevzwp1e5wkvj.jpg

 وی در علم اخلاق جامع السعاده نراقی را بهترین کتاب شناخته و سپس احیاء العلوم غزالی را نام برده است . ملا محمد مهدی نراقی در سال 1209 هجری قمری در گذشته است . 

۰ نظر ۲۶ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۵
سلحشوران شهر نراق

دوستی گفت توی این سه سال فعالیت سلحشوران شهر نراق چه میزان پیشرفت حاصل کرده اید؟ گفتم راستش را بخواهی هنوز ابتدای راهیمتعجب کرد و گفت چرا ؟

4emjy2b5rxc1kf1tzza.jpg

گفتیم هنوز عده ای از خانواده های زحمتکش در انقلاب و دفاع مقدس وجود دارند که تا کنون حتی یک بار کسی سراغشان را نگرفته و یا اصلا با خبر نیستند که آنها نیز برای پیشرفت کشور و پشتیبانی از رهبر کبیر انقلاب حضرت سید روح الله )ره) چه مشقاتی را متحمل شده اند . می خواهید نمونه اش را به شما معرفی کنیم :


علیرضا مرادی نراقی فرزند یدالله در زادگاهش به علی یدالله مشهور است . سالیان دراز به عنوان نیروی صدیق و زحمتکش شهرداری نراق به مردم خدمات داشت و عاشقانه برای زیبا نشان دادن شهر فعالیت می کرد .

8wery1mg5vy5yes29t.jpg

مرحوم علیرضا مرادی نراقی

از او تقدیر کردند و بازنشسته شد تا اینکه تاریخ 22/04/1378 پایان حیاتش فرا رسید و در خاک ماوا گرفت .

on2qyqe37zsoudbwmks4.jpg

  خانم معصومه(صغری) فلاحی

همسرش خانم معصومه(صغری) فلاحی فرزند علی میرزا می باشد . در جریان انقلاب و از سال 1359 الی 1367 که جنگ 8 ساله عراق بر علیه ایران در جریان بود فرزندان این خانواده در جبهه بودند و در راه حفظ وطن و علاقه به امام خمینی(ره) با دشمن متجاوز مقابله می کردند .

c2dguk9y4d18s1yjiao.jpg

 *ابوالفضل مرادی نراقی : سروان متعهد پایگاه هوایی شهید محمد نوژه ( پایگاه سوم شکاری کبودرآهنگ یا پایگاه هوایی شاهرخی) یکی از پایگاه‌های شکاری نیروی هوایی ارتش بود. و همچنین مدتی در پایگاه دوم شکاری تبریز خدمت می کرد .

isjxrjch6fiy2qvmvpx1.jpg

                        ابوالفضل مرادی نراقی

جنگ که شروع شد در مکان های مختلف از جمله در جبهه گیلانغرب استان کرمانشاه زحمات زیادی در واحد پدافند موشکی متقبل شد .

8be1x8jog50xueeicjp3.jpg

آن زمان همسر وفادارش خانم فاطمه یوسفی فرزند سلطانعلی در شرایط سخت و در غربت در منازل متعلق به پایگاه شهید نوژه ساکن بود . آقا ابوالفضل بیشتر از مدت زمان جنگ گواهی جبهه دارد .

tz9geuyfcj4i6gylsckt.jpg

                                                                                                                                               حسین مرادی نراقی

* حسین مرادی نراقی : قبل و حین انقلاب اسلامی به رهبری آیت الله خمینی(ره) سرباز ارتش بود و در استان سیستان و بلوچستان خدمت می کرد . آن مقطع دوره خدمت یک ساله بود .

0a2ohvj4mpy1qgthywbd.jpg

اولین انتخابات جمهوری اسلامی ایران تاریخ 12 فروردین 1358 ایشان به همراه آقای منصور حیدری فرزند جعفر انتخاب گردیدند تا با تفنگ ژ3 حفاظت از صندوق آرا در مدرسه فاضل نراقی(اکنون تخریب شده) را بر عهده داشته باشند . 98 % مردم به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند . حسین آقا که بازنشسته اداره گاز شهرستان کاشان می باشد به همراه همسرش سرکار خانم صادقی و دو فرزندش در راه آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی گام بر می دارند.

had5chjgkbng8qxqz7z.jpg

                                                                                                                                                 حسن مرادی نراقی

* حسن مرادی نراقی : سال 1362 به خدمت سربازی رفت و در لشگر 58 تکاور ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی خدمت را آغاز کرد . ایشان همراه با لشگریان ذوالفقار در جبهه ها حماسه آفریدند تا اینکه تاریخ 18 خرداد 1363 در جبهه پاسگاه شرهانی عراق از ناحیه دست و پا مجروح و به شدت آسیب دید . مجموعا 15 ماه خدمت سربازی انجام داد .

e4lq138i6o7fvrefpq.jpg

یک سال و نیم در بیمارستان نیروی دریایی تهران بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفت . حسن آقا که بازنشسته بانک می باشد دارای 35 % جانبازی است و بر خود می بالد که خداوند لطفش شامل حال او شده تا در زمره جان فدایان وطن و ولایت نامش ثبت گردیده است .
همسرش خانم عابدی و دو فرزندشان همراه با موفقیت در تحصیل کمک حال دردهای زمان دفاع مقدس پدر می باشند .

3yq35qvm36rrgnueq8j.jpg

                                                                                                                                               محمود مرادی نراقی

* محمود مرادی نراقی : ابتدا تحت زعامت رهبر انقلاب امام خمینی(ره) بسیجی بود و آموزش لازم را فرا گرفت و در میدان تیر شهرستان محلات با هسته اولیه تشکیل دهندگان بسیج نراق حضور داشت .

 

dqg93y5wrabmpj9ynn2m.jpg

ایستاده ها : مصطفی قجری فرزند رمضان - مربی آموزش سید محمد حسینی فرزند سید عباس
بسیجیان در حال تیراندازی : شهید ابوالفضل بیابانگرد فرزند حسینعلی
محمود مرادی نراقی فرزند علیرضا کاپشن سفید شهید مهدی عباسی فرزند غلام محمد

 

بعد به خدمت سربازی در ارتش جمهوری اسلامی رفت و اکثر زمان خدمت دو ساله اش در اوج دفاع مقدس را در حال جانفشانی و فعالیت برای دفع تجاوز دشمن بعثی بود .

g51nzxe6m238333emz8.jpg

حضور وی بیشتر در سرحدات فی مابین دو کشور به خصوص جبهه زبیدات در خاک عراق بوده است .

 * محسن مرادی نراقی : ایشان از بسیجیان سرافراز شهر نراق می باشد.

ec0vub5myxap0kok1.jpg

                                                                                                                                                                                              محمد مرادی نراقی

* محمد مرادی نراقی  : ایشان از بچه های نسل سوم  انقلاب و از بسیجیان شهر نراق می باشد.


یکی از اعضای این خانواده اظهار داشت ما هیچ سهم خواهی نداشته و نخواهیم داشت ولی خیلی ها که سهمی در پشتیبانی از رهبر و مملکت نداشتند بیشتر مورد توجه قرار گرفته و خود را انقلابی مطرح کردند .

1nnapfixwr3a5ddie1.jpg

خانم فلاحی مادر این رزمندگان گفت چه شب های پی در پی که خواب آسوده نداشتم و نگران فرزندانم در جنگ بودم . زمانی هم که فرزندم حسن در جبهه مجروح شد چه مصیبت هایی را با همسرم علی آقا متحمل شدیم و دَم بر نیاوردیم .

5sjji7qtbfw8rvvci5ow.jpg

به اسامی اعضای خانواده ما توجه کنید : علی ؛ حسن ؛ حسین ؛ محسن ؛ ابوالفضل ؛  محمد ؛ معصومه و ... و به هر کدام از این نام ها منتسب به خاندان معصومین و اهل بیت متوسل شویم مرادمان را می گیریم چون ما مرادی هستیم .

6wukuq37q6hggu1hx7xb.jpg
برای مرحوم علیرضا مرادی نراقی طلب مغفرت و آمرزش می کنیم و برای این مادر فداکار و فرزندان آنها شادکامی و عاقبت به خیری از درگاه احدیت تمنا می کنیم .

 

۰ نظر ۲۶ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۰
سلحشوران شهر نراق

برادرانم عبدالله و کاظم محمودی در سال 1361 به فاصله کمتر از هشت ماه در عملیات های فتح المبین و محرم به شهادت رسیدند .

 

                                                           jnl9ysrge6s3n2zv60nk.jpg w0w92byztcfdyr6kreb.jpg

پسر عمه طلعتم بسیجی احمد ابوالحسنی نیز دومین روز عید نوروز 1361در فتح المبین مجروح و به اسارت نیروهای متجاوز ارتش بعث عراق گرفتار شد .دو پسر عمویم به اسامی نصرت الله و احمد رضا محمودی نیز در سال های 1359 و 1361 در دفاع مقدس مردم ایران به شهادت رسیدند .

ua91r4wzi28k2d24yavn.jpg u1ljpe5w5dbl6b7vhi.jpg

سید محمد جوادی جوان رعنای من تازه 16 ساله شده بود و لباس بسیجی دایی ها و پسر عموهایم را به تن کرد .

 

e1ck6mmb7xkc86vot411.jpg

مرحومه مادرم حاجیه خانم فاطمه رضایی یکبار که چهره نازنینش را دید گفت دخترم مواظب فرزندت باش ؛ گویی او و پدرم حاج علی محمودی که تجربه شهید پروری داشتند در چهره معصوم سید محمد عشقی را می دیدند که تاوانش سوختن به گرد پروانه بود.

 

7x5zc5z89mbqmjp9qrx.jpg  ocjmg5nwbeoisapxs28.jpg

                                                                             حاجیه خانم افسر محمودی                مرحومه حاجیه خانم فاطمه رضایی

روزی هم محمدم به عمویم حاج یوسف محمودی پدر دو شهید گفت هر کس لباس بسیجی پوشید دیگر باید آماده شهادت باشد .

hdz8m9207t9dt3ujpwxk.jpg

 شهید سید محمد جوادی

خانه را برای شادی ایّام نوروز باستانی فراهم می کردیم که بهار خیبر فرا رسید و خداوند تاریخ 18اسفند 1362 پنجمین شهید خانواده را بر ما منت نهاد . سید محمد جوان اوّل خانواده من و همسرم آقا سید رضا موفق شد نام خود را در جرگه ی لایقان لقاءالله ثبت نماید .

 

eqiecoahbl9z7ni41jo.jpg  xj1a8r495ljnlvpt7y7.jpg

سید رضا جوادی پدر بزرگوار شهید سید مجمد جوادی

13 سال پیکر مطهرش در جزیره مجنون از ارزش های والای انسانیت و عدالت خواهی دفاع می کرد تا اینکه 28 تیر 1376 تفحص گردید و در امام زاده محمد کرج سر به تیره تراب نهاد .

pv6tvwe6wd3y6j3j8bn.jpg  mh602d5ajawov2l9f2x2.jpg  2mjg21h8mh6rgn1wzkim.jpg 8ket7vk7hewakp7g0ss.jpg

سید احمد                        سید محمود                        سید کاظم                                 سید مهدی

حالا چهار فرزندمان سید احمد سید محمود سید مهدی و سید کاظم جوادی لباس بسیج بر تن دارند تا در زعامت رهبر عالیقدر آیت الله سید علی خامنه ای(حفظه الله) در سنگرهای تحصیل و تولید و اشتغال و فن آوری نام برادر شهیدشان و ارزش های والای او را آوازه ایران و جهان کنند .

k8n9dkb348qqlm2fnnk.jpg

حاجیه خانم افسر محمودی فرزند علی اهل شهر نراق 26/02/1392


۰ نظر ۲۵ دی ۹۳ ، ۲۳:۱۱
سلحشوران شهر نراق

  دبیرستان نراق افتتاح گردید

 ساختمان دبیرستان پسرانه ای که چندی پیش به وسیله یکی از اشخاص خیراندیش نراق به نام آقای حاج عباس معصومی در دست ساختمان بود به پایان رسید .

1umfif9ksjaw962idlp.jpg

31zujqo50h0sft789k9.jpg

 

در جشن باشکوهی که در محل دبیرستان نوبنیاد بر پا گردید دبیرستان به وسیله آقای کجوری مدیر کل فرهنگ و عده ای از شخصیت های محلی افتتاح گردید و مورد بازدید آقای کجوری قرار گرفت .  این دبیرستان به نام حاج عباس معصومی نامگذاری گردید . 

 

 copy.jpg

 

  

شماره 74

تاریخ 10/9/1353

خبرنگار اطلاعات در شهر نراق سید مصطفی غفاری

 

۰ نظر ۲۵ دی ۹۳ ، ۲۲:۲۷
سلحشوران شهر نراق

مهر 1353جوانی بودم با شور و شوق پای به عرصه آموزش و پرورش گذاشتم . مرا به دبیرستان امینییان آن روز و دبیرستان فعلی معصومی نراق فرستادند .

n8xpxc35qrmeeqyduc.jpg

عزیز الله فروغی

یکی از کلاس هایی که تدریس داشتم چهارم طبیعی بود . در این کلاس که وارد شدم چهره های آشنا و غیر آشنا را ملاحظه کردم و به مرور زمان دریافتم که انصافا دانش آموزان بسیار خوب و نازنینی مشغول تحصیل هستند .

xh8lbfo0xtf0ejt3abv.jpg

اما با گذشت زمان با اخلاق و رفتار و منش های آنها که بیشتر آشنا شدم بسیار برایم جذّاب و لذت بخش بود . در بین این عزیزان چهره ای صبور و خوددار ؛ تلاشگر و مهربان با سیمای معنوی مشاهده شد که جای تامل داشت . چرا ؟

r5vdhrczk7tg2gyypio.jpg

مرحوم سید نظام الدین موسویان

زیرا وقت شناس و مرتب و از همه مهمتر مودب بود . ادبش هر انسانی را شرمنده می کرد . هیچوقت حرفی نمی زد که پشیمانی خود و دلخوری دیگران را به وجود آورد . فکر می کنید این شخص کی بود ؟ فقط می توانست سید نظام الدین باشی(موسویان) دانش آموز چهارم طبیعی باشد

lsj1cwwkuk0xw74nha.jpg

امّا یک سال بعد سال 1354 دقایقی از کار من در مدرسه راهنمایی بامداد آن روز و اصفهانی فعلی نگذشته بود که به کلاس اوّل راهنمایی رفتم و تدریس درس ریاضی را شروع کردم  . از همان جلسه اول پس از سوال و جواب کردن دیدم نوجوانی ساکت ولی با آرامش خدادادی و ظاهری آراسته و بیانی شیوا و نگاهی معصومانه دستش را بلند می کرد و می گفت : من بگویم ؟

 rubebny58qwdmjm76xh8.jpg

تعجب همه را بر انگیخته بود ؛ چون شناختی به صورت مستقیم از او نداشتم لذا پرس و جو کردم و متوجه شدم این نوجوان برادر همان دانش آموز سال گذشته سید نظام الدین است . نامش را سید غلامرضا باشی معرفی کرد.

do5wu7nqj7l87c88r.jpg

شهید سید غلامرضا باشی

عجبمگر این دو برادر در چه خانواده ای تربیت شده اند که آنقدر مودب هستند ؟ پدرش آقا سید علی باشی و مادرش حاجیه خانم کلثوم مجیدی رضوانی هستند که از خوبان و با اخلاق ترین های روزکار هستند .  علاوه بر پدر و مادر پنداشتم الگوی دیگری باید داشته باشند . مگر معلمی دارند که به آنها درس ادب می دهد ؟ نمی دانم ؟

9emobmf0haaiyngabpds.jpg 7v6sxkixmhqakbi0igm.jpg

مرحوم سید نظام الدین موسویان در واپسین روزهای حیات

 

امّا پس از مدتی که با ایشان بودم برایم محرز شد که قطعا این ها از اربابشان امام حسین(ع) ارث برده اند و این امانت الهی را با گوشت و پوست خود اجین کرده اند . اولین روز های سال تحصیلی 1359 عراق با پشتیبانی بعضی کشورها جنگ ناخواسته ای را بر ایران نوپای اسلامی تحمیل کرد .

f4pe7a9t802gntpd4y30.jpg

این دو برادر پا به پای مردم در دفاع مقدس حضور داشتند . حتی برادر با ادب دیگرشان به نام سید تقی باشی(موسویان) از اواسط جنگ به هم نوعان سلحشورش پیوست .

2g39nw0yggbqe99blr.jpg

                                                                                                                                                                                                سید تقی موسویان

عید نوروز سال 1361 سید غلامرضا باشی از نخبه های تحصیل استان مرکزی در دفاع مقدس و عملیات فتح المبین به شهادت رسید . آنگونه که نقل می کنند آقا نظام نیز سال 1362 در جزیره مجنون شیمیایی گردیده ولی برای تشکیل پرونده اقدامی نکرده بود .

nvr7gkexxcupzehj0dea.jpg

ای کاش توان نوشتن همه خصوصیات شهید سید غلامرضای عزیز را داشتم که الگویی برای نوجوانان و جوانان امروز ما هست . چرا که این برادران ادب را برای ما عملا معنی کردند . خدایشان رحمت کند و به خانواده این عزیزان سلحشور توفیق عنایت فرماید .

 fjc3x1ta0thqfq2ie7b.jpg

ارادتمند همه جوانان و نوجوانان عزیزالله فروغی بازنشسته آموزش و پرورش 27/9/1393


سلحشوران شهر نراق از چهره فرهیخته و فرهنگ دوست حاج عزیزالله فروغی فرزند ابراهیم تقدیر و تشکر می نماید .

ad0h86bel2h0ckplz2d.jpg

مرحوم آقا نظام موسویان

مطالب با اهمیت استاد عزیزالله فروغی به مناسبت چهلمین روز درگذشت جانباز شیمیایی و جهادگر دفاع مقدس حاج سید نظام الدین باشی(موسویان) مورد استفاده کاربران قرار می گیرد . پنج شنبه 25 دی 1393 مراسم چهلمین روز عزیز سفر کرده از ساعت 14 در مسجد جامع شهر نراق منعقد می گردد .

۰ نظر ۲۴ دی ۹۳ ، ۲۳:۱۱
سلحشوران شهر نراق

 کتاب " 100 مکاشفه و کرامات از عارفان و عالمان ربانی"

 

 کتاب100 مکاشفه و کرامات از عارفان و عالمان ربانی در 125 صفحه توسط خانم وحیده احمدی و توسط انتشارات نسیم ظهور در سال 1392 چاپ و منتشر شده است .

169i4yhao6befykhc9p.jpg

 

نویسنده در این کتاب نوشته : تصمیم گرفتم تا صد مکاشفه و کرامت مهم از عارفان مجتهد شیعه را که در مجموعه " نامداران مکاشفه و کرامت" اثر حجت الاسلام احمدی جلفایی نیز آمده اند را به ترتیب رحلتشان برگزیده و تقدیم نمایم .

 

توضیحات سلحشوران شهر نراق

 در صفحات 43 و 44 این کتاب در خصوص علامه ملا محمد مهدی نراقی بن ابی ذر اهل نراق مطالبی به این شرح نوشته است :

 مرحوم‌ نراقی‌ ، از منزل‌ بیرون‌ می‌آید و ‌ به‌ سمت‌ وادی‌ السلام‌ نجف‌ برای‌ زیارت‌ اهل‌ قبور می رود؛

bv7mbvbizv0f4xyp8kc.jpg

در این حال‌ می‌بیند عده‌ای‌ جنازه‌ای‌ را آوردند و قبری‌ برای‌ او حفر نموده‌ و جنازه‌ را در میان‌ قبر گذاشتند و به‌اوگفتند: ما کاری‌ داریم‌، شما بقیه‌ تجهیزات‌ این‌ جنازه‌ را انجام‌ دهید!

 مرحومِ نراقی‌ می گوید: من‌ در میان‌ قبر رفتم‌ که‌ کفن‌ را باز نموده‌ و صورت‌ او را بروی‌ خاک‌ بگذارم‌، و بعد بروی‌ او خشت‌ نهاده‌ و خاک‌ بریزم‌ ‌؛ ناگهان‌ دیدم‌ دریچه‌ایست‌، از آن‌ دریچه‌ داخل‌ شدم‌ دیدم‌ باغ‌ بزرگی‌ است‌، درخت‌های‌ سرسبز سر به‌ هم‌ آورده‌ و دارای‌ میوه‌های‌ مختلف‌ و متنوع‌ است‌. از دَرِ این‌ باغ‌ یک‌ راهی‌ است‌ بسوی‌ قصر مجللی‌ که‌ در تمام‌ این‌ راه‌ از سنگ‌ ریزه‌های‌ متشکل‌ از جواهرات‌ فرش‌ شده‌ است .

r109flxuwwkt7k42oq2.jpg

 من‌ بی‌اختیار وارد شدم‌ و یکسره‌ بسوی‌ آن‌ قصر رهسپار شدم‌، دیدم‌ قصر با شکوهی‌ است‌ و خشت‌های‌ آن‌ از جواهرات‌ قیمتی‌ است‌؛ از پله‌ بالا رفتم‌، در اطاقی‌ بزرگ‌ وارد شدم‌، دیدم‌ شخصی‌ در صدر اطاق‌ نشسته‌ و دور تا دور این‌ اطاق‌ افرادی‌ نشسته‌اند. سلام‌ کردم‌ و نشستم‌، جواب‌ سلام‌ مرا دادند. بعد دیدم‌ افرادی‌ که‌ در اطراف‌ اطاق‌ نشسته‌اند از آن‌ شخصی‌ که‌ در صدر نشسته‌ پیوسته‌ احوالپرسی‌ می‌کنند و از حالات‌ اقوام‌ و بستگان‌ خودشان‌ سؤال‌ می‌کنند و او پاسخ‌ می دهد. و آن‌ مرد مبتهج‌ و مسرور به‌ یکایک‌ از سؤالات‌ جواب‌ میگوید. قدری‌ که‌ گذشت‌ ناگهان‌ دیدم‌ که‌ ماری‌ از در وارد شد و یکسره‌ بسمت‌ آن‌ مرد رفت‌ و نیشی‌ زد و برگشت‌ و از اطاق‌ خارج‌ شد .

 آن‌ مرد از درد نیش‌ مار، صورتش‌ متغیر شد و قدری‌ به‌ هم‌ برآمد، و کم‌ کم‌ حالش‌ عادی‌ و بصورت‌ اولیه‌ برگشت‌. سپس‌ باز شروع‌ کردند با یکدیگر سخن‌ گفتن‌ و احوالپرسی‌ نمودن‌ و از گزارشات‌ دنیا از آن‌ مرد پرسیدن‌. ساعتی‌ گذشت‌ دیدم‌ برای‌ مرتبة‌ دیگر، آن‌ مار از در وارد شد و به‌ همان‌ منوال‌ پیشین‌ او را نیش‌ زد و برگشت‌.

آن‌ مرد حالش‌ مضطرب‌ و رنگ‌ چهره‌اش‌ دگرگون‌ شد و سپس‌ به‌حالت‌ عادی‌ برگشت‌. من‌ در این‌ حال‌ سؤال‌ کردم‌: آقا شما کیستید؟ اینجا کجاست‌؟ این‌ قصر متعلق‌ به‌ کیست‌؟ این‌ مار چیست‌؟ چرا شما را نیش‌ میزند؟ گفت‌: من‌ همین‌ مرده‌ای‌ هستم‌ که‌ هم‌ اکنون‌ شما در قبرگذارده‌اید، و این‌ باغ‌ بهشت‌ برزخی‌ من‌ است‌ که‌ خداوند به‌ من‌ عنایت‌ نموده‌ است‌، که‌ از دریچه‌ای‌ که‌ از قبر من‌ به‌ عالم‌ برزخ‌ باز شده‌ است‌ پدید آمده‌ است‌. این‌ قصر مال‌ من‌ است‌، این‌ درختان‌ با شکوه‌ و این‌ جواهرات‌ و این‌ مکان‌ که‌ مشاهده‌ می‌کنید بهشت‌ برزخی‌ من‌ است‌، من‌ آمده‌ام‌ اینجا. این‌ افرادی‌ که‌ در اطاق‌ گرد آمده‌اند ارحام‌ من‌ هستند که‌ قبل‌ از من‌ بدرود حیات‌ گفته‌ و اینک‌ برای‌ دیدن‌ من‌ آمده‌اند و از بازماندگان‌ و ارحام‌ و أقربای‌ خود در دنیا احوالپرسی‌ نموده‌ و جویا میشوند، و من‌ حالات‌ آنان‌ را برای‌ اینان‌ بازگو میکنم .‌

  b7ku8fj0s57a5miwddny.jpg

 گفتم‌ این‌ مار چرا تو را میزند؟ گفت‌: قضیه‌ از این‌ قرار است‌ که‌ من‌ مردی‌ هستم‌ مؤمن‌، اهل‌ نماز و روزه‌ و خمس‌ و زکات‌، و هر چه‌ فکر میکنم‌ از من‌ کار خلافی‌ که‌ مستحق چنین‌ عقوبتی‌ باشم‌ سر نزده‌ است‌، و این‌ باغ‌ با این‌ خصوصیات‌ نتیجه‌ برزخی‌ همان‌ اعمال‌ صالحه‌ من‌ است‌؛ مگر آنکه‌ یک‌ روز در هوای‌ گرم‌ تابستان‌ که‌ در میان‌ کوچه‌ حرکت‌ میکردم‌، دیدم‌ صاحب‌ دکانی‌ با یک‌ مشتری‌ خود گفتگو و منازعه‌ دارند؛ من‌ رفتم‌ نزدیک‌ برای‌ اصلاح‌ امور آنها، دیدم‌ صاحب‌ دکان‌ می‌گفت‌: سیصد دینار (شش‌ شاهی‌) از تو طلب‌ دارم‌ و مشتری‌ می‌گفت‌: من‌ پنج‌ شاهی‌ بدهکارم‌. من‌ به‌ صاحب‌ دکان‌ گفتم‌: تو از نیم‌ شاهی‌ بگذر، و به‌ مشتری‌ گفتم‌: تو هم‌ از نیم‌ شاهی‌ رفعِ ید کن‌ و به‌ مقدار پنج‌ شاهی‌ و نیم‌ به صاحب‌ دکان‌ بده .‌

 صاحب‌ دکان‌ ساکت‌ شد و چیزی‌ نگفت‌؛ ولی‌ چون‌ حق با صاحب‌ دکان‌ بوده‌ و من‌ به‌ قدر نیم‌ شاهی‌ به‌ قضاوت‌ خود ـ که‌ صاحب‌ دکان‌ راضی‌ بر آن‌ نبود ـ حق او را ضایع‌ نمودم‌، به‌ کیفر این‌ عمل‌ خداوند عزوجل این‌ مار را معین‌ نموده‌ که‌ هر یک‌ ساعت‌ مرا بدین‌ منوال‌ نیش‌ زند، تا در نفخ‌ صور دمیده‌ و خلائق‌ برای‌ حساب‌ در محشر حاضر شوند، و به‌ برکت‌ شفاعت‌ محمد و آل‌ محمد علیهم‌ السلام‌ نجات‌ پیدا کنم .

s9sr1s86kpi9r9d2r3i.jpg

 چون‌ این‌ را شنیدم‌ برخاستم‌ و گفتم‌: عیال‌ من‌ در خانه‌ منتظر است‌، من‌ باید بروم‌ و برای‌ آنان‌ افطاری‌ ببرم‌. همان‌ مردی‌ که‌ در صدر نشسته‌ بود برخاست‌ و مرا تا در بدرقه‌ کرد، از در که‌ خواستم‌ بیرون‌ آیم‌ یک‌ کیسه‌ برنج‌ به‌ من‌ داد، کیسه‌ کوچکی‌ بود، و گفت‌: این‌ برنج‌ خوبی‌ است‌، ببرید برای‌ عیالتان .

 من‌ برنج‌ را گرفته‌ و خداحافظی‌ کردم‌ و آمدم‌ بیرون باغ‌، از دریچه‌ای‌ که‌ داخل‌ شده‌ بودم‌ خارج‌ شدم‌، دیدم‌ داخل‌ همان‌ قبر هستم‌ و مرده‌ هم‌ به‌ روی‌ زمین‌ افتاده‌ و دریچه‌ای‌ نیست‌؛ از قبر بیرون‌ آمدم‌ و خشت‌ها را گذارده‌ و خاک‌ انباشتم‌ و به‌ سوی‌ منزل‌ رهسپار شدم‌ و کیسه‌ برنج‌ را با خود آورده‌ و طبخ‌ نمودیم‌. و مدتها گذشت‌ و ما از آن‌ برنج‌ طبخ‌ میکردیم‌ و تمام‌ نمی‌شد، و هر وقت‌ طبخ‌ میکردیم‌ چنان‌ بوی‌ خوشی‌ از آن‌ متصاعد میشد که‌ محله‌ را خوشبو میکرد. همسایه‌ها می‌گفتند: این‌ برنج‌ را از کجا خریده‌اید؟

 

 169i4yhao6befykhc9p.jpg

 

 بالاخره‌ بعد از مدتها یک‌ روز که‌ من‌ در منزل‌ نبودم‌، یک‌ نفر به‌ میهمانی‌ آمده‌ بود و چون‌ عیال‌ از آن‌ برنج‌ طبخ‌ میکند و آن‌ را دَم‌میکند، عطر آن‌ فضای‌ خانه‌ را فرا می گیرد، میهمان‌ می‌پرسد: این‌ برنج‌ از کجاست‌ که‌ از تمام‌ اقسام‌ برنج‌های‌ عنبر بو خوشبوتر است‌؟ اهل‌ منزل‌، مأخوذ به‌ حیا شده‌ و داستان‌ را برای‌ او تعریف‌ می‌کنند. پس‌ از این‌ بیان‌، آن‌ مقداری‌ از برنج‌ که‌ مانده‌ بود چون‌ طبخ‌ کردند دیگر برنج‌ تمام‌ می شود. آری‌ اینها غذاهای‌ بهشتی‌ است‌ که‌ خداوند برای‌ مقربان‌ درگاه‌ خود روزی‌ میفرماید .

 

۰ نظر ۲۳ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۵
سلحشوران شهر نراق

  کتاب " 53 نفر "

 

کتاب 53 نفر در 328 صفحه خاطرات آقای بزرگ علوی است که توسط موسسه انتشارات نگاه در سال 1389 چاپ و منتشر گردیده است

v8bskwq69gge99qat9vb.jpg

 

 توضیحات سلحشوران شهر نراق

 سید مجتبی   بزرگ علوی فرزند سید ابوالحسن (1282 تهران 1375 آلمان) نویسنده چپ گرا و از بنیانگذاران حزب منحله توده ایران می باشد . وی یکی از افراد گروه 53 نفر بود که سال 1315 دستگیر و سال 1320 از زندان آزاد شد .

 i61hm9ezb74iiyxhbgnh.jpg

  سید مجتبی   بزرگ علوی

 

چون عباس نراقی یکی از اعضای گروه 53 نفر بود مطالب این کتاب شامل حال ایشان نیز است. برای نمونه در صفحه 232 کتاب خاطرات 53 نفر بزرگ علوی به طور اغراق آمیز نوشته  :  نطق عباس نراقی در دادگاه به حدی مهیّج بود که آژان ها و صاحب منصبان و حتی قضات نیز دستمال به دست گرفته و اشک می ریختند .

                                                                                                         46tlrq2idirfjquc4ht5.jpg

                                                                                                                                                                                                            عباس نراقی

 

عباس نراقی فرزند روحانی شهید حجت الاسلام آقا علی  در کاشان تولد یافت. پس از طى تحصیلات ابتدایى و متوسطه وارد دانشکده حقوق تهران شد و درجه لیسانس در علوم قضایى گرفت. آنگاه با اخذ پروانه به وکالت دادگسترى پرداخت .

 

 uvj94s327z40e2dhtat.jpg

وى به هنگام تحصیل در دانشکده حقوق با افکار سوسیالیستى آشنا شد و سرانجام به دکتر تقی ارانى و یاران وى که در خفا فعالیت داشتند پیوست و براى مرام و مسلک آنها تبلیغ مى‏نمود .

 

wobpry14fer01uvffod.jpg

 

سرانجام پس از کشف شبکه حزبی که منجر به توقیف پنجاه و سه نفر از فعالین آنها گردید نراقى نیز جزء آنها بود و به زندان افتاد و پس از محاکمه محکوم به سه سال زندان شد. پس از استخلاص از زندان به قم تبعید شد و تا شهریور 1320 شمسی تحت نظر نظمیه قرار داشت . 

 

 

۰ نظر ۲۲ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۵
سلحشوران شهر نراق

 

قبل انقلاب جهت دیدار برادرم علی عابدینی (مرحوم) که ارتشی بود به اهواز مسافرت و بعد برای گردش کنار رودخانه خروشان کارون و شهرهای خرمشهر و آبادان رفتیم و شرایط خاصی را دیدم .

 

42neqj2qosw2hdq2ycvv.jpg

علی اصغر عابدینی

 

آنجا صدای خواننده می آمد که ترانه مشهور آن زمان که می خواند : آی .. بلرزان بلرزان .
ده سال بعد زمستان سال 1365 طی عملیات کربلای 5 در شلمچه شاهد بمباران و گلوله باران دشمن بعثی عراق بودم که چه وحشتناک خرمشهر را می لرزاند و آنجا بود که یاد بلرزان بلرزان گذشته افتادم .

 

yjiow6n39w6rrja0zhsl.jpg

علی اصغر عابدینی فرزند شکرالله اهل شهر نراق15/10/1393

 

۰ نظر ۲۲ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۰
سلحشوران شهر نراق

 چرا به آثار تاریخی شهر نراق توجه نمی شود ؟



این بخش که دارای آثار تاریخی زیاد است قریب چهار هزار نفر جمعیت دارد که در مغرب شهرستان کاشان و مشرق بخش دلیجان در دامنه کوه و در کوهپایه معروف هول(ال) قرار گرفته است . رودخانه بزرگی از مشرق به مغرب این بخش را همراهی می کند که آب آن به رودخانه قم می ریزد .

wijaxrg52sj0n6m0kyj.jpg

در مشرق این بخش گردنه راه کاشان می باشد که همیشه در زمستان از برف پوشیده و بیشتر بر اثر کولاک و برف زیاد مسدود است .
در این بخش بناهای تاریخی زیاد از دوران قدیم باقیمانده که چون مقامات مسئول در نگهداری آنها توجهی نکرده اند اکثرا به صورت خرابه باقیمانده است که کلیّه آثار موقوفه می باشد و درآمد آن به هیچ وجه تکافوی هزینه تعمیرات آن را نمی نماید .

uqpre02mnzoub9dofcxd.jpg


این بناها به ترتیب عبارتند از :

1- مسجد سفلی : ساختمان آن مربوط به قرن هفتم هجری است و به طوریکه از سبک ساختمان معلوم است مربوط به زمان سلاجقه می باشد .

2- بقعه شاهزاده یحیی : استیل بنای آن با تاریخ زمان سلجوقیان تطبیق می نماید و در ایوان آن سنگ نبشته هایی است که حکایت از وفات 400 سال قبل صاحبان قبر می نماید .

3- بقعه شاهزاده سلیمان : ساختمان آن مربوط به زمان شاه طهماسب صفوی است و تاریخ مربوط به روی درهای چوبی متروکه شاهزاده حک شده است .

4- مسجد جامع نراق: ساختمان آن مربوط به زمان قاجاریه و دارای محراب کاشی نفیس است و منبر و پنجره های نورگیر آن مشبّک و با شیشه های الوان تزیین شده است .

5- دو باب آب انبار و حسینیه : تاریخ ساختمان آن قریب 120 سال قبل می باشد و از نظر مهندسی و گوشه گیری بنا از شاهکارهای فنّ معماری زمان قاجاریه است .

6- بازار و تیمچه های نراق : بازار معروف به شمس السلطنه و تیمچه های حاج مهدی و حاج خان که یکی سرپوشیده و دیگری دارای ستون هایی از سنگ تراش بوده و درب حجره های آن از چوب گردو و به صورت گره ساز ؛ مسدّس است(شش گوشه) که ابعاد هر یک از مسدّس ها کمتر از چند سانت است .

7- کارخانه روغن کشی(عصارخان) که از زمان های بسیار قدیم باقی مانده و اکثر دستگاه های آن سالم است .

 

اخیرا از طرف آقای مهندس سیحون رئیس موزه ها و آثار تاریخی به اتفاق آقای مهندس صدری رئیس دفتر فنی وزارت کشور از آثار مذکور بازدید به عمل آمد و کمیسیونی به همین منظور در وزارت کشور تشکیل شده لزوم تعمیرات فوری بناهای فوق الذکر به وزارت فرهنگ و هنر توصیه شده است .

lipaj4e1tjngoow34a3o.jpg

 

توضیح : عکس های برداشته شده از کلیه آثار مذکور در دفتر فنی وزارت کشور موجود است که می تواند برای تکمیل رپرتاژ از آنها استفاده کنید . در ضمن تعدادی فیلم به پیوست تقدیم می شود که هر یک نشان دهنده قسمتی از آثار مزبور است .
خواهشمند است در چاپ آن اقدام فرمایید . البته عکس ها بدون فلاش برداشته شده و در اینجا بیش از این امکان نداشته است .

 با تشکر

 

 copy.jpg

 

شماره 54
تاریخ 1/5/1351
خبرنگارنراق سید مصطفی غفاری

 

۰ نظر ۲۱ دی ۹۳ ، ۲۲:۲۷
سلحشوران شهر نراق

قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت در ۲۹ تیر ۱۳۶۶، پس از تصویب هفت قطعنامه در شورای امنیت ؛ امام خمینی رحمت الله علیه برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر شد که بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد.

dzmzbtlu15jiaaqq6rq.jpg

تقی آعلی

ولی بعد از گذشت یک سال و هفت روز در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شد و حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در ۲۹ تیر ۱۳۶۷ پیامی درباره ی پذیرش قطعنامه منتشر کرده که به «نوشیدن جام زهر» معروف شد.

   lxa3h4s2ikqteiuyxyjv.jpg                                            ipi257dtnthhg4e3u5p.jpg

                                                       شهید غلامرضا یوسفی فرزند نوروز ، تقی آعلی            تقی آعلی ، شهید غلامرضا یوسفی فرزند عباس

اگرچه عراق پس از پذیرفتن قطعنامه ۵۹۸ به حملات خود ادامه داد اما موفقیتی بدست نیاورد . رهبر کبیر انقلاب و فرمانده کل قوا حضرت آیت الله سید روح الله خمینی(ره) تاریخ 29 تیر 1367 اعلام فرمود :

io5abw6hi5ubhvpgxiu5.jpg

من باز می گویم که قبول این مسئله برای من از زهر کشنده تر است، ولی راضی به رضای خدایم و برای رضایت او این جرعه را نوشیدم و نکته ای که تذکر آن لازم است این است که در قبول این قطعنامه فقط مسئولین کشور ایران به اتکای خود تصمیم گرفته اند و کسی و کشوری در این امر مداخله نداشته است.

cqdu88i6vh13to4rpti2.jpg       5ekvtnipusgtvmfdoli9.jpg

مردم عزیز و شریف ایران، من فرد فرد شما را چون فرزندان خویش می دانم و شما می دانید که من به شما عشق می ورزم و شما را می شناسم، شما هم مرا می شناسید. در شرایط کنونی آنچه موجب امر شد تکلیف الهی ام بود.

kd422wkjbdz3a0p7cu.jpg

اواخر جنگ بود که تاریخ سوم مرداد ۱۳۶۷ منافقین و ارتش عراق، عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از طریق مرز خسروی و سرپل ذهاب و هلی برن از جنوب گردنه "پاطاق" (نزدیک سر پل ذهاب) آغاز و به طرف شهر "کرند غرب" پیشروی و تا نزدیکی های گردنه چهار زبر باختران (کرمانشاه) آمدند .

pt5slqhz9r8cn4swlqb.jpg
یک هفته بعد از موفقیت رزمندگان اسلام بر علیه منافقین طی عملیات مرصاد تاریخ 11 مرداد 1367 با عده ای از بسیجیان شهر نراق برای پشتیبانی و مقابله احتمالی با تهاجم مجدد دشمن به منطقه عملیاتی اعزام شدیم .

tn78amwiuybxllo4f4s.jpg

یکی از نیروهای متعهد که اغلب در مواقع عملیات های حساس در جبهه به کمک سلحشوران می شتافت حجت الاسلام سید ابوالفضل بابایی فرزند سید رضا بود که با ایشان همراه بودیم .

vm6091w67ilc86kq1f9.jpg

در منطقه پدافندی کرمانشاه بودیم که جنگ تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ پایان یافت . سه هفته دیگر با همه شرایط تلخ و شیرین در جبهه ماندیم و تاریخ 25 شهریور 1367 به نراق بازگشتیم و به فعالیت های فرهنگی در آموزش و پرورش ادامه دادم تا اینکه سال 1393 بازنشسته شدم .


fvsjtx9oaz3dk74bfqj.jpg

جانباز تقی آعلی فرزند اسماعیل اهل شهر نراق 16/2/1390

۰ نظر ۲۰ دی ۹۳ ، ۲۳:۱۱
سلحشوران شهر نراق

بسیجیان شهر نراق علاوه بر حضور فعال در دفاع مقدس در فعالیت های تبلیغی و هنری هم دستی به آتش داشتند . سال 1364 آقای علی کمره ای طراح این اقدام به همراه عده ای تصمیم گرفتند نمایشنامه ای در حضور مردم اجرا کنند .

059m05hk1rdk1xerru.jpg

علی کمره ای

 

حسینیه محل مناسبی بود که شب ها در آنجا تمرین می کردیم . شب اصلی فرا رسید و زنان و مردان و فرزندانشان برای مشاهده به حسینیه آمدند . نام نمایشنامه " آخرین تصمیم صدام " اعلام شد و هنگام شروع یکی یکی افراد می آمدند و خودشان را معرفی و مطلبی را بیان می کردند . ابوالفضل عابدی با هیبت زیبا خودش را صدام نمایشنامه معرفی کرد . نجات عابدی به عنوان همسر خانواده همراه با فرزندانش روی سِن قرار گرفت

8ckn2fgsi4xtc364dyq.jpg

 

بقیه افراد همچون : احمد مرادی محمود مرادی اصغر حیدریعلی محمد نوری(شهید)علی رزاقی(شهید(- مجید پریشانی ابراهیم لطفی و دوستان دیگر خودشان را معرفی کردند و مورد تشویق حضار قرار گرفتند .

1smvrejjsu4goip21yrk.jpg

 

حاج محمود رزاقی(جانباز متوفی) وقتی روبروی مردم قرار گرفت دستپاچه شد و به جای اینکه مشت هایش را کِره کرده و با صدای بلند بگوید "مرگ بر صدام" اشتباها فریاد زد "درود بر صدام" که مردم خندیدند و ایشان خجالت کشید . بنده و دوستان تلاش کردیم صحنه نمایش به هم نخورد و به حاجی محمود روحیه دادیم و نهایتا اجرای شایسته ای از کار در آمد

v0znnvoj976n9r2vtp5.jpg

حسین کرباسی(جانباز متوفی) و غلامعباس حسینی هم در زیر زمین حسینیه مسئول تیراندازی صحنه با فشنگ های واقعی را بر عهده داشتند . چون زمان جنگ بود مردم وقتی رگبارهای واقعی را با رعایت مسائل حفاظتی می شنیدند لذت می بردند .نهایتا نیز صدام با شلیک بر مغزش خودکشی کرد و نمایش پایان یافت .

 

1u8jhrp6b9e5ohbwc9j6.jpg     2e5yqwhsmupf1qy848an.jpg

علی آقا به همراه پسر بزرگوارش آقاسجاد

 

چون نمایشنامه مورد اقبال عمومی قرار گرفت در روستای خاوه اردهال نیز اجرای برنامه داشتیم . آن روز جعفرعلی کمره ای(شهید) نیز به نراق آمده بود و از او خواهش کردیم تا در نمایشنامه خاوه مساعدت داشته باشد . .

 8ckn2fgsi4xtc364dyq.jpg

  مسئله خنده داری در ابتدای صحنه پیش آمد که جعفرعلی که خیلی خوش اخلاق و خنده رو بود دیگر نتوانست ما را همراهی کند .
انشاء الله در ایّام میلاد رئیس مکتب مهر و رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) و رئیس مذهب عشق و مودت صادق آل عبا(ع) و خوشحالی سجادم همه شادکام و پیروز باشید .

v71u05tmxntk7k02py1.jpg

جانباز حاج علی کمره ای فرزند تقی اهل شهر نراق19/10/1393

 

 

۰ نظر ۱۹ دی ۹۳ ، ۲۳:۱۱
سلحشوران شهر نراق

ساختمان یک باب مهد کودک به مساحت 900 متر با سرویس کامل و سالن غذاخوری توسط آقای حاج عباس معصومی یکی از اهالی خیّر شهر نراق تکمیل و به وزارت تعاون و امور استان ها اهدا شد .

 

http://yasupload.ir/uploads/xqqfv3mye8nat9fef2.jpg

 

عکس قسمتی از دیوار و نمای مهد کودک قدیم  ، استفاده از آرشیو سلحشوران شهر نراق

 

در این مهد کودک روزانه 60 کودک به وسیله مددکار اجتماعی تربیت و تغذیه می شوند .

 

 

 copy.jpg

 

شماره 91
تاریخ 25/8/1352
خبرنگارنراق سید مصطفی غفاری

 

۰ نظر ۱۸ دی ۹۳ ، ۲۲:۲۷
سلحشوران شهر نراق

 مردم دیندار نراق طی هشت سال دفاع مقدس مساعدت های بیشماری در تاریخ نیکوکاری خود به ثبت رساندند . آنان عاشقانه به سلحشورانی که جانانه از کشور در مقابل تجاوز عراق و هم پیمانانش مقاومت می کردند پشتیبانی نموده اند .

jltg5fkrkof40eonc2rp.jpg

دستخط بسیجی صادق رضی فرمانده ستاد ناحیه مقاومت شهر نراق


سه سند از میان انبوه اسناد از ستاد پشتیبانی جنگ شهر نراق به جبهه های حق علیه باطل ارائه می گردد . مسئول ستاد مقاومت نراق در این برهه بسیجی صادق رضی فرزند منصور بوده است .

شماره : 2749-10/0113
تاریخ : 14/9/1361
حکم ماموریت
به آقای فرهاد میرزایی (فرزند میرزاآقا اهل قالهر به عنوان راننده) ماموریت داده می شود که از تاریخ 14/9/1361 به مدت 4 روز در معیت برادران نصرالله حیدری(فرزند رضا اهل نراق) و مهدی رضی(فرزند منصور اهل نراق) به مقصد جبهه جنگ حق علیه باطل " تدارکات تیپ علی بن ابیطالب(ع) " به منظور تحویل اجناس اهدایی مردم به تدارکات تیپ عزیمت نمایند و پس از مراجعت گزارش کار خود را فورا ارائه دهند

eaza3s3xugapg65vzvw1.jpg
وسیله مسافرت : اتومبیل بنز خاور شماره 21255 تهران ب متعلق به آقای میرزایی .
ملاحظات : از کلیه نیروهای نظامی و انتظامی تقاضای کمال همکاری را می نماییم .
اعزام کننده : بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان دلیجان . امضا حجت الاسلام علیرضا نظری

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


شماره : 24/17
تاریخ 15/9/1361
به : مردم حزب الهی شهر نراق
از : لشکر 17 علی بن ابیطالب(ع) واحد تدارکات
موضوع : تحویل اجناس

سلام علیکم با آرزوی طول عمر برای رهبر عزیز انقلاب تایید می گردد اجناس مشروحه ذیل از طرف مردم متدین و شهید پرور شهر نراق به لشکر 17 علی بن ابیطال(ع) رسیده است :

oppvvpt0ibkaah72sxe.jpg



ترشی یکصد و پنجاه کیلوگرم
ماست یکصد و پنجاه کیلوگرم
مربا هفتصد کیلوگرم
حلوا هفتاد و شش کیلوگرم
برگه دویست کیلوگرم
تاید دوازده بسته
صابون شش عدد
نان خشک نوزده چادر نهصد کیلوگرم
نان شیر شش چادر یکصد و پنجاه کیلوگرم
آجیل پنجاه کیلوگرم


لشکر 17 علی بن ابیطالب علیه السلام
واحد تدارکات توزیع  15/09/1361

۰ نظر ۱۸ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۰
سلحشوران شهر نراق


6azoqn86gq7nnlbiiz1c.jpg

 منزل حاجی خان در شهر نراق سال 1303 شمسی(90 سال قبل)
حجت الاسلام آقا احمد فاضلی (نراقی پور) فرزند حجت الاسلام آقا محمد فاضلی در زمانی که معمم بود . آقا احمد قاضی دادگستری بود که تاریخ 5 مرداد 1339 در محور نیزار در تصادفی که اتوبوس مرحوم حاج رضا آعلی دچار سانحه شد فوت نمود و در قبرستان شیخان قم به خاک سپرده شد .
سمت چپ : مرحوم میرزا شکرالله خان صفایی فرزند...
بغل آقای صفایی با موی سر کم : احتمالا مرحوم حسن مهدوی
کودک : مرحوم دکتر حسینعلی خان صفایی فرزند شکرالله
این عکس یکی از نادرترین و قدیمی ترین عکسی است که تاکنون به سلحشوران شهر نراق واصل شده است و شناسایی همه افراد حاضر در عکس سخت است .

36hlii25r6jnskxbrtn4.jpg

مرحوم حاج محمد قجری فرزند اکبر و  همسرش مرحومه بتول (مولود) یوسفی فرزند غلامحسین

 

f4z35jczisdhcxg8bsyj.jpg

تهران - سال 1366

از راست : جواد ماندنی فرزند مرتضی - حسن ماندنی فرزند غلامعباس - مرتضی ماندنی فرزند حسین - حمید قیومی فرزند سلطانعلی

15qewf4m4854ubxo7hvu.jpg

مرحوم حاج مصطفی قجری فرزند محمد و همسرش مرحومه حاجیه خانم بتول لطفعلی فرزند حسین

554xfd9vkq1v88pidisl.jpg

مهد کودک شهر نراق - سال 1377

از راست : محسن عظیمی فرزند علی محمد - محمد آعلی فرزند مجتبی -.... قجری فرزند محمد -محمد رضایی فرزند علی -سیدامیرحسین حسینی نژاد فرزند سید عباس -محمدمهدی لطفعلی فرزند علی اصغر -سید محمد جواد موسویان فرزند سید محمد -محمدرضا مرادی فرزند احمد -حامد شریفی فرزند سیف الله

نشسته از چپ :  سارا اشرفی فرزند قاسم  -مرضیه رمضانی محمد-راحله قجری فرزند حسن -مونا قجری فرزند مهدی -.....لطفی فرزند ...

ردیف وسط از چپ :آسیه آقاحسینی فرزند عباس -فاطمه صادقی فرزند قدرت الله -نیلوفر براتی فرزند داود -زینب قجری فرزند ....-ساغر قجری فرزند محمد نسیم سامری فرزند سعید یگانه حیدری- ..........محمدی دختر شهردار قدیم نراق

bdghaizz6qx32ghnyxvz.jpg

مرحوم شکرالله عابدینی فرزند علی اکبر و همسرش مرحومه بهجت السادات موسوی فرزند سید حبیب

zpgeorwr3q1vjp4su4en.jpg

جشن ازدواج غلامحسین رمضانی فرزند غلامعلی - 11/02/1358

هادی اکبری فرزند...اهل قم - مجتبی طالبی فرزند حسین - مصطفی طالبی فرزند حسین (شهید) - غلامحسین رمضانی فرزند غلامعلی - حسین رضایی فرزند قنبر

ai330czhmrdcc0ohupk6.jpg

مرحوم جعفر حیدری فرزند عباس و همسرش مرحومه منور مبینی فرزند.....

 

wn60w5ydr2lu17x09r.jpg

طبیعت نراق - سال 1370 

از راست : غلامعلی جعفری فرزند حسین - مرحوم سید جلال جلالی فرزند سید تقی - مرحومه فاطمه صالحی فرزند محمد رضا

c5ll41veyamt8ii1915x.jpg

نمایندگی روغن نباتی جهان در شهر نراق حاج سید محمود غفاری(مرحوم)

5ftz6we2asnknoe7rdfl.jpg

مرحوم غلامحسین خسروی فرزنداسدالله و همسرش زیور خسروی فرزند محمد

xrf6tmw90fayrzp3ip.jpg

شهر نراق - سال 1375

از راست : قنبر علی عابدی فرزند کمال - مرحوم کمال عابدی فرزند ابراهیم -  غلامرضا عابدی فرزند کمال - مرحوم حاج علی عابدینی فرزند محمد  

6yo6z0cad1zr8iyymsvb.jpg

مرحوم مرتضی قلی صفری فرزند خیرالله اهل روستای بیجگان جاسب و همسرش سیده السادات کفایت میرخدابخشی فرزند سید احمد اهل خاوه اردهال

c15036wybf79pz1bt4hs.jpg

مرتضی لطفی فرزند علی - ربابه لطفی فرزند اسماعیل به همراه فرزندشا ن مصطفی.لطفی فرزند مرتضی

 

 

hyw51mg7nnz5b3y3l5.jpg

شهر نراق - میدان امام خمینی - سال 1376

 

 

این عکسها گویای خاطرات قشنگ زندگی است .خاطراتی که هنوز با وجود گذشت سالها از آن  بوی تازگی و عطر خوش مهربانی می دهد . هنوز هم که هنوز است وقتی  آلبوم خاطرات آن روزگار را مرور می کنیم اشک شوق و لبخند دلنشین  دوستی با هم در می امیزند و ساعت ها وقتمان صرف مرور این خاطرات می شود.

 

خاطرات خوش گذشته را با هم ورق می زنیم تا.............

 

سایت سلحشوران شهر نراق

 

۰ نظر ۱۷ دی ۹۳ ، ۲۲:۱۵
سلحشوران شهر نراق

هدایت به بالای

folder98 facebook