حسین نباتی فرزند مُندعلی تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۱ برابر 14 شوال 1381 در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان متولد شد . کوچه پَس کوچه های قدیم شهر تاریخی نراق ، دشت و دَمن ، دبستان فاضل و شیطنت های کودکی با سایر دوستان به پایان رسید .
سال های ۱۳۵۵ و خصوصا ۱۳۵۶ وارد عرصه سیاست شد و با روی آوردن به مطالعه و شرکت در جلسات وارد نهضت عظیم حضرت سید روح الله شد و از زمره انقلابیون دو آتشه وارد فعالیت های ضد رژیم محمد رضا شاه گردید . قسمتی از فعالیت های انقلاب گری او به همراه پسر عمه اش استاد علی رعیتی راد در تهران رقم خورد و بعضا در کرج نزد اقوام دیگرش ادامه یافت . ارتباط با روحانیون بومی که در شهر قم سکونت و به نراق تردد داشتند قسمت دیگری از زمان های انقلاب ایشان در پخش اعلامیه و شعارنویسی را رقم می زد .
جمعه ۱۴ مهر ۱۳۵۷ مصادف با ۴ ذیقعده ۱۳۹۸ اولین شعار "مرگ بر شاه" منطقه کاشان ، دلیجان و نراق و حومه همزمان با سالروز شهادت حضرت سلطانعلی بن محمد باقر(ع) در مشهد اردهال توسط فینی ها ، خاوه ای ها ، نَشَلجی ها و عزاداران منطقه سر داده شد که ایشان در بین جمعیت بود و تعریف کرد مجید صادقی فرزند علیرضا قصاب دلیجانی تابلوی منقش به نام محمد رضا پهلوی روی ورقی که به ضریح علی ابن باقر(ع) نصب بود را کَند و به زیر پا انداخت .
نیمه دوم سال ۱۳۵۷ او و دو انقلابی متعهد غلام محمد ابوالحسنی و سیف الله شریفی نماینده دانش آموزان دبیرستان حاج عباس معصومی در تهییج محصلین و پایین آوردن قاب عکس شاهِ مملکت کوشا بود و در ادامه با راهنمایی علی رعیتی راد دبیرستان معصومی به علت استبداد محمد رضا پهلوی به اعتصاب کشیده شد . ایشان در بعضی احوالات متاثر از افکار مذهبی و سطح تحصیلات معلم خود استاد علی محمد طهماسبی قرار داشت . این انقلابی شجاع در تمامی تظاهرات و اقدامات عملی در زادگاهش در کنار چند مبارز دیگر فعالیت موثر داشت و عده ای از جوانان انقلابی از روش و مبارزه او تاسی می گرفتند . نامبرده زودتر از بقیه به اسلحه و ملزومات آن مجهز شد .
تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ با کرایه نمودن ماشین سواری غلامحسین آقاعباسی محلاتی(داماد نادعلی اشرفی) به همراه علی رعیتی راد(پاسدار) ، علیرضا قجری(شهید) ، رمضان قجری(جانباز) از نراق به بهشت زهرا(س) تهران عزیمت نمود تا ضمن دیدار و تجدید پیمان پای سخنرانی امام خمینی رحمت الله علیه که از تبعید به ایران بازگشته بود بنشینند .
از زمره فعالین انقلاب نهضت امام خمینی(ره) بود که کوشش های فراوان برای پیروزی انجام داد. تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رژیم محمد رضا شاه پهلوی سرنگون و انقلاب مردمی به رهبری قائد اعظم آیت الله سید روح الله خمینی(ره) به پیروزی رسید و ایشان مزد تلاش هایش را گرفت و خوشحال بود که نامش در کنار مبارزین به نیکی در تاریخ مبارزات ملت ایران ثبت گردید .
اولین شهید بعد از انقلاب منطقه مرکزی سردار پاسدار محمد علی قجری نراقی با داشتن همسر تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ در سنندج مرکز استان کردستان توسط نیروهای مُلحِد و کمونیست کومله به شهادت رسید و وی متاثر از افکار دوستش تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۵۹ به همراه مصطفی قجری به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان محلات در آمد و سپس در سپاه های دلیجان و قم ادامه اشتغال داد . تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۶۰ با بانوی با فضیلت و مومنه سرکار خانم هما نساج فرزند عبدالنبی اهل دزفول ازدواج نمود و حاصل ازدواج آنان سه فرزند نیکو خصال به اسامی مریم ، زینب و محمد علی نباتی می باشد .
طعم شیرین پیروزی را رژیم بعث عراق با آغاز جنگ تحمیلی تلخ نمود و یادشده با داشتن همسر فداکار و سه فرزند در طول هشت سال دفاع مقدس مرتب در نبردهای مستقیم و تدافعی حضور داشت .بهار ۱۳۶۱ در دوره ۲۱ سپاه در منظریه قم دوره آموزشی را فرا گرفت و زمانی که خرمشهر آزاد شد در حین آموزش بود . ایشان در جنگ تحمیلی درخشان ظاهر شد و در عملیات ها و جبهه های مختلف از جمله : دارخوین ، ثامن الائمه و شکست حصر آبادان ، بدر ، کربلای ۵ ، شلمچه ، طلائیه ، والفجر ۱۰ ، مرصاد و ... حضور داشت . سال آخر دفاع مقدس در حلبچه عراق با برادرش حسن مجروح شیمیایی شد و نام او در افتخار آفرینان جانباز یادداشت گردید . وی همچنین در رده فرماندهی و پیک فرمانده لشکر در دفاع از آب و خاک کشور جانفشانی های موثر داشت .
پدرش مُند علی نباتی تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۶۱ طی پدافندی عملیات محرم در ۵۶ سالگی به درجه شهادت نایل آمد و به حبیب ابن مظاهر شهدای شهرستان دلیجان ملقب گردید . پس از بازنشستگی همچنان به خدمت گرفته شد و در کنار انبوه کارهای عمرانی و سازندگی در فعالیت های مذهبی از جمله موکب داری سیدالشهداء در کربلا و برپایی تکیه در شهرهای قم و نراق اقدام می نمود . همواره خود را خادم امام حسین(ع) و نوکری زائران حسینی را افتخار می دانست .
عاشق فی سبیل الله حاج حسین در کنار برادرش سرهنگ مهدی نباتی فرمانده سپاه ناحیه دلیجان در فعالیت های عام المنفعه و خیرخواهانه تشریک مساعی داشت . سه چهار سالی بود نامبرده به بیماری دیابت مبتلا و همزمان دیالیز نیز می شد ولی هیچگاه درد و رنج خود را عیان نکرد . شیوع فراگیر ویروس کرونا یار دیرین و اول مرد آیین های عاشورایی را درگیر و راهی بیمارستان امام رضا(۵۰۱ ارتش) در تهران نمود و تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ مصادف با ۲۸ ذی الحجه ۱۴۴۲ در آستانه محرم دعوت حق را لبیک گفت .
پیکر پاک حاج حسین نباتی در انبوه فراوان و گریه و زاری زنان و مردان در جوار بقعه شاه سلیمان(ع) و جَنب گلزار شهداء شهر نراق خاکسپاری گردید .
حسین فرزند شهید
ای چریک پیر ما ، مُندعلی دشمن شکار
ای که پروردی تو در دامان پاکت ، چون حسینی یادگار
دور گردون ، دَر رُبود از ما حُسینَت ای شهید
دیده ها را اشکباران کرد چرخِ روزگار
شعر از : علی حسینی نراقی فرزند خلیل
شادی روح پاک سردار حاج حسین نباتی چهره انقلابی ، پاسدار ، فرمانده ، مجروح شیمیایی جنگ ، رزمنده دفاع مقدس ، مدیر موکب حبیب ابن مظاهر ، ابن الشهید و خادم الحسین صلوات .