سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

عـکـس، خـاطـرات ، دل نـوشـتـه هـای دفـاع مـقـدس ، انـقـلـاب و اطـلـاعـات عـمـومـی

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

شهر نراق زادگاه علامه ملا محمد مهدی نراقی و ملا احمد نراقی (فاضلین نراقی)
بیش از 100 نفر از مشاهیر نامدار دارای جمعیت سه هزار نفره در مقطع 8 سال دفاع مقدس دارای 180 رزمنده بوده و علاوه بر آن 8 آزاده و 100 جانباز(مجروح)و 80 شهید تقدیم آرمان های میهن اسلامی نموده است.


بایـگـانی
آخـریـن مـطـالـب

۲۹ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

اجاره بها صحیحه شرعیه قبول نمودم از سَرکار بندگان شامخ الارکان آقایی آقای ملا محمد رضا دام اقباله حقیر محمد جواد خَلف مرحوم حاجی محمد مهدی همگی و تمامی قطعات زمین واقع در درب باغ حاجی ابراهیم که تخمیناً سی و پنج مَن است و محدود است به حدود اربعه :
حدّی به شارع
حدّی به زمین میرزا ابوتراب
حدّی به زمین حاج ابراهیم و تقی دباغ
حدّی به باغ حاجی ابراهیم
ابتدا از اول مهرماه الی مدت چهار سال تمام شمسی به مال الاجاره نامچه در دویست مَن به وزن شاه گندم و جو بالمناصفه که در هر سالی بیست و پنج مَن جو و بیست و پنج مَن گندم کارسازی بندگان حفظم اله شود  این چند کلمه بر سبیل اجاره نامچه قلمی گردید
تحریرا فی سه حیرت دلیل سیچقان ییل(سال موش) مطابق سنه 1293(احتمالا 3 محرم 1293 برابر 10 بهمن 1254)
 
مهر عبده محمد جواد ابن محمد مهدی(پدرِ فضل الله نراقی معاون التجار)
 اعترف آقا محمد جواد بالاستجاره حره الخاطی 1293
مُهر عبده زین العابدین

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارزشمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی قباله اجاره زمین در باغ حاج ابراهیم نراق 150 سال قبل سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۳۰ دی ۹۹ ، ۱۰:۳۸
سلحشوران شهر نراق


ما را در سر سودای عاشقی است

                                                   و دفاع همچنان باقیست

                                                                                                                                                                                                              و تا انتها ایستاده ایم.....

۰ نظر ۲۹ دی ۹۹ ، ۱۰:۳۳
سلحشوران شهر نراق

الی نـــــراق
فی چهـــــارم شهر رمضـــــان المبارک 1335
4 رمضان 1335(برابر با 3 تیر 1296)
خدمت جناب مستطاب عمـدةالاعاظم آقای معــاون التجّار(فضل الله نراقی فرزند محمد جواد) روحیـفدا ملاحظه نمایند فـــــدایت شوم
مدتے است که از طرف و شرف آن محبوب یگانه اظهار لطفی نمیشود و جویا نمی شوید که ارادتمند کیـــــش خود را که در تهـــــران بود آیا به چه حالت و فلاکت افتاده است!
به هر حال لازم دانستم که شرح حال خود را به حضور انورت عرضه بدارم. اولاً بعد از صدمات در مـازنـــدران که اگر بخواهم مشروحاً عرض نمایم قوه استماع او را ندارید! به هر وسیله بود خود را به تهـــــران رسانیدم.ملاحظه شد که نه حجـره ای نه بساطی نه زنـــــدگانے به جا مانده!

خلاصه آخرالامر فـــانے را طلبکاران روانه همـــــدان نمودند که صورت محاسبات همـــــدان است رسیدگی نموده خلاصه او را بیاورم. به هر ترتیبی بود روانه همـــــدان شدم، مدت دوماه هم در همـــــدان بودم ، ملاحظه بساط همــدان را کردم.در همـــدان هم آنچه بوده و نبوده آقای آقا سیـــد حسن به قروض خود پرداخته فقط طلبی را که اداء تهـــــران از ایشان دارد و آقا جــلیل فلک زده از او دارد باقی مانده و چیزی هم در بساط ندارد. گفتم چنانچه سر و صدایی بشود خـدا نخواسته قیامتی که در مازنـــدران برپا شد در همـــــدان هم واقع میشود، لهذا صلاح چنان شد که باتفاق خود ایشان با دفاتر به تهـــــران بیاییم.فعلاً مدت بیست روز است که وارد به تهـــــران شده و مشغول رسیدگے به کل محاسبات تهـــــران هستم.
خلاصه کلام از آنجایی که آقایان عظام از هر طرف خود را مسئول ندانسته بودند و هرکدام خود را مالک دانسته،در بند عمل نشده و مبالغے ضرر فوق العاده فراهم آورده.

مثلاً یک قلم به مبلغ ... از دو ساله امر فلاحت ضرر تحویل داده اند.
مبلغ ... ضرر نات بـاکـــــو وارد شده
 مبلغ...حضرت مـــــدیر بارفروش ضرر تحویل داده
مبلغ...سهـمی ضرر معامله مشـــــهد شده
مبلغ...ضرر شعبه همـــــدان است که مقداری طلاجات اورا عثمانیـها به یغما برده بودند.
لابد اداره ای که تنخواه اورا صاحبان تنخواه ببرند و ماهی پنجاه و هفت تومان هرسه اداره حقوق و مخارج! به هر حال او همین میشود. در هر حال به دقت حساب شده،بعد از تنخواه مؤسسین و شرکایے که در اداره تنخواه شان موجود بود فقط طلب طلبکاران ...عاید گردیده،خـــــدا میداند آنچه داشتم تمام از میان رفت و... ... کرده است که زحماتی را هم که حقیـــر در این مدت ۶ سال متحمل شده ام هیچکدام متحمل نشده اند. خیلی افسوس میخورم از زحماتی که در این مدت متحمل شدم ولله العظیم در این بحبوحه هر بی سر و پایے با کفی دخل برد! نمیدانم حقیر چه بختی داشتم که حقوق بخور نمیر با این سال بار گرانـــے،نظر به حفظ اسرار حاضر برای گرفتن شدم؟! آخرالامر هم نتیجه اش این شد که دارایی حقیـــــر رفت. عجالتاً در فکر یک کاری هستم.مخصوصاً لازم شد که اظهار درد خودم را به حضرتعـــــالے بنمایم تا مسبوق شوید.
خلاصه تا مشغول عملی نشده ام چنانچه عمل بدیهی به نظر سرکار میرسد فوری اطلاع دهیـــد.در همه نوع او حاضرم.اگر مبلغ هـــزار تومان تنخواه فراهم شود امروزه خوب میشود کار کرد.البته به خوبی دقت فرمایید هر عملی را عامل هستم. از قراری که شنیدم جناب آقا میـــــرزا احمـدخان(میرزا احمد خان نراقی فرزند محمد مهدی) اداره تحدید(حدود - مرز) است،مازنـــــدران و شاهـــرود و بعضی جاها را برداشته ، ولے محل شخص ایشان را نمیدانم که عریضه ای به حضور مبارڪ ایشان بنویسم .

باری،گاهـے قصدم این بوده که یک سفری به نـــــراق بنمایم.چنانچه صلاح است یا حقیــر شرفیاب شوم یا حضـــرتعالے تشریف فرمایی تهـــــران شوید،شاید کاری بشود.
خلاصه خدمت جناب مستطاب محبوبی آقای آقا محمـــــد کاظم(محمد کاظم نراقی ناظم التجار فرزند محمد جعفر)  و جناب آقا ملاعـلی(ملا محمد علی فروغی فرزند ملا ابوالقاسم) و اخوی ایشان آقا محمـد(محمد فروغی فرزند ملا ابوالقاسم) و سایر دوستان آگهـــــے عرض عبودیـت فانے را ابلاغ فرمایید. آقازادگان عظام را عرض سلام برسانید. اهل خانه را سلام برسانید. والده ام و والده نورچشمـان خدمت سرکار و عمـوم احبّای الـهی و اهل بیت سلام میرسانند. بنده زاده ها پا بوســـــند. والســـــلام.منتظر جواب
جواب را به این مضمون سر پاکت مرقوم فرمایید.
خیابان ناصـــریه(ناصر خسرو) – دواخانه(داروخانه( آقا میـــــرزا غلامعـلی دوا فروش(پیرو آیین بهاییت).
توسط جناب آقا میـــــرزا محمود طهـــــرانے به آقا حسیـــــن نـــــراقی برسد.

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی نامه 107 سال قبل که از تهران به نراق پست شده سپاس گزار است .

از جناب آقای حمید سلطانی شایان فرزند اکبر از بابت تایپ و تنظیم نامه بیش از یک قرن قبل قدردانی می شود . 

۰ نظر ۲۸ دی ۹۹ ، ۱۰:۰۵
سلحشوران شهر نراق

از : حکومت محلات
به : جناب مستطاب عمده التجار آقای معاون التجار(فضل الله نراقی) دام عزه العالی
تاریخ : 20 ذی القعده 1335(برابر 16 شهریور 1296)
مراسله شریفه رسید ، از سلامتی مسرور و خوشوقت است . من شما را آدم درستکار و متدین می دانم و آنچه را شما اظهار دهید صِدق و صحیح می شمارم .
راجع به حضرات مُکرر از سوء حرکات آنها که بر خلاف تمدن و تدین بوده راپورت(گزارش) داده اند ، معذالک مطابق خطاب جناب یوزباشی محمد مامور است با تصویب و صلاح ذیحسابی در آنجا این کار را خاتمه دهد .
به هر قِسم شما صلاح بدانید صحیح است ، بایستی یوزباشی رفتار و ختم عمل را اطلاع دهد .
زیاده عرضی نیست
امضاء: حکومت محلات

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی نامه حکومت محلات به فضل الله نراقی معاون التجار در 106 سال قبل قدردانی می نماید .

۰ نظر ۲۷ دی ۹۹ ، ۰۹:۰۲
سلحشوران شهر نراق

1423
دستخط مطاع زیارت مزید تشکر و دعاگویی گردید .  در موضوع آقای حاجی تیمور خان بنده خدمتگزارم و مشارالیه هم بی تقصیر است و مغرض مجبور بر افساد و غرض است .
جوزقندی(جوزغند محصول نراق) که مقرر فرموده بودید بابت وجه شکرالله که نزد چاکر بود خریدم و بتوسط حاجی خان(احتمالا حاج میرزا محمد خان نراقی پدر شمس السلطنه و معاون الممالک) تقدیم شد ، رسید را مرقوم فرمائید . وجه تلگراف تشکر با امضای اهالی(مردم نراق) را هم چاکر بندگی کردم و میرزا علی خان که بودند فرستادند . عرض دیگر پسران سید حبیب الله خان(آقا محمد خان دلیجانی و آقا نصرت خان دلیجانی) کاغذ نوشته اند .
10 برج جدی 1336
17 ربیع الاول 1336 برابر با 10 دی(جَدی) 1296

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارزشمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی نامه حاوی چند خبر از اوضاع منطقه در 106 سال قبل قدردانی می نماید .

۰ نظر ۲۶ دی ۹۹ ، ۰۹:۰۲
سلحشوران شهر نراق

وکالت نامه یا واگذارنامه
اینجانب فتح الله فرزند محمد هاشم شهرت قاسمی دارای شناسنامه شماره ۱۱ صادره از قم محل تولد نراق می باشد یکمَن زمین که در قصبه نراق است و از ارثیه پدر خود باینجانب رسیده از تاریخ 7/12/1331 به آقای سلطانعلی فرزند حبیب الله شهرت عصار دارای شناسنامه شماره ۱۳۷۳ صادره از قم محل تولد نراق میباشد فروخته و وجه آنرا که مبلغ یکهزار و پانصد ریال که عبارت از یکصدو پنجاه تومان میباشد دریافت نموده و از تاریخ فوق زمین مزبور متعلق به ایشان میباشد و دیگر هیچگونه حق تصرفی در آن نخواهم داشت .
امضاء فتح الله قاسمی
 اینجانب شیرخان قاسمی تصدیق مینمایم
امضاء شیرخان قاسمی 14/12/1331
اینجانب ماشاالله اشرفی نراقی تصدیق مینمایم
اینجانب یوسف عصاری گواهی و تصدیق نمودم شرح بالا را امضاء

بازخوانی پشت سند :
اینجانب سلطانعلی عصار دارای شناسنامه ۱۳۷۴ صادره از قم محل تولد نراق قطعه زمینی را که از فتح الله محمد هاشم قاسمی شناسنامه شماره ۱۱ صادره از قم محل تولد نراق خریداری نمودم بمبلغ یکهزار و پانصد ریال به همین مبلغ به آقا شکرالله عابدینی منتقل‌ نمودم و از تاریخ 17/6/1332 زمین مزبور به آقای شکرالله عابدینی تعلق دارد .
قبول است امضاء عصاری
شرح بالا را گواهی مینمایم
امضاء اولیایی

از جناب آقای حسین عابدینی فرزند علیرضا جهت ارائه سند نزدیک به 70 سال قبل مربوط به نیاکانش سپاس گزار هستیم .

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی فروش زمین قدردانی می نماید .

۰ نظر ۲۵ دی ۹۹ ، ۰۹:۰۲
سلحشوران شهر نراق

 ساده می نویسیم
در زندگی و حیات خوبه مردم از زبان انسان آسایش و آرامش داشته باشند . از همسایگی آدم لذت ببرند .  رفتارمان آزار دهنده به افراد جامعه نباشه .  حقوق کسی را تضییع نکنیم .  با مردم خوش گفتار باشیم به زندگی خود مشغول باشیم و به مردم کاری نداشته باشیم . عملکردمان به گونه ای باشد که اگه ما را در کوچه و خیابان دیدند مسیرشان را تغییر ندهند .
شایسته زندگی کنیم که وقتی زندگی می کنیم بگویند خدا عمر با عزتت دهد که خیرخواه هستی و وقتی از دنیا رفتیم بگویند خدا رحمتت کنه . ابراهیم جعفری شایسته زندگی کرد .

مرحوم حاج ابراهیم جعفری

حاج ابراهیم جعفری فرزند غلام تاریخ ٢۶ بهمن ١٣١٢ در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان متولد شد و ٨٧ سال عمر با برکت داشت . کشاورزی باعث شد که نان حلال کسب کرده و پسران و دختران شایسته ای تحویل جامعه دهد .


سردار شهید قاسم جعفری مَرد با جاذبه و جذبه شهر نراق :: سلـحــشـوران شـهـر  نــراق

مرد بهشتی ، ساکت ، آرام ، مومن و صبوری از صفات بارزش بود . زمستان ١٣۶۵ که فرزند رشیدش قاسم جعفری پاسدار سپاه شهرستان دلیجان طی عملیات کربلای ۵ در شلمچه در سِمَت فرمانده دسته آسمانی شد لبهایش به ذکر مشغول بود و مرتب می گفت خدا را شکر .

مرحوم جاج ابراهیم جعفری ، سردار شهید قاسم جعفری

چهارشنبه ١٧ دی ١٣٩٩ برابر با ٢٢ جمادی الاول ١۴۴٢ روح بزرگ مرد خداجو و پاک سرشت حاج ابراهیم جعفری به عالم بقاء پیوست . صبح پنج شنبه ١٨ دی ۱۳۹۹ پیکر پاک متوفی در قطعه خانواده شهدا جنب بقعه شاه سلیمان و گلزار شهدای شهر نراق خاکسپاری گردید .

رضوان و بهشت ، جای بادش
جا در حرم خدای بادش
۳ نظر ۱۷ دی ۹۹ ، ۲۰:۰۱
سلحشوران شهر نراق

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله الذی لایبقی الا وجهه ولا تدوم الاملکه کُلُّ شَیْءٍ هَالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ لَهُ الْحُکْمُ وَإِلَیْهِ تُرْجَعُونَ
و بعد خَواطِر(خاطر)زاکیه(نیکو)عقلای عالم و ضمایر صافیه فضلای بنی‌آدم وضوحی تمام و ظهوری لا کلام دارد که حیات عالمیان مستعار است و اثاث عمر ایشان بغایت ناپایدار و بمضمون حدیث شریف :
الدنیا مزرعة الآخرة ، هرکس در این دنیای فانی باید زرعی نماید و حاصلی ببار آرَد که در قیامت فی : یَوْمَ لَا یَنْفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ او را بکار آید و لهذا در حالت صحت نفس و کمال عقل و شعور حاضر دارالشرع انور گردید عالی شان کربلایی عبدالرزاق شَبان نراقی ابن مرحوم استاد علی اکبر(اجداد خاندان رزاقی) و دانسته و فهمیده بالاختیار و بلا شائبیه الاکراه والاجبار وقف موید و حبس مخلد گردانید بر تعزیه داری حضرت سیدالشهدا علیه الاف التحیه والسلام همگی و تمامی یکدرب باغ در بالای استلخ فی سرچشمه رُودکیه(رُوکیه) که از جمله قنوات قصبه نراق است و محاط علیه است و تخمیناً نُه مَن به وزن شاه بذرافشان است مع یک اصله جوز(بادام) که در جوف(داخل) دیوار آن باغ است در سَر اِستلخ(استخر – لهجه و گویش نراقی) بانضمام آنچه اشجاری که مغروس است در آن باغ از جوز و لوز(گردو) و غیره که محدود است به حدود ذیل السطر :
حدّی به رودخانه
حدّی به حصار سرچشمه
حدّی به راهرو صحرا
حدّی به اِستلخ و زمین ورثه آقا میرزا

بانضمام ممر و مجرای بیست و سه سَرَجه از آب قنات رُودکیه(رُوکیه) مزبوره که مدارش در ده شبانه روز است از جمله بیست طاق و صیغه جاری شد و تولیت آنرا مادام الحیات به جهت خود باقی گذاشت و بعد از خودش با ارشد اولاد خود نسلاً بعد نسل الی یوم القیامه که در هر سالی مبلغ سه تومان وجه مال الاجاره او را به مصرف روضه خوانی و تعزیه داری حضرت سیدالشهدا ارواح العالمین له الفدا برساند به نوعی که مشروع و شرعاً آن عمل مقبول و جایز باشد و ارواح واقف و آباء و اجداد او را بفاصله یاد و شاد نمایند و مخفی نماند آنکه بعضی سالها که آب زیاد است این اجاره کم است لیکن بعضی سالها است که آن حاصل ندارد و آب او کم میشود بر شخص متولی است که همه ساله این مبلغ را خرج مصیبت آن حضرت نماید و تخلف نکند و تخلف کننده آن بر سایر اولاد است که در محضر شرع خلاف او را ثابت کنند و بدست هر یک از اولاد که درستکار باشد بدهند خواه ذکور خواه اناث فَمَن بَدَّلَهُ بَعْدَمَا سَمِعَهُ فَإِنَّمَا إِثْمُهُ عَلَى الَّذِینَ یُبَدِّلُونَهُ .

و کان ذالک تحریر فی یوم یکشنبه نوزدهم شهر رجب المرجب مطابق هذا سنه یونت ئیل(سال اسب) سعادت تحویل سنه 1324
19 رجب 1324(برابر با 16 شهریور 1285)
محض تاکید بلیع مجدد ذکر شد که به لعنت خدا و نفرین رسول صل الله علیه و آله گرفتار شود کسی که تخلف کند از آن نوعی که وقف شده ، توضیح آنکه آب وقفی که در روزَقه(سهم آب) بیست و سه سَرَجه نوشته شده بیست و پنج سَرجه میباشد و بیست و پنج سَرجه آب مرقوم به تصرف تولیت داده شد و وصی در تولیت عالیحضرت کربلائی  مهدی(پدرِ اسماعیل و اجداد صادقی و در نراق به کَله مَعدی مشهوره) میباشد فی تاریخ .
 مهر عبده حسین ابن محمدرضا(مجتهد حجت الاسلام آقا حسین فاضلی فرزند محمد رضا)
مهر محمد تقی
مهر حبیب الله
مهر الراجی غلامرضا(احتمالا ملا غلامرضا فروغی فرزند ملا محمد تقی)
مهر الراجی تقی ابن حبیب الله(تقی فرزند حبیب الله)
اعترف الواقع به جمیعاً رقم فیه لدی حره الجانی 1324
 مهر یا امام محمد تقی(ملا محمد تقی فروغی فرزند ملا میرزا جان پدرِ ملا غلامحسین و ملا غلامرضا)
اعترف الواقف بما رقم فیه لدی حرف الاحقر عبده الراجی محمد ابن محمد رضا(مجتهد حجت الاسلام آقا محمد فاضلی فرزند محمد رضا)
مهر و امضاهایی که بعدا در دهه 30 ذیل وقف نامه اضافه شده تا به پی گیری آن تاکید داشته باشند :  سواد مطابق اصل است مدیر دبستان نمره 8  - شریف بیان الحق(شریف بیان الحق اصفهانی فرزند زین العابدین مسئول مدیریت وقف نراق و منطقه)
سواد مطابق اصلی است که اصل آن نزد اینجانب ضبط است . غلامعلی رزاقی
محل انگشت غلامعلی رزاقی(فرزند عبدالرزاق و مشهور به غلامِ عبدالرزاق)


سلـحــشـوران شـهـر نــراق

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد ارجمند حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود که با زحمات طاقت فرسا به بازخوانی اسناد قدیم می پردازد و از جمله وقف نامه قریب به 120 ساله مربوط به قنات رُودکیه(رُوکیه) را بازخوانی نموده سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۱۷ دی ۹۹ ، ۱۴:۵۳
سلحشوران شهر نراق


ما را در سر سودای عاشقی است

                                                   و دفاع همچنان باقیست

                                                                                                                                                                                                              و تا انتها ایستاده ایم.....

۰ نظر ۱۶ دی ۹۹ ، ۱۴:۵۳
سلحشوران شهر نراق

مخفی نماند که چون علیا جاه رقیه سلطان منکوحه مسطوره در متن سابق بر اینها بموجب نوشته ئی که در دست بود حق الصداق خود را به جناب سعادت انتساب آقا محمد مهدی عمّ(عمو) ارجمند خود منتقل نموده بود و جناب سعادت انتساب معزی الیه مبلغ پنجاه تومان وجه نقد از بابت حق الصداق مزبوره از ناکح ظهر اخذ و دریافت نموده بود لهذا بعد از اخذ پنجاه تومان و بقای هشتاد و شش تومان مجدداً همان جناب معزی الیه سابق الذکر در تاریخ تحریر که بیست و هفتم شهر ربیع الثانی من شهور سنه 1317 هجری(برابر 13 شهریور 1278) حضور یافت در عالی محفل شرع مطاع و همان هشتاد و شش تومان بقیه حق الصداق را به مصالحه صحیحه شرعیه به صیغه معتبره صلح شرعی نمود به همان علیا جاه رقیه سلطان مومیه الیها به مال المصالحه مقدار یکصد درم به وزن شاه گندم بومی دوره نراق و مبلغ یکعدد روپیه مظفرالدین شاهی ده عدد یکتومان رواج و صیغه جاری شد و شرایط صحت در مصالحه آنچه در زاکان شریعت مطهره ممکن و محتمل و متصور بود خصوصاً قبض و اقباض و اسقاط خیارات موجبه فسخ سیماًخیارالغبن و غیره جمیعاً فعلاً لا علی رسم القباله بینهما معمول و مرعی گردید بعد تلک المراتب که هشتاد و شش تومان بقیه ما فی الصداق معلومه اختصاص اختصاص شرعی به علیا جاه مومیه الیها یافت حاضر گردید همان علیا جاه مسطوره در تاریخ تحریر و همان بقیه حق الصداق که عبارت از هشتاد و شش تومان است تاماً کاملاً را بدون استثناء شیئی به زوج مذکور در ظهر علی نهج الشرع الانور بذل نمود و زوج مزبور هم او را مطلقه نمود بطلاق اول خلع بموجب طلاق نامچه علیحده که تاریخ آن نیز مطابق تاریخ تحریر همین ورقه است و در ضمن عقد خارج لازم الزام شرعی شد بر همان جناب سعادت انتساب آقا محمد مهدی مشارالیه که احیاناً چنانچه از تاریخ حال و یا قبل را چه خود بنفسه و یا احدی من قبله و هکذا علیا جاه مسطوره نیز چه خود بنفسه و یا احدی من قبلها حق الصداق مزبوره را به احدی از آحاد و به هر عقدی از عقود منتقل نموده باشند و یا آنکه فسادی در بقیه حق الصداق مزبوره ظاهر شود و مستحقاً للغیر برآید در هر صورت خود جناب مستطاب سعادت انتساب آقا محمد مهدی مشارالیه از مال خود از عهده بقیه همان حق الصداق و سایر غرامات شرعیه آن برآید پس الیوم بمقتضای مارقم ناکح مرقوم در ظهر ذمه او از بابت حق الصداق معلومه در ظهر من جمیع جهات بری و عری میباشد تا واضح بوده باشد .
 مهر یا امام محمد مهدی ادرکنی(محمد مهدی عموی رقیه سلطان)

سایت سلحشوران شهر نراق از استاد حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی سند پرداخت حق صداق در 125 سال قبل قدردانی می نماید .


توضیحات سایت سلحشوران شهر نراق
مشهدی میرزا جان فرزند محمد علی نراقی ابن خالو آقابابای نراقی در زمان های مختلف همسران متفاوت داشته است :
فاطمه بیگم فرزند آقاجان کاشانی تاریخ ازدواج ذیقعده 1291 قمری
ستاره بیگم بنت آقا نصرالله تاریخ ازدواج ربیع الاول 1302 قمری
رقیه سلطان بنت محمد یوسف ابن محمد اسماعیل نراقی تاریخ ازدواج 18 ذیحجه 1308 برابر 3 مرداد 1270  و  تاریخ 20 ربیع الثانی 1316 مطابق 16 شهریور 1277 به طلاق و جدایی منجر می شود . عموی رقیه سلطان به نام محمد مهدی نام داشت که حق صداق به او محول شده بود که تاریخ 27 ربیع الثانی 1317 رقیه سلطان طبق این سند حقوق خود را دریافت نموده است .  .
دو نفر از دامادهای میرزا جان به اسامی شکرالله ابن محمد ابن محمود نراقی که  نام دخترش محترم بود  و دیگری محمدرضا استاد عبدل بقال نراقی بودند .

۰ نظر ۱۶ دی ۹۹ ، ۱۲:۰۵
سلحشوران شهر نراق

طاحونه یا آسیاب های متعدد نراق که دارای پویایی بودند بالغ بر ۲۵ حجر بوده تا آرد مورد نیاز خبازی ها را فراهم نمایند . مشهورترین آسیاب هایی که در نراق فعالیت داشت که یکی از آنها آسیاب حاج ابوالقاسم بود .

میرزا ابوالقاسم در کنار باغ مرحوم صفایی و استاد رحمت الله رنگرز یک باغ داشت و جنب آن نیز آسیاب بود که مجموعه آن دشت سرسبز  به سَر آسیاب یا آسیاب میرزا ابوالقاسم نراقی مشهور می باشد.

نراق شهر جاویدان به شهر آسیاب های آبی مشهور است و نزدیک به ۲۵ آسیاب شمارش گردیده لیکن متاسفانه یک آسیاب آماده که نمایانگر نوع فعالیت نیاکان و گذشته های تاریخ به عنوان کارگاه آموزشی یا نمایش برای توریست و گردشگر وجود ندارد .

 

طی چند سال از معرفی آسیاب های منحصر به فرد نراق که تخریب کامل شده یا در حال تخریب هستند متاسفانه مسئولین ذیربط حتی یک آسیاب را مورد توجه قرار نداده و مرمت و بازسازی نکردند. 


توضیحات :
دو آسیاب به نام ابوالقاسم در نراق وجود داشت :
یکی آسیاب میرزا ابوالقاسم خان که در دشت لاستان و دشت پایین بود .
یکی هم آسیاب حاج ابوالقاسم که در گویش نراقی به حج ابوالقاسم مطرح بود و در دشت بالا و مسیر جاده مشهد اردهال بود . این آسیاب بعدا در اختیار فرزندانش عباس حاجی و نصرالله قرار داشت .

۱ نظر ۱۴ دی ۹۹ ، ۲۱:۵۲
سلحشوران شهر نراق

هوالله
و بعد حضور یافت عالیشان آقا حبیب‌الله خَلف مرحوم آقا علی اکبر عصار نراقی و به مبایعه لازمه صحیحه شرعیه قطعیه بفروخت به اخوی خود آقا شکرالله همگی و تمامی اضافه دو سَرجه از جمله یکهزار و هشتصد سَرجه آب قنوات علیا و سُفلای قصبه نراق را که مدارش در دوازده شبانه روز است واقعه در طلق هشتم با کافه ملحقات آن به ثمن مال المبایعه مبلغ پنج تومان (نصف بیست و پنج ریال ) فض رایج خزانه اعلیحضرت احمد شاه ماخوذ حین العقد باعتراف الشرعی و بایع مرقوم پس از اخذ مال المبایعه بیع تماماً کاملاً از یَد تصرف خود اخراج نموده بتصرف مشتری داد و بر ملکیت او قرار و استقرار یافت و صیغه مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه جامعه جمیع شرایط و ارکان خالی از کافه نواقص و بطلان باسقاط جمیع خیارات سیماً خیارالغبن ولو کان فاحشا بل افحش و الزام بر بایع که چنانچه فسادی در او ظاهر شود از عهده برآید بینهما جاری شد.

مهر : حبیب الله(حبیب الله عابدینی فرزند علی اکبر عصار نراقی)
بتاریخ هشتم ذیقعده الحرام 1340
8 ذی القعده 1340(برابر با 11 تیر 1301)
اعترف بما رقم فیه لدی
طوغان نراقی(مشهدی طوغان یا طوقان یوسفی نراقی فرزند محمد یوسف)
 وقع رقم فیه لدی
مُهر عبده الراجی غلام حسین(حاج ملا غلامحسین فروغی فرزند ملا محمد تقی (1271 - 1357))
 اعترف بما رقم فیه
مُهر رب محمد و علی....

از جناب آقای حسین عابدینی فرزند علیرضا جهت ارائه سند بیش از یک قرن پیش سپاس گزار هستیم .

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود به جهت بازخوانی قباله فروش آب مزرعه بیش از یک قرن قبل قدردان می باشد .

۰ نظر ۱۴ دی ۹۹ ، ۱۱:۵۲
سلحشوران شهر نراق

عملیات فتح ۱ ، عملیات نظامی نیروهای مسلح ایران در خلال جنگ ایران و عراق بود، که به‌طور مشترک توسط  ۲۰۰ نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۲۰۰۰ نیروی پیشمرگ اتحادیه میهنی کردستان عراق تحت امر جلال طالبانی ، در محور کرکوک انجام شد.

عملیات نامنظم فتح یک توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(1365 هجری شمسی) |  ضیاءالصالحین

عملیات فتح یک، تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۶۵ با رمز یا زینب کبری(س)به فرماندهی سپاه پاسداران در عمق ۱۸۰ کیلومتری دشمن صورت گرفت و ۲ روز بطول انجامید. در این عملیات که بصورت غافلگیرانه و پارتیزانی انجام شد، تأسیسات نفتی جنوب کرکوک، پالایشگاه کرکوک و نیروگاه این شهر به همراه یک پادگان نظامی، توسط نیروهای سپاه و پیشمرگه‌های یکَتی ، مورد حمله قرار گرفت و بخش‌های زیادی از این تأسیسات تخریب گردید و در حدود ۶۰۰ نفر از نیروهای ارتش بعث عراق کشته یا زخمی شدند . به نیروهای عملیات کننده آسیب وارد نگردید.عملیات فوق با هدایت قرارگاه جنگ های نامنظم و برون مرزی سپاه یعنی قرارگاه رمضان صورت پذیرفت .

اکثریت افراد داخل عکس پیوست از اهالی استان همدان در طول جنگ تحمیلی شهید ، مفقود یا جانباز شدند .
این تصویر به جای مانده از گمنامی نیروهای جان بر کف قرارگاه رمضان قبل از عملیات غرورانگیز  داخل شهر کرکوک عراق می باشد که چهره فاخر دفاع مقدس شهرستان دلیجان پاسدار حماسه آفرین محمد صادقی فرزند احمد علی در آن وجود دارد و با تمنا و خواهش جهت ثبت در تاریخ ایثارگری های منطقه از ایشان دریافت شد که از لطف او سپاس گزاریم .

یادآوری می گردد یکی از جنگ آوران شجاع دیگر منطقه که در عملیات انهدام تاسیسات کرکوک حضور داشت پاسدار سپاه دلیجان جعفر کمره ئی(کمره ای) فرزند فتحعلی بود که آن زمان در گردان ضربت نبی اکرم(ص) سردشت فعالیت موثر داشت و طی عملیات از ناحیه پا مجروح گردید و مدتی در منازل پیشمرگان یکتی در سلیمانیه عراق تحت مداوا بود . جعفر با داشتن همسر(خانم رعیتی) تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۶ طی کمین ناجوانمردانه نیروهای تجزیه طلب حزب منحله دمکرات کردستان ایران در روستای مرزی گوره شیر سردشت به شهادت رسید و پیکر مطهرش در زادگاهش شهر نراق خاکسپاری گردید . 

عملیات فتح ۱؛ عملیاتی در عمق خاک عراق - تابناک | TABNAK

سی و چهارمین سالگرد حماسه آفرینان کشور در عملیات فتح یک تاریخ ۱۹ دی ۱۳۶۵ را گرامی می داریم . 

۰ نظر ۱۳ دی ۹۹ ، ۲۱:۲۹
سلحشوران شهر نراق

6 اسد(مرداد) 1332
طلب آقای رئیس التجار نراقی(حاج حبیب الله نراقی فرزند حاج محمد مهدی یا حاج محمد رضا نراقی) از اینجانب محمد خان رئیس پُست خورهه(روستای خورهه از توابع شهرستان محلات استان مرکزی) مبلغ هشت تومان از بابت پول جو که در سَر بُرج سُنبله(شهریور) کارسازی نمایم بتاریخ فوق 1332
 6 رمضان 1332(برابر 6 مرداد 1293)
امضاء محمد خان

۰ نظر ۱۳ دی ۹۹ ، ۱۱:۲۹
سلحشوران شهر نراق

شـرفیاب خدمت جناب مستـطاب عمدةالاعاظم والتجـــــّار
آقا فضل الله معـاون التجـــــّار نـــــراقے(فضل الله نراقی فرزند محمد جواد) دام عزّه  شرف شود
فـــــدایت شم
بعد از ابلاغ سلام و ارادت مخلصانه عریضه میدارد که در چندین یوم قبل از طرف ساوجـبلاغ کیف پاکت همراه سیصد و سی و شش عریضه مفصل به عرض رساندم و از آنجاییکه از یکماه و نیم قبل الی چند یوم قبل از هیچ طرفی نه تلگراف و نه چاپار به همـدان نبود و السّاعه هم به هیچ طرفی نه پسـت میرود و نه تلگراف،مگر خط تبـریز از طرف قزوین و تهـران تلگراف و پست است ولے وقت مخصوص ندارد و به مرگ شما تمام کار تجـّار و کسبه معوّق و خیلے سخت شده کار،و از دو ماه قبل الی اکنون از نـــــراق،کاشان، قـــم، نائیـن و خراسـان هیچ اطلاعے ندارد .
و در خصوص آمدن حقیـر شرح آنرا بخواهم عرض کنم غیر ممکن، ولےهمینقدر عرض کنم عمر دوباره است و بحمدالله در دوم ج ا(جمادےالاول)سالم وارد شدم و آقاعلیـمحمد عمـو همراه بود و کِیف(چگونگی)کُشتن رحمت الله هم که شنیده اید و سایر جلودارها همگی سالم مراجعت کردن. و از یوم ورود حقیـر الی حال عبور مُکّاری به هیچ طرفی ممکن نشده و در مانده ام فکری که به چه نوع بروم و حالیه را تمام اطراف سبزه زار است و برف زار عبور نیست و همه روزه در جواب سوال هستم و از سبزه ها ها آنچه فاسد میشود می فروشند با گاری(چرخ) و این روزها... بادام زار آوردن احتمال این طرف بملاحظه بسته شدن راهها بادام و سبزه که هردو یک حال دارند...و...هم در تمام شهر و اطراف نیست.مگر کرمانشاهـان و آنهم راه نیست که بیاورند ، جلو گرفته و از طرف ... قـم،کاشـان،اصفهـان هم عبور نیست و سبزه زار است.

حمل نقل به خارجـه نیست و از خود ج ا(جمادےالاول)الی کنون از ساوجـبلاغ خبری ندارم ولے ...۲۶ الی غیره بحمدالله همگی سلامت بوده اند و دوتا قافله نفرستاده اند،خبر آمد که ۳۴ بار مال ابراهیم چاپار و شیـخ رستم را در دورباش(دورباش روستایی از توابع شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی) که یک فرسخی تیکان تپه(منطقه ای از شهرستان تکاب) است پیش خان برده و حقیر هم ۱۱بار همراه آنها داشتم و خیلےخیلے خُلقم تنگ است! و حال یکماه است که دیگر قافله ام نیامده و نرفته و ممکن نیست آمد و شد، ولے در...و راه آنجا هیچ...نیست و در خصوص توتون به شما عرض شد ۹ عدل را آقا سیـد محسـن فروخته وعده ۶ماه، شاید بخواهی نـزول کنے میشود ولے حقیر ملاحظه میکنم که بی فایده است چرا که خریدن اجناس غیرممکن و سرکار مرقوم فرموده بودید هرچه صلاح بدانم خرید نموده بفرستم.
اولاً وعده شش ماه فروخته ثانیاً نزول نمودن آسان،ولے خرید،فرستادن غیر ممکن.ولے عرض شد اگر بخواهید نزول شود وجه را جهت خرید شما نمود،بفرستد آقا سیـد محسـن دوکلمه مرقوم دارید که نزول کند و فلان و فلان هرچه لازم باشد خریده و جهت شما بفرستد و اگر هم بخواهد در ساوجـبلاغ وجه را به رسید برات یکصد و پنجاه تومان بدهد به اخوے آقاهــدایت الله بحـواله آقا سیـد محـسن وجه را از آن دریافت کنید و کاغذ بنویسید به آقا سیـد محسـن و حاج محمد حسن...و آن توتون سرکار شما را داداش فروخته اند وجـه آن موجود.نوشت که آقامحمـد صـادق آنجـا به شما بدهد و در خصوص فرش عرض شد گرفته و در بالاحجـره مانده و صلاح نیست فرستادن آن به هیچ طرفی،حالیه ولے هر وقت امن شد سفارش میدهم که بفروشند و در خصوص وضع حالات آنجا البته میشود...
و حقیر از هیچ طرفے کاغذ ندارم و بازار قنـد و چائے رواج،مال سقف پارچه کم است و خریدار هم نیست.توتون به سرحدّ کســادی که اسم از آن برده نمیشود.چرا که راه به جایی نیست.قند....چائے....گنـــــدم....جو....
باری،سرکار کاغذ به ساوجبلاغ بنویسید و این مظنّه جات را هم بنوسید و از قول حقیـر خدمت رئیـس و نورچشمے عبدالله و دامادش سلام برسانید. جنـاب حاجـےعمـو و آقامحمــد و داداشـم و آقاعـلےمحمـد و آقامحمــد حسـن سلام برسانید. زیاده ســـــلامتے وجود مبارک. و از حالات آقا نعمـت الله بخواهید....آمیـــــرزا احمـد داده و به...رفته و در دمـــــه مشغول است و آقاعبـــــاس هم در هـمدان. شرح را به عرض رسانیدم همراه سواد البته صورت آن...که به شما دادم حال آنرا بنویسید که حقـــیر یک صورت از روی آن بدهم به آن.چون اجلاس کرده جهت خطـــــر و خیـــلے حرفها زد. وصول 14 جمادی الاول 1334(برابر با 28 اسفند 1294)

از جناب آقای حمیدرضا  سلطانی شایان فرزند اکبر از بابت تایپ نامه به فضل الله نراقی مربوط به 108 سال قبل قدردان هستیم .

از استاد گرانقدر آقای حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی نامه متعلق به بیش از یک قرن پیش سپاس گزار می باشیم .

۰ نظر ۱۲ دی ۹۹ ، ۱۱:۰۰
سلحشوران شهر نراق

آقای آقا محمد نراقی دام عزه و فضله
وبعد غرض از تحریر این کتاب مستطاب آنکه با تحقق جمیع شرایط صحت و قواعد شرعیّت حاضر گردید در محضر شرع مطاع لازم الاتباع سرکار مجدت(بزرگی) و فراست(فهم و ادراک و زیرکی) آثار شوکت و جلالت مدار(شکوه) معتمدالسلطان آقای کریمخان سرهنگ نیموَری(کریم محمدی فرزند محمد اهل شهر نیم وَر شهرستان محلات مشهور به سرهنگ نیموَری) فی مُحاذی(مقابل) رودخانه لعل بار(رودخانه لعل بار یا اناربار که از کوهستان‌های اطراف الیگودرز، خمین سرچشمه می‌گیرد) اقباله العالی و از روی رضا و رغبت مصالحه صحیحه شجریه مهابائه نمود به فرزند ارجمند خود و هو احمد آقاخان(احمد خان محمدی فرزند کریم) همگی و تمامی یکدانگ و نیم از جمله ششدانگ ‌قریه چرّز( روستای چهل رَز از دهستان تیموربخش محلات) فی محال کمره که محدود است از طرفی به املاک حردون و از سمتی به رودخانه و از جهتی به یال و از جانبی به دربند آب مع یکدانگ و نیم طاحونه(آسیاب آبی) که متعلق است به مِلک مرقوم بانضمام ‌تمامی سه دانگ از چهار دانگ ابتیاعی از جمله هشت دانگ قریه جودان (جودان روستایی از دهستان باقرآباد محلات) من محال کمره را که یک دانگ آن متعلق است به آقای محمد خان(محمد خان محمدی فرزند کریم) فرزند دیگر مصالح مزبور که رقبات مسطور را از حضرت مستطاب علیه عالیه شرافت السلطنه دامت عفها ابتیاع نموده مع جمیع متعلقات و مشاعات و مکینه(ماشین) و قلعه و حصار و اشجار(درختان) و مراتع و مرابض(مأوای گوسفندان به شب) و سایر توابع و لواحق(پیوست ها) و محفوره(زیلو) و کلما یتعلق بها و ینسب الیها ذکره ام لم یذکر و سمی ام لم یسم دون استثناء شیئی که حدود جودان به قرار ذیل است :
حدّی به سَربند آب
حدّی به رودخانه
حدّی به گدار چَم نوروز(روستای چَم نوروز از باقرآباد محلات)
حدّی به هامون(دشت و صحرا و زمین هموار) و کلیه چَم ها(سرراست)

به مال المصالحه مقدار پنج مَن به وزن شاه گندم بومی دوره نیموَر(شهر نیم وَر محلات استان مرکزی) و مبلغ پنج هزار دینار از قرار قِران ده عدد یکتومان رواج متعارف و عقد مصالحه لازمه شرعیه اسلامیه نمود حضرت مستطاب شریعتمدار حجت الاسلام ...دام فضله و سرکار خان مصالح بر نحو لازم شرعی واقع و جاری گردید و مال المصالحه را مصالح مرقوم فی المجلس اداء نمود و رعایت صحت مصالحه مزبوره و تمکین و تمکن و تفهیم و تفهم ...معمول گردید پس بمقتضای مراتب مسطوره تمامی یکدانگ و نیم قریه چرّز(روستای چهل رَز) مع یکدانگ و نیم طاحونه و تمامی سه دانگ از چهار دانگ‌ ابتیاعی از جمله هشت دانگ جودان حق صرف و ملک طلق احمد آقا خان فرزند مصالح(احمد خان محمدی فرزند کریم) مزبور است و نمی رسد احدی را در آن حرفی و سخنی و ادعائی که ازدرجه اعتبار شرعی  ساقط می باشد و نیز در ضمن العقد شرط و مقرر شد که منافع هر دو فقره مصالحه مزبوره مادام الحیات مصالح مخصوص خود او بوده باشد جمیعا معمول گردید و کان ذالک وقوعاً و تحریراً فی یوم جمعه بیست و ششم شهر ذی الحجه الحرام ئیلان ئیل(سال مار) سنه ۱۳۴۷
۲۶ ذی الحجه ۱۳۴۷(برابر ۱۵ خرداد ۱۳۰۸)

مهر و امضاء کریم نیموَری



سایت سلحشوران شهر نراق از جناب استاد سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی سند سرهنگ نیم وَری سپاس گزار می باشد .

توضیحات سایت سلحشوران شهرنراق

نیم‌وَر ابتدا جزو آبادی خالصه و متعلق به دولت بود که در زمان فتحعلی شاه به عنوان مواجب به همراه محلات به دختر خود که همسر آقا خان محلاتی بود واگذار گردید. در زمان ناصر الدین شاه نیز به یکی از دخترانش به نام والیه بخشیده شد تا اینکه مسعود میرزا ظل السلطان فرزند شاه که علاقه به تصاحب املاک در این منطقه داشت و اکثر زمین‌های کنار رودخانۀ اناربار را خریداری و یا تصاحب نموده بود درآمد و پس از او به فرزندش صارم الدوله به ارث رسید.
در زمان ظل السلطان، کریم محمدی که به سرهنگ کریم خان مشهور بود، نمایندگی او را برای انجام امور زراعی به عهده می‌گیرد.

کریم محمدی نیم وَری در یک نگاه
 ایشان سال های قبل فوت نمود و پیکرش در پای ایوان آیینه مضجع حضرت معصومه(س) در شهر قم خاکسپاری شد . پسرانش محمد خان محمدی و احمد خان محمدی نام داشتند . دخترانش :آفاق - اقدس - محترم - عالیه و خانم خانم ها . کریم محمدی دو همسر انتخاب نمود که یکی از آنها فاطمه سلطان یوسفی فرزند طوغان ابن محمدیوسف اهل شهر نراق بود .
برادران همسرش محمد یوسف خان نراقی ، محمدرضا خان یوسفی و خواهران همسرش طلعت و زیور یوسفی نا داشتند

۰ نظر ۱۱ دی ۹۹ ، ۱۱:۰۰
سلحشوران شهر نراق

هوالمالک بالاستحقاق
و بعد با تحقق کافه شرایط صحت حضور یافت عالیقدر آقا عبدالرحمان رضائی ابن مرحوم آقا ابوالقاسم نراقی و به مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه قطعیه بیع نمود و بفروخت به عالیقدر آقا شکرالله عابدینی عَصار ابن مرحوم آقا علی اکبر عصار نراقی همگی و تمامی بیوتات مرقوم در ذیل السطر را واقعه در چهار صُفه خانه مرحوم حاجی الله داد فی محله علیای قصبه نراق قُرب مدرسه غنی عن التحدید والتوصیف همگی و تمامی یکدرب اطاق مسکونی مشهور به اطاق سفیده ابتیاعی از آقای محمد رضا خان  محدود به حدود اربعه ذیل :
حدّی به باغچه مالکی مشتری
حدّی به باغچه ورثه آقا سید جلال
حدّی به اطاق آقا عمو محمد رضا شهره
حدّی به دهلیز شارع

بانضمام همان یکدرب اطاق آقا عمو شهره مع ششدانگ یکدرب مَطبخ واقعه در جلو دهلیز شارع اطاق مع تمامی یکدرب فوقانی محقر و مخروبه واقع در سر دهلیز مطبخ بضمیمه ششدانگ یکدرب تحتانی مشهور به زیره واقعه در تحت اطاق آقا حبیب الله اخوی مشتری بانضمام نصف از یکدرب تحتانی مشهور به زیره در تحت مطبخ مزبور غنی عن التحدید والتوصیف با کافه ملحقات و منضمات و متعلقات آن از ممر و مدخل و مشاع و ابواب و دهلیز و چهار صُفه و کلما یتعلق بها آنچه را که از خانه مزبور مالک بوده بموجب قباله ابتیاعی دون استثناء شیئی ذکرام لم یذکر و سمی ام لم یسم بثمن مال المبایعه مبلغ شصت تومان فض رواج معامله ایران ماخوذ حین العقد باعتراف الشرعی و بایع مرقوم پس از اخذ مال المبایعه مبیعات مرقومات را تاماً کاملاً از یَد تصرف خود اخراج نموده بتصرف مشتری مزبور داد و بر ملکیت او قرار و استقرار یافت به نوعی که تصرف مالکانه و مستحقانه نمود کتصرف الملاک فی املاکهم و ذوی الحقوق فی حقوقهم بین الجانبین قبض و اقباض و تسلیم و تسلم و تخلیه و تصرف و اخذ و استرداد علی رسم القباله معمول و مرعی گردید الیوم بمقتضای مارقم تمامی مبیعات مرقومات با کلیه متعلقات آن حق صرف و ملک طلق مشتری مزبور است و احدی را در آن حقی و بهره ای باقی نمانده و صیغه مبایعه لازمه جازمه صحیحه شرعیه مستجمع جمیع شرایط و ارکان خالی از کافه نواقص و بطلان با اسقاط جمیع خیارات محتمله و متصوره موجبه فسخ سیماًخیارالغبن ولو کان فاحشا بل افحش و الزام بر بایع که چنانچه احیاناً فسادی در مبیعات ظاهر شود کلهم بعضاً را بنفسه از عهده برآید، بینهما کما هوالمقرر فی الشریعه المطهره جاری و واقع گردید.

و کان ذالک التحریرفی بیست و یکم شهر شوال ۱۳۵۱ رحمان رضائی
21 شوال 1351(برابر با 28 بهمن 1311)
قد وقعت المبایعه الشرعیه المرقومه الحریه الخاطی فی ۲۲ شهر شوال المکرم ۱۳۵۱
مُهر : عبده الراجی محمد ابن محمدرضا
قد وقعت المبایعه المرقومه کما فیه لدی حره الخاطی
مُهر : عبده الراجی غلام حسین
 اقرار بمراتب متن نمود شهادت دارم
امضاء جواد غفاری نراقی(فرزند عبدالباقی)
 اقل الشهود طبیب زاده نراقی(محمود طبیب زاده نراقی)
بمراتب متن شهادت دارم
 امضاء هدایت الله رضوانی(فرزند محمد حسین)
 اعترف بما رقم فیه
امضاء حسین غفاری نراقی(فرزند عبدالباقی)


از جناب آقای حسین عابدینی فرزند علیرضا از بابت ارائه سند مربوط به نیاکان خود صمیمانه سپاس گزار هستیم .

سلـحــشـوران شـهـر نــراق

سایت سلحشوران شهر نراق ، از استاد گرانقدر آقای حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی قباله فروش خانه در 91 سال پیش سپاس گزار می باشد .

۰ نظر ۱۰ دی ۹۹ ، ۱۱:۰۰
سلحشوران شهر نراق

آنتی‌بیوتیک‌های صنعتی ممکن است عوارضی برای بدن به همراه داشته باشد و باعث ایجاد مقاومت میکروب‌ها شود. برخلاف تصور عده‌ای که آنتی‌بیوتیک را دارویی مدرن می‌پندارند، باید گفت در واقع قرن هاست که آنتی بیوتیک طبیعی در زندگی بشر وجود دارد. آنتی‌بیوتیک‌های اولیه، مانند بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های فعلی از منابع طبیعی به‌دست می‌آمدند. همراه ما باشید، در این مقاله می‌خواهیم چند آنتی بیوتیک طبیعی را به شما معرفی کنیم.

1_پنیرک
پنیرک گیاهی است که در طب سنتی خواص بیشماری دارد و از برگ و گل استفاده می کند بهینه می کند. اما خاصیت آنتی بیوتیکی آن زبانزد است ، فقط کافی است که 450 گرم گیاه پنیرک را به به همراه یک لیتر آب جوش به مدت 10 سال بگذارد تا دم بکشد. یک فنجان از این دم‌کرده را روزی سه بار بنوشید تا عفونت‌های ادراری ، برونشیت و عفونتهای سرخ و مخملک را از بین بروند.

2_بابادم

بعضی جوش های چرکی وجود دارد و ممکن است هر جای بدن ظاهر شود و حتی سن و سال هم برای آنها وجود داشته باشد. برای درمان جوش‌های چرکی و عفونی باید از آنتی بیوتیک استفاده کرد. در طب سنتی توصیه می شود از دم‌کرده بابادم استفاده شود. ۸۰ گرم ریشه بابادم را به همراه یک لیتر آب جوش دم کنید. مدت زمان دم کشیدن ۲۰دقیقه است و بعد از آن روزی سه بار در روز برای درمان جوش های چرکی دم کرده را بنوشید.

3_پونه
ریه یکی از مهمترین اعضای بدن است که بزرگترین وظیفه آن مبارزه با هوای آلوده است ، اما ریه ها از عفونت های موجود در امان نیست زیرا به دلیل عدم موفقیت در حمایت از آنتی بیوتیک های درمانی انجام می شود. اگر قصد ندارید از آنتی بیوتیک های شیمیایی استفاده کنید ، طب سنتی راه دیگری را به شما پیشنهاد می دهد. برای ضدعفونی کردن ریه از عفونت انجام از دم کرده پونه استفاده کنید. یک قاشق چای خوری پونه را به همراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین 10 تا 15 دقیقه دم بکشد و سپس صاف کنید آن را همراه با عسل روزی سه بار امتحان کنید.

4_پونه کوهی
یکی از بهترین داروهای پزشکی گیاهی که به بهنوش یک آنتی بیوتیک قوی است از آن یاد کرد ، پونه کوهی است. این نوع پونه با پونه های معمولی فرق دارد و به عنوان ضد عفونت آنها میکروبی و قارچی ساخته شده است ، برای اینکه خاصیت ضدعفونی کننده داشته باشد باید روزی سه بار باشد تا یک فنجان از این گیاه بنوشید.

5_عسل
عسل یکی از قدیمی‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های طبیعیِ شناخته‌شده است که ردپای آن را می‌توان تا زمان باستان دنبال کرد. مصریان به‌دفعات از عسل به‌عنوان آنتی بیوتیک طبیعی و محافظ پوست بهره برده‌اند. امروزه متخصصان عسل را درمانی مفید برای درمان زخم‌ها، سوختگی‌ها، بریدگی‌ها، زخم بستر و پیوند پوست برمی‌شمارند. عسل دارای هیروژن پروکساید است که می‌تواند بخشی از خاصیت آنتی‌بیوتیکی آن را توضیح دهد.

6_عصاره سیر
سیر مدت‌هاست که به‌عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته می‌شود. خاصیت آنتی بیوتیکی سیر به‌دلیل ترکیب سولفوردار آن به‌نام آلیسین (allicin) است.

7_کلم
کلم یکی دیگر از آنتی بیوتیک های طبیعی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و حاوی مقادیر فراوانی ویتامین c است. سالاد کلم یا آب کلم خام با عسل تاثیر شگفتی روی بدن می گذارد.

8_سرکه سیب
مطالعات نشان داده که سرکه سیب ویژگی آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارد. سرکه سیب بدن را قلیایی می سازد و این شرایط می تواند به پیشگیری یا مبارزه با برخی انواع سرطان کمک کند.

خطرات مصرف آنتی بیوتیک های طبیعی
صرف اینکه این ماده‌ای طبیعی است آن را بی‌خطر نمی‌کند. میزان و غلظت مواد فعال مکمل‌های آنتی‌بیوتیکی طبیعی در برندهای مختلف متفاوت است. برچسب مکملی را که می‌خرید، به‌دقت مطالعه کنید. همچنین پیش‌از مصرف این مواد با پزشک خود مشورت کنید.

مطالب این تحقیق از منابع ذیل کسب شده که خود این منابع از کتب مرجع در تهیه مطالب استفاده کرده اند.             
www.namnak.com
www.yjc.ir
www.chetor.com


از جناب دکتر محمد ترابی نراقی میکروبیولوژیست و مشاور گیاهان دارویی ، مولف و نویسنده از بابت تهیه و جمع آوری این مقاله ارزشمند سپاس گزاریم .

۰ نظر ۰۸ دی ۹۹ ، ۲۲:۳۱
سلحشوران شهر نراق

وزارت عدلیه
عدلیه عراق
تاریخ ۱۳۱۶/۱۱/۱۱
شماره ۱۴۴۲
آقای حاج سید علی اکبر طباطبایی
در پاسخ مشروحه ۱۳۱۶/۱۱/۷ شما اشعار میدارد که چون امور مربوطه به صغار تسویه و تصفیه شده و ارثیه سایر وراث کبیر به آنها کارسازی شده است لذا شما و کوکب(کوکب پزشکیان) مادر صغار کماکان بقیمومت ابقاء و به امور صغار رسیدگی و سرپرستی نمائید .
رونوشت به آقای عبدالکریم احمدی ابلاغ میشود که در امر قیمومت(سرپرستی) صغار مرحوم حاج رحیم نراقی رحیم(عبدالرحیم برادر حاج عبدالکریم که پس از فوت در بقعه آقا نور اراک خاکسپاری شد) ترک دخالت نمایند .
مدعی العموم بدایت عراق محمد جودی
مُهر: اداره مدعی العمومی عراق ۱۳۱۴


🌵🏝🌷

وزارت عدلیه
عدلیه عراق
تاریخ ۱۳۱۶/۸/۱۸
شماره ۶۱۱۵
آقای حاج سید علی اکبر طباطبایی
چون عبدالکریم احمدی بجای شما بقیمومت صغار مرحوم حاج رحیم نراقی تعیین شده است که وظیفه قیمومت(سرپرستی) را باتفاق کوکب پزشکیان انجام دهد لذا لازم است دارائی صغار را به ضمیمه صورت حساب عواید و مخارج آنها طبق صورت مجلس به دو نفر قیم مربوطه تسلیم و نتیجه را هم کتباً بپارکه(دادسرا) گزارش دهید .
رونوشت بالا در پاسخ نامه مورخ ۱۳۱۶/۸/۱۷ به عبدالکریم احمدی ابلاغ میشود .
 مدعی العموم بدایت عراق
محمد جودی
مُهر: اداره مدعی العمومی عراق ۱۳۱۴


🏝🌵🌹

وزارت عدلیه
عدلیه عراق
تاریخ ۱۳۱۶/۱۱/۲۶
شماره ۸۹۳۸
آقای عبدالکریم احمدی
پاسخ نامه شما می نویسد بموجب صورتمجلس بایگانی در پرونده و قبوض جداگانه که به حاج سید علی اکبر طباطبایی داده اید سهم الارث موکله شما از هر حیث کلاً به شما تحویل و تسلیم شده دیگر هیچگونه حقی ندارید .
 مدعی العموم بدایت عراق محمد جودی
مُهر: اداره مدعی العمومی عراق ۱۳۱۴


از استاد گرانقدر آقای حاج سید مجتبی غفاری فرزند سید محمود از بابت بازخوانی سه نامه اداری مربوط به 83 سال قبل سپاس گزار می باشد .

توضیحات :

حاج عبدالکریم احمدی فرزند حبیب الله سال 1275 در شهر نراق متولد شد . وی بعدا کارمند اداره پست و تلگراف نراق گردید . قبرستان وادی السلام شهر نراق از ملک شخصی که زمانی باغ بود برای دفن اموات در سال 1349 وقف و اهدا نمود . او سال 1352 دار فانی را وداع گفت و در قبرستان وادی السلام زادگاهش در آرامگاه خانوادگی به خاک ابدی سپرده شد . حاجی عبدالکریم دارای یک خواهر بنام طلعت احمدی که در ۷۵ سالگی در کاشان فوت نمود و همچنین چهار برادر داشت :
حاج عبدالرحیم نراقی که تاجر بود و در ۴۵ سالگی فوت و در بقعه آقا نور اراک خاکسپاری شد و  رحمان ، فتح الله و حسین که پس از فوت در اراک دفن شدند .

۰ نظر ۰۸ دی ۹۹ ، ۰۸:۳۱
سلحشوران شهر نراق

درود بر خمیـــــنی    سلام بر شهـــــیدان
باری،عرض می شود که از قول من خدمت عمو حیدرعلی با خانواده و غلامرضا(قجری) سلام برسانید. خدمت ننه آقا و ننه بزرگ سلام می رسانم . خدمت همسایگان مخصوصا بشیر علی(شفیعی) با خانواده سلام می رسانم.خدمت کلیه اقوام و فامیل یک به یک،همه و همه دوستان و آشنایان و خویشاوندان سلام می رسانم و احوالپرس هستم و امیدوارم که حال شما خوب باشد.

۱۲ بهمن بازگشت نور حق،روح خدا را به ایران به شما تبریک میگویم. ۲۲ بهمن سالروز انقلاب خونین ملت مسلمان ایران و شکست طاغوت و کفّار و شیطان در ایران و پیروزی حق بر باطل را به امام امت و شما تبریک و تهنیت عرض می کنم. از قول من از داداش رمضان(قجری) دیده بوسی کنید و سلام برسانید. امیدوارم که همیشه خوش و خرّم باشید و این قطعه عکس هم به جای خودم برای شما می آید ان شاءالله که بپذیرید. زیاده مزاحم اوقات شریفتان نمی شوم.
کسی که فراموشتان نمی کند; فرزندتان علی رضا    1359/11/16

یادآوری می گردد علیرضا قجری فرزند سلطانعلی سال 1339 در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان متولد شد .  پس از تحصیل در دبیرستان معصومی نراق از تاریخ 15 اسفند 1358  به خدمت سربازی در ارتش اعزام و در شهرهای تهران ، تبریز و شیراز خدمت نمود و تاریخ 15 اسفند 1360 پایان خدمت خود را دریافت نمود . بلافاصله لباس بسیج بر تن نموده و وارد کارزار با دشمن بعثی عراق شد . ایشان تاریخ 17 اردیبهشت 1361 طی عملیات بیت المقدس به شهادت رسید و پیکر مطهرش در گلزار شهدای شهر نراق خاکسپاری گردید .

۰ نظر ۰۷ دی ۹۹ ، ۲۱:۳۱
سلحشوران شهر نراق

هدایت به بالای

folder98 facebook